Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta4323.09.20219

10830-2021 (00 01 01, 14 06 00)

Jätelain mukaisen tiedonsaantioikeuden antaminen viranhaltijoille

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään jätelain mukaisen tiedonsaantioikeutta koskevan toimivallan siirtämistä jätehuoltoasiamiehille.

Lsjhlk § 43

Jätelain 122.3 §:n mukaan kunnan jätehuoltoviranomaisella tai sen määräämällä viranhaltijalla on oikeus pyynnöstä saada jätteen haltijalta tai muulta jätehuollon toimijalta kunnalle 5 luvussa säädetyn jätehuollon järjestämistä koskevan tehtävän hoitamista varten tarpeelliset tiedot.

Jätehuoltoviranomaisen toimivaltaan kuuluvien asioiden hoitaminen kuten esimerkiksi jätteenkuljetusrekisterin ylläpito sekä muu kunnan vastuulle kuuluvan jätehuollon toimivuuden seuranta ja päätöksenteko edellyttävät jatkuvasti erilaisten jätehuoltoa koskevien tietojen pyytämistä ja saamista mm. asukkailta, kiinteistönhaltijoilta sekä kunnan jätehuollossa toimivilta yrityksiltä. Asioiden joustavan ja mahdollisimman viivytyksettömän käsittelyn järjestämiseksi on tarkoituksenmukaista, että lautakunnan alaisuudessa toimiville jätehuoltoasiamiehille annetaan yllä mainitun lainkohdan mukainen tiedonsaantioikeus siten, että tietojen pyytämistä koskevia asioita ei tarvitse käsitellä erikseen lautakunnassa.

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää, että sen alaisuudessa toimivilla jätehuoltoasiamiehillä (vakanssit 607110 ja 607112 ) on jätelain 122.3 §:n mukainen tiedonsaantioikeus kunnalle jätelain 5 luvussa säädetyn jätehuollon järjestämistä koskevan tehtävän hoitamista varten.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu
tiedXXXXX