Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta3003.12.20153

8883-2015 (000, 017)

Jätteiden kuljetustietojen toimittaminen viranomaiselle jätelain § 39 mukaan

Tiivistelmä:

Jätehuoltolautakunnan viranhaltijat järjestävät 30.11.2015 jätteenkuljettajille tilaisuu-den, jossa informoidaan kuljetusyrittäjiä näiden velvollisuudesta toimittaa jätteenkuljetustietoja jätehuoltolautakunnan ylläpitämään rekisteriin. Tilaisuuteen on kutsuttu jätteenkuljettajia ja sako- ja umpikaivolietteen kuljettajia koko toimialueelta.

Lsjhlk § 30

Jätehuoltoasiamies Satu Ojala 26.11.2015

Jätteenkuljetusyritykset ovat jätelain 39 §:n nojalla velvollisia toimittamaan jätehuoltolautakunnalle tiedot kunnan jätehuoltovastuun piiriin kuuluvien kiinteistöjen jätteenkuljetuksista. Tiedot ovat toimitettava jätehuoltomääräyksissä määrätyin väliajoin ja sähköisesti muokattavassa muodossa. Lisäksi kuljettajien on toimitettava lautakunnalle vuosittain yhteenveto kuljettamistaan jätteistä. Yhteenvedosta on selvittävä kerätyt jätejakeet, määrät ja toimituspaikat.

Tietojen toimittaminen ei ole ollut riittävällä tasolla kiinteistönhaltijan järjestämän jätteenkuljetuksen alueilla.

Kemiönsaaren, Paimion, Salon ja Sauvon jätehuoltolautakunta on kokouksessaan 27.8.2015 (§ 24) päättänyt, että kuljetusyrityksiä tulee informoida lisää jätelain 39 §:n mukaisesta velvollisuudesta toimittaa jätteenkuljetustietoja jätehuoltolautakunnan ylläpitämään rekisteriin.

Informaatio- ja keskustelutilaisuus jätteenkuljetusyrittäjille pidetään 30.11.2015 klo 18.00 alkaen Kiinteistölaitoksen auditoriossa Puutarhakatu 1, Turku.  Tilaisuudessa yrittäjille esitellään jätehuoltolautakunnan toimintaa ja tehtäviä, informoidaan jätteenkuljetustietojen toimittamisesta rekisteriin ja muista jätehuoltomääräysten sisältämistä velvollisuuksista.

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää merkitä asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.