Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta2625.05.20163

1015-2016 (231, 010, 011, 001)

Jätehuoltopoliittinen ohjelma Lounais-Suomeen

Tiivistelmä:

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta vastaa johtosääntönsä nojalla alueen jätehuoltopolitiikan valmistelusta. Jätehuoltopoliittinen ohjelma on kuntien yhteinen tahdonilmaisu siitä, miten ja millaisin periaattein jätehuolto tulee järjestää alueella tulevina vuosina. Jätehuoltopoliittisen ohjelman valmistelutyötä on tehty kevään 2016 aikana seminaareissa ja työryhmissä. Alueen kuntien ja kaupunkien valtuustot saavat ohjelmaluonnoksen hyväksyttäväkseen ensi syksynä.

Lsjhlk § 26

Jätehuoltoasiamies Satu Ojala 17.5.2016:

Jätehuoltopoliittisen ohjelman valmistelutyötä on tehty maalis-huhtikuun ajan neljässä eri teemaryhmässä. Ryhmät olivat kaikille avoimia ja työskentelyyn pääsi mukana ilmoittautumisen kautta. Ryhmiin osallistui pääasiassa jätehuoltoyrittäjiä, Lounais-Suomen jätehuolto Oy:n ja suurimpien yksityisten jätteenkuljetusyritysten edustajia sekä asiantuntijoita kunnista ja edunvalvontaorganisaatioista. Ryhmätöiden tuloksia esitellään kokouksessa.

Oheismateriaali 1Ryhmien muistiot

Valmistelu jatkuu ohjelmaluonnoksen laatimisella. Luonnos on tarkoitus esitellä jätehuoltolautakunnalle kesäkuun kokouksessa.

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta merkitsee valmistelun vaiheen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.