Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta510.02.20225

218-2022 (00 01 01)

Jätehuoltolautakunnan toimivallan siirtäminen viranhaltijoille

Tiivistelmä: -

Lsjhlk § 5

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen, 4.2.2022:

Jätelain 23.3 §:n mukaan kunnan jätehuoltoviranomainen voi siirtää jätelaissa tarkoitettua toimivaltaansa viranhaltijalle siten kuin kuntalaissa säädetään. Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan erityisestä toimivallasta on määrätty Turun kaupungin hallintosäännön 51 §:ssä. Hallintosäännön 38 §:n 3 momentin mukaan lautakunnalla on oikeus siirtää toimivaltaansa mm. viranhaltijalle. Toimivallan siirtämisestä on aiemmin määrätty lautakunnan päätöksellä 18.01.2018 § 4, joka on oheismateriaalina.

Uudenkaupungin kaupunki on vuoden 2022 alusta lukien liittynyt Lounais-Suomen jätehuolto Oy:n osakkaaksi ja Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan jäseneksi. Uusi päätös toimivallan siirrosta viranhaltijoille on tarpeen, jotta viranhaltijoiden toimivalta olisi samansisältöinen koko toimialueella eikä Uudenkaupungin aluetta koskevia asioita tarvitsisi erikseen toimittaa lautakunnan ratkaistavaksi. Liitteen 1 mukaista listausta viranhaltijoille siirrettävistä tehtävistä ei esitetä muutettavaksi nykyisestä.

Liite 1Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan toimivallan siirtäminen viranhaltijoille

Oheismateriaali 1Lautakunnan toimivallan siirtäminen viranhaltijoille 18.1.2018 § 4

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää siirtää toimivaltaansa kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden luvat ja valvonta –palvelualueen viranhaltijoille liitteen 1 mukaisesti. 

Lisäksi lautakunta päättää, että valvontajohtaja tai hänen määräämänsä henkilö edustaa Lounais-Suomen jätehuoltolautakuntaa tuomioistuimissa, virastoissa sekä muissa viranomaisissa ja laitoksissa lautakunnan toimialaan kuuluvissa asioissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvXXXXX


Liitteet:

Lsjhlk § 5
Liite 1:Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan toimivallan siirtäminen viranhaltijoille