Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta3107.05.20201

4546-2020 (09 06 00)

Kaupunkiympäristötoimialan valmiussuunnitelma

Tiivistelmä: -

Lsjhlk § 31

Kaupunkiympäristötoimiala, hallintojohtaja Harri Lehtinen 17.4.2020:

Turun kaupunginhallitus on 2.5.2016 § 184 hyväksynyt kaupungin valmiussuunnitelman yleisen osan, jonka mukaan kukin lautakunta omalta osaltaan hyväksyy toimialakohtaiset valmiussuunnitelmat.

Kaupunkiympäristötoimiala ei ole laatinut ympäristötoimialan ja kiinteistötoimialan yhdistymisen jälkeen uutta valmiussuunnitelmaa, vaan varautuminen on tapahtunut aikaisempien valmiussuunnitelmien mukaan.

Valtioneuvosto on tehnyt koronaviruksen takia valmiuslain säännösten perusteella päätöksiä, joilla on ollut huomattavia vaikutuksia myös kuntien toimintaan.

Kaupunkiympäristötoimialan nyt hyväksyttäväksi esitettävä valmiussuunnitelma on laadittu ajankohtaista koronavirustilannetta silmällä pitäen.

Valmiussuunnitelma täydennetään myöhemmin kattamaan varautumisen myös muissa poikkeustilanteissa. Jatkossa valmiussuunnitelmaa päivitetään kerran vuodessa.

Oheismateriaali 1Kaupunkiympäristötoimialan valmiussuunnitelma 17.4.2020 (Salassa pidettävä – salauksen peruste: laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 24 § 1 momentti 8 kohta)

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää merkitä tiedoksi kaupunkiympäristötoimialan valmiussuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.