Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta304.02.20163

8910-2015 (010, 231)

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan toimintasäännön muuttaminen

Tiivistelmä:

Ehdotuksen mukaan jätehuoltolautakunnan toimintasääntöä muutetaan siten, että lautakunnan alaisuudessa toimiville jätehuoltoasiamiehille siirretään jätemaksujen määräämistä koskevaa toimivaltaa sekä annetaan oikeudet tietojen saamiseen ja tarkastusten tekemiseen.

Lsjhlk § 3

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen 27.1.2016:

Jätehuoltoautakunnan nykyisen toimintasäännön mukaisesti toimivalta jätemaksujen määräämistä koskevissa asioissa on ympäristönsuojelujohtajalla, joka määrää sekä taksan mukaiset että niistä poikkeavat jätemaksut ja tekee päätökset jätemaksuista tehdyistä muistutuksista. Myös jätelaissa jätehuoltoviranomaiselle annetut tiedonsaanti- ja tarkastusoikeudet on annettu vain ympäristönsuojelujohtajalle. Nykyinen toimintasääntö on oheismateriaalina.

Jätehuoltolautakunta voi johtosääntönsä mukaisesti siirtää toimivaltaansa alaiselleen viranhaltijalle hyväksymällään toimintasäännöllä. Ehdotuksen mukaisesti lautakunnan toimintasääntöä muutettaisiin liitteen 1 mukaisesti siten, että jätemaksujen määräämistä koskeva toimivalta siirrettäisiin jätehuoltoasiamiehille. Jätehuoltoasiamiehet ratkaisisivat jätemaksujen määräämistä ja muistutusten käsittelyä koskevat asiat ympäristönsuojelujohtajan erikseen määrittelemillä toimialueilla. Lisäksi jätehuoltoasiamiehille annettaisiin ympäristönsuojelujohtajan lisäksi laissa jätehuoltoviranomaiselle annetut tiedonsaanti- ja tarkastusoikeudet.

Jätemaksujen määräämisen ja jätemaksumuistutuspäätösten rutiininomaisuus ja tapahtumien suuri määrä sekä laskutusvälien lyhyys ja jäteyhtiön maksuvalmiuden turvaaminen puoltavat jätemaksujen määräämistä ja maksumuistutusten käsittelyä koskevan toimivallan siirtämistä jätehuoltoasiamiehille. Jätemaksut määrätään pääsääntöisesti lautakunnan hyväksymän taksan mukaisina ja taksoista poiketessa noudatetaan lautakunnan hyväksymiä periaatteita ja menettelytappoja. Koska jätehuoltoasiamiehet vastaavat pääsääntöisesti lautakunnan päätösten valmistelusta ja siihen liittyvien selvitysten tekemisestä ja tietojen hankinnasta, on tarkoituksenmukaista antaa jätehuoltoasiamiehille myös viranomaiselle kuuluvat jätelain mukaiset tiedonsaanti- ja tarkastusoikeudet.

Oheismateriaali 1Jätehuoltolautakunnan nykyinen toimintasääntö

Liite 1Ehdotus uudeksi toimintasäännöksi

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää hyväksyä liitteen 1 mukaisen toimintasäännön ja siirtää siinä esitetyllä tavalla toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille sekä kumota aikaisemmalla päätöksellään (19.9.2015, § 6) hyväksymänsä toimintasäännön. Uusi toimintasääntö tulee voimaan 1.3.2016.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAuran kunta
tiedKaarinan kaupunki
tiedKemiönsaaren kunta
tiedLiedon kunta
tiedLounais-Suomen Jätehuolto Oy
tiedMarttilan kunta
tiedMaskun kunta
tiedMynämäen kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedNousiaisten kunta
tiedPaimion kaupunki
tiedParaisten kaupunki
tiedPöytyän kunta
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedSalon kaupunki
tiedSauvon kunta
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta
tiedSuomela Sari


Liitteet:

Lsjhlk § 3
Liite 1:Ehdotus uudeksi toimintasäännöksi