Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta6119.09.20171

10125-2017 (010)

Suunnittelijan puhe- ja läsnäolo-oikeus Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä: -

Lsjhlk § 61

Läsnäolo-oikeus ja -velvollisuus sekä puheoikeus lautakunnan kokouksissa määräytyy Turun kaupungin hallintosäännön mukaan.  Turun hallintosäännön 118 §:n mukaan läsnäolo-oikeus muun muassa lautakunnissa on seuraavilla henkilöillä: asianomaiset esittelijät, toimielimen sihteeri, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginhallituksen määräämä edustaja tai tämän varaedustaja, kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja. Kaupunginjohtajan tai apulaiskaupunginjohtajan ollessa estynyt tämän tilalla voi läsnäolo- ja puheoikeutta käyttää kaupunginjohtajan tai apulaiskaupunginjohtajan nimeämä varaedustaja. Lautakuntien puheenjohtajilla on puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakuntiensa jaostoissa. Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää asianomainen toimielin.

Jätehuoltolautakunnan johtosäännön 5 §:n mukaan läsnäolo- ja puheoikeus kokouksissa on Turun kaupunginhallituksen edustajan lisäksi Turun kaupungin hallintosäännössä mainituilla henkilöillä sekä asiantuntijana yhdellä kunkin muun sopijapuolen kaupungin- tai kunnanjohtajan nimeämällä viranhaltijalla.

Suunnittelija huolehtii osaltaan jätehuoltolautakunnan päätösesitysten valmistelusta. Lautakunnan tiedonsaannin ja valmisteluun osallistuvien virkamiesten keskinäisen tiedonkulun kannalta on perusteltua, että valmisteluun osallistuva henkilöstö voi tarpeen niin vaatiessa olla läsnä kokouksissa ja käyttää siellä puheoikeutta.

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää, että ympäristötoimialan ympäristönsuojelun suunnittelijalla on läsnäolo- ja puheoikeus Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan kokouksissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.