Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta6526.10.20173

11158-2017 (032)

Vuoden 2018 jätetaksan taustojen esittely

Tiivistelmä: -

Lsjhlk § 65

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen 16.10.2017:

Kunnan on perittävä järjestämästään jätehuollosta maksua, jolla katetaan tehtävien hoitamisesta aiheutuvat kustannukset. Jätemaksujen perusteista määrätään jätelaissa ja kunnan jätetaksassa, jonka jätehuoltolautakunta hyväksyy. Vuoden 2018 jätetaksan valmistelu on aloitettu ja tavoitteena on saada uusi kunnan taksa hyväksytyksi ennen vuodenvaihdetta siten, että se olisi voimassa vuoden 2018 alusta lähtien.

Uutena asiana vuoden 2018 taksaan ovat tulossa sako- ja umpikaivolietteiden käsittelystä jätteenkuljettajilta perittävät käsittelymaksut. Muutos on tarpeen lietteiden käsittelyn järjestämistehtävän siirtyessä LSJH:n hoidettavaksi. Lietteiden käsittelymaksut määrättäisiin muutoksen myötä samoin perustein kuin muidenkin kiinteistöittäisessä kuljetuksessa kuljetettujen jätelajien käsittelymaksut. Muutos ei koske Kemiönsaaren kuntaa, jossa lietteiden kuljetus on kunnan järjestämä ja käsittelymaksut määrätään suoraan kiinteistönhaltijoiden maksettavaksi kuten aikaisemminkin. Muilta osin muutosehdotukset jätetaksan perusteisiin tulevat olemaan vähäisiä.

Ehdotus taksan maksuiksi perustuu Lolunais-Suomen Jätehuolto Oy:n vuoden 2018 talousarvioon sekä yhtiön ja jätehuoltolautakunnan rahoitustyöryhmän selvitykseen jätehuoltopalveluiden rahoitusrakenteesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Rahoitustyöryhmän selvitys on oheismateriaalina.

LSHJ:n edustajat esittelevät kokouksessa vuoden 2018 jätetaksaehdotuksen taustoja ja perusteita.

Oheismateriaali 1Rahoitustyöryhmän selvitys 2017

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää merkitä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n esittelyn tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Puheenjohtajana toimi varapuheenjohtaja Timo Tammi.