Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta910.09.20159

8645-2015 (231)

Lausunto Marttilan kunnan ympäristönsuojelumääräysluonnoksesta

Tiivistelmä:

Kosken Tl ympäristönsuojelulautakunta on pyytänyt Marttilan kunnan ympäristönsuojelumääräysluonnoksesta jätehuoltoviranomaisen lausuntoa. Ehdotuksen mukaisesti jätehuoltolautakunta toteaa lausuntonaan, että sillä ei ole määräysluonnoksesta huomautettavaa

Lsjhlk § 9

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen 3.9.2015:

Kosken Tl ympäristönsuojelulautakunta on hyväksynyt luonnoksen Pöytyän kunnan ympäristönsuojelumääräyksiksi ja niiden perusteluiksi. Luonnos on oheismateriaalina. Ympäristönsuojelulautakunta on pyytänyt luonnoksesta jätehuoltoviranomaisen lausuntoa. Kunnan ympäristönsuojelumääräykset annetaan ympäristönsuojelulainsäädännön nojalla ja niiden tavoitteena on ympäristön pilaantumisen ennaltaehkäisy paikalliset olosuhteet huomioon ottaen.

Ympäristönsuojelumääräyksissä voidaan antaa määräyksiä myös jätteistä ja jätehuollon järjestämisestä. Koska ympäristönsuojelu- ja jätehuoltomääräyksiä sovelletaan rinnakkain, on etukäteen tarpeen varmistaa, että määräykset eivät ole keskenään ristiriidassa. 

Ehdotus annettavaksi lausunnoksi

Jätehuoltoviranomainen ottaa lausunnossaan kantaa määräysluonnokseen vain siltä osin kuin siinä on määrätty jätteistä ja jätevesilietteistä sekä niiden jätehuollon järjestämisestä. Luonnoksessa esitetyt jätteitä ja jätehuoltoa koskevat määräykset eivät ole ristiriidassa voimassaolevien kunnallisten jätehuoltomääräysten kanssa eikä jätehuoltoviranomaisella ole niistä ole huomautettavaa.

Oheismateriaali 1Luonnos Marttilan kunnan ympäristönsuojelumääräyksiksi ja niiden perusteluiksi.                      

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää antaa Koski Tl ympäristönsuojelulautakunnalle edellä esitetyn ehdotuksen mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKosken Tl ympäristönsuojelulautakunta