Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta4813.09.20184

7968-2018 (02 06 01)

Jätelain 42 §:n mukainen poikkeamishakemus velvollisuudesta luovuttaa jäte kunnan järjestämään jätehuoltoon

Tiivistelmä: -

Lsjhlk § 48

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen 6.9.2018:

Jätehuoltoviranomaiselta haetaan jätelain 42 §:n mukaista lupaa poiketa velvollisuudesta luovuttaa Naantalin Vähä-Ristiluodossa sijaitsevalla vapaa-ajankiinteistöllä RN:o 529-528-1-275 syntyvät jätteet kunnan jätehuoltojärjestelmään. Kiinteistön jätehuolto hoidettaisiin toimittamalla jätteet Helsingissä sijaitsevan vakituisen asunnon jätehuoltoon. Järjestely olisi helposti toteutettavissa ja sopisi jätelain 42 §:n vaatimuksiin.

Samalla hakemusasiakirjalla on tehty myös muistutus kiinteistön jätemaksuista vuodelta 2018. Maksumuistutuksesta on tehty erillinen päätös.

Asiaa koskevat säädökset ja määräykset

Jätelain 41 §:n 1 momentin mukaan kiinteistön haltijan on luovutettava asumisessa syntyvä jäte alueella järjestettyyn kiinteistöittäiseen jätteenkuljetukseen tai kunnan järjestämään alueelliseen vastaanottopaikkaan.

Jätelain 42 §:ssä on säädetty siitä, millä edellytyksillä kunta voi päättää vastuulleen kuuluvien jätteiden jätehuollon järjestämisestä jätelain 41 §:n 1 momentissa esitetystä pääsäännöstä poiketen.

Poikkeamismahdollisuus koskee lain 32 §:n 1 momentin 2 ja 3 kohdassa tarkoitettuja jätteitä eli yhdyskuntajätteitä, jotka ovat syntyneet joko terveys- ja sosiaalipalveluissa ja koulutustoiminnassa (2 kohta) tai muussa julkisessa toiminnassa (3 kohta). Lainkohdassa tarkoitettu poikkeamismahdollisuus ei siis koske asumisessa kuten esimerkiksi vapaa-ajanasunnossa syntyvää jätettä.

Turun hallintosäännön 51 §:n mukaan jätelain 42.1 §;n mukaisten poikkeusasioiden ratkaiseminen kuuluu Lounais-Suomen jätehuoltoautakunnan toimivaltaan.

Oheismateriaali 1Hakemus

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusLounais-Suomen jätelautakunta päättää, että hakemus hylätään.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLounais-Suomen Jätehuolto Oy
aoAitio Mirja-Liisa