Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta3325.05.201610

4433-2016 (041)

Ympäristötoimialan toimintasuunnitelmaluonnos - strateginen sopimus sekä siihen liittyvä talousarvio ja taloussuunnitelma 2017 - 2020

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyy omalta osaltaan Ympäristötoimialan toimintasuunnitelman eli strategisen sopimuksen ja siihen liittyvän talousarvion ja talous-suunnitelman 2017-2020.

Lsjhlk § 33

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 19.4.2016:

Turussa kuntalain mukainen talousarvio ja -suunnitelma laaditaan toimialoilla ja konsernihallinnossa osana sopimusohjausprosessia. Sopimusohjaus tarkoittaa monipuolisten tavoitteiden asettamista kahdelle tasolle, kaupunginhallituksen ja lautakunnan välille (strateginen sopimus) sekä lautakunnan ja toimialan välille (operatiivinen sopimus).

Valmistelu ja tavoitteiden asettelu perustuu laadittuun kaupungin strategiakokonaisuuteen, joka koostuu kaupunkitason päästrategiasta (kaupunkistrategiasta) sekä siihen kuuluvasta kahdesta strategisesta ohjelmasta. Strategisia ohjelmia ovat Kilpailukyky ja kestävä kasvu -ohjelma sekä Hyvinvointi ja aktiivisuus -ohjelma. Lisäksi strategiakokonaisuuteen kuuluu henkilöstöohjelma Henkilöstö voimavarana. (http://www.turku.fi/strategia)

Edellä mainitut dokumentit kuvaavat, mitä keskeisiä päämääriä kaupunki toiminnalleen asettaa ja mihin periaatteisiin kaupungin henkilöstö sekä luottamushenkilöt lupaavat toiminnassaan sitoutua.

Valmistelu käynnistyy toimielinten osalta siten, että aikavälillä 18.4. – 6.5.2016 järjestetään lähetekeskustelu, missä käsitellään laadittuja virkamiesvalmiita luonnoksia. Tavoitteena on, että lauta- ja johtokunnat ovat lähettäneet 20.5.2016 mennessä esityksensä strategisista sopimuksista. Kaupunginhallitus käsittelee strategiset sopimukset ja suunnitteluluvut 6.6.2016 ja kaupunginvaltuusto hyväksyy suunnitteluluvut 20.6.2016.

Käsittely jatkuu kesäkauden jälkeen siten, että lauta- ja johtokuntien esitykset strategisista ja operatiivisista sopimuksista tulee olla käsiteltynä 16.9.2016 mennessä.

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki 2.5.2016:

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta hyväksyy ympäristötoimialan strategisen sopimuksen siltä osin, kun kyse on Lounais-Suomen jätehuoltolautakuntaa koskevasta osasta.

OheismateriaaliVuoden 2017 strateginen sopimus –luonnos

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää osaltaan hyväksyä ympäristötoimialan toimintasuunnitelman eli strategisen sopimuksen ja siihen liittyvän talousarvion ja taloussuunnitelman 2017–2020.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus