Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta4223.09.20218

10895-2021 (00 01 01)

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnalle tiedoksi annettavat kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden viranhaltijoiden päätökset

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään päätettäväksi mitkä kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden viranhaltijoiden tekemät päätökset tuodaan lautakunnalle tiedoksi.

Lsjhlk § 42

Kaupunkiympäristö, hallintojohtaja Harri Lehtinen 14.9.2021:

Hallintosäännön 130 §:n mukaan lautakunnan alaisen viranomaisen on ilmoitettava lautakunnalle päätöspöytäkirjalla tekemistään päätöksistä. Lautakunta voi kuitenkin päättää, että joitakin asioita tai asiaryhmiä koskevia päätöksiä ei tarvitse ilmoittaa.

Ilmoitus on tehtävä neljän päivän kuluessa kokouksen pitämisestä tai päätöksen tekemisestä siitä riippumatta, onko pöytäkirja tarkastettu.

Päätökset niissä asioissa, joita ei tarvitse ilmoittaa, voidaan otto-oikeuden estämättä päätöksentekijän harkinnan mukaan panna täytäntöön, jollei täytäntöönpanosta ole muutoin säädetty tai määrätty tai jollei yksittäistapauksessa ole ilmoitettu asian ottamisesta kaupunginhallituksen tai lautakunnan käsiteltäväksi.

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää, että lautakunnalle on tuotava tiedoksi kaikki luvat ja valvonta -palvelualueen viranhaltijoiden jätehuollon viranomaistehtäviä koskevat sekä lautakunnan toimialaan muutoinkin liittyvät päätökset. Tämä päätös koske myös niitä päätöksiä, joihin lautakunnalla ei ole kuntalain perusteella otto-oikeutta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.