Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta418.01.20184

538-2018 (00 01 01)

Lautakunnan toimivallan siirtäminen viranhaltijoille

Tiivistelmä:

Lautakunta voi päättää siirtää sille kuuluvaa toimivaltaa kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta -palvelualueen viranhaltijoille.

Lsjhlk § 4

Konsernihallinto, kaupunginsihteeri Satu Lehto 11.1.2018:

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan erityisestä toimivallasta on määrätty Turun kaupungin hallintosäännön 51 §:ssä. Hallintosäännön 37 §:n 3 momentin mukaan lautakunnalla on oikeus siirtää toimivaltaansa mm. viranhaltijalle.

Toimivallan siirtämisestä on aiemmin määrätty lautakunnan 4.2.2016 § 3 hyväksymässä toimintasäännössä. Osa toimintasäännössä määräytyistä asioista on siirretty Turun kaupunginvaltuuston 29.5.2017 § 105 hyväksymään hallintosääntöön. Valmisteluun liittyvistä toimintasääsäännön määräyksistä puolestaan on sovittu jätehuoltolautakuntaa koskevassa kuntien yhteistoimintasopimuksessa eivätkä ne ole luonteeltaan sellaisia, joista tulisi tässä yhteydessä vielä erikseen päättää.

Liite 1Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan toimivallan siirtäminen viranhaltijoille

Va. valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää siirtää toimivaltaansa kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta –palvelualueen viranhaltijoille liitteen 1 mukaisesti. 

Lisäksi lautakunta päättää, että valvontajohtaja tai hänen määräämänsä henkilö edustaa Lounais-Suomen jätehuoltolautakuntaa tuomioistuimissa, virastoissa sekä muissa viranomaisissa ja laitoksissa lautakunnan toimialaan kuuluvissa asioissa.

Samalla lautakunta päättää kumota 4.2.2016 § 3 hyväksymänsä toimintasäännön. 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvSuomela Sari


Liitteet:

Lsjhlk § 4
Liite 1:Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan toimivallan siirtäminen viranhaltijoille