Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta4825.08.20164

8660-2016 (14)

Tutustuminen muovijalostamoon, vaarallisen jätteen käsittelyyn ja jätevoimalaan Riihimäellä

Tiivistelmä:

Muovinkeräyksen ja materiaalihyödyntämisen ajankohtaisuuden vuoksi ehdotetaan, että jätehuoltolautakunta kävisi tutustumassa Ekokem Oyj:n kiertotalouskylään Riihimäellä syksyn 2016 aikana.

Lsjhlk § 48

Jätehuoltoasiamies Satu Ojala 18.8.2016:

Jätehuoltolautakunta voi perehtyä jätehuollon käytännön ratkaisuihin mm. tutustumalla eri laitoksiin tai vierailemalla muiden jätehuoltoviranomaisten luona. Mahdollisia vierailukohteita on Etelä-Suomen alueella useita.

Ekokem Oyj on juuri käynnistänyt Riihimäen ns. kiertotalouskylässään muovinjalostamon. Jalostamo on ainoa Suomessa, joka käsittelee myös kuluttajien muovijätettä. Muovijalostamoon ja alueen muihin toimintoihin, kuten vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen ja jätevoimalaan, voi käydä tutustamassa ohjatuilla esittelykierroksilla syyskuun puolestavälistä alkaen aina tiistaisin.

Jätehuollon yhteistyön ja vuorovaikutuksen lisäämiseksi matka voitaisiin tehdä yhdessä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n hallituksen kanssa.

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää tehdä tutustumismatkan Ekokem Oyj:n laitoksille Riihimäelle 18.10.2016.

PäätösLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päätti tehdä tutustumismatkan Ekokem Oyj:n laitoksille Riihimäelle 25.10.2016. Samalla lautakunta päätti, että matkalle voivat osallistua lautakunnan jäsenet ja kokouksiin osallistuvat virkamiehet. Varajäsen voi osallistua, mikäli varsinainen jäsen on estynyt. Päätös tehtiin esittelijän kokouksessa muuttamasta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedHarro-Siiki Anu