Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3419.03.20248

13977-2021 (02 05 00)

Liikuntalautakunnan hinnaston päivittäminen

Tiivistelmä:

Liikuntalautakunnalle esitetään päivitettäväksi liikuntapalveluiden hinnastoa koskien Ruissalon Camping majoituspalveluita Ruisrockin aikana osana yhteistyötä Ruisrockorganisaation kanssa. Lisäksi esitetään, että jatkossa Kupittaan palloiluhallissa kokoustila kuuluu maksutta tapahtumajärjestäjän ottelu/tapahtumavaraukseen myös 2/3 kenttävarausten osalta.

Liiklk § 34

Asiakaspalveluesimies Jaana Sitaru-Niemi, liikuntapaikkamestari Timo Koljonen ja liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Ruissalo Camping majoituspalveluhinnasto Ruisrockin aikana

Turun kaupunki on neuvotellut Ruisrock organisaation kanssa yhteistyöstä, jolla leirintäalueen majoituskapasiteetti, festivaalien ajalle, myydään Ruisrock organisaation toimesta ja käytettävä lipunmyyntipalvelu on Tiketti. Tämän yhteistyön seurauksena on syntynyt tarve päivittää liikuntalautakunnan 14.2.2023 päätöstä 1196-2023, koskien majoitushintoja Ruisrockin aikaan.

Ehdotetut uudet hinnat on pyritty järjestämään niin, että ne ovat lipunmyyntipalveluun sopivia ja ne ovat helposti ymmärrettäviä ja myytäviä. Muutoksella uskotaan, että majoituskapasiteetti tulee kokonaisuudessaan käyttöön festivaalien aikaan ja tästä yhteistyöstä hyötyvät kaikki osapuolet.

Majoituspalvelun hinnoittelu on voimassa torstai 4.7. klo 18 – maanantai 8.7. klo 12 välisenä aikana. Myytävä majoituspalvelu sisältää oikeuden majoittua campingalueelle sekä kuljetuksen tapahtuma alueelle. Jokaisen majoittuvan on ostettava henkilökohtainen lippu ja majoitusryhmän tulee ostaa itselleen majoituspaikka. Henkilömaksu ja majoitusvaihtoehdot ovat:

-​ ​​ henkilömaksu 50 €

-​ ​​ telttapaikka​ 20 € (400 telttapaikkaa)

-​ ​​ sähkötön autopaikka 40 € (70 autopaikkaa)

-​ ​​ sähköllinen autopaikka​ 60 € (70 autopaikkaa)

Näin tulee käyttöön 4 eri hintakategoriaa, joista kaikista myyntitapahtumista maksamme 5 € komission.

Kupittaan palloiluhallin otteluvarauksiin kuuluvat lisäpalvelut ja oheistilat

Kupittaan palloiluhalli otettiin käyttöön tammikuussa 2018 ja sen hinnasto päätettiin 14.2.2017 (Liiklk § 17). Kupittaan palloiluhallin tapahtumavarausten hinnoitteluun tehtiin katsomoiden osalta tarkennus 16.4.2019 (Liiklk § 36) ja 13.6.2019 (Liiklk § 57) tapahtumavarauksiin sisällytettiin tietyin ehdoin oheistiloja. Näiden päätösten nojalla tilavuokra pitää sisällään 2/3 kentän ja koko hallin (= 3/3 kenttää) tapahtumissa aina toisen pitkän sivun katsomot ja kokoustila ja oheisharjoittelutila voidaan varata maksutta koko areenan koko päivän tapahtuman yhteydessä.

Nyt esitetään muutoksena edelliseen, että tapahtumavarauksissa myös 2/3 kentän tapahtumissa tilavuokra sisältäisi kokoustilan maksutta.

Kupittaan palloiluhallilla pelataan päälajien sarjaottelut 2/3 kentällä. Otteluvaraukset ovat viiden tunnin mittaisia ja sisältävät toisen sivun katsomot. Seuroilta on tullut toive saada otteluvarausten yhteyteen käyttöön maksutta myös Kupittaan palloiluhallin kokoustilan. Kokoustilan hinta on 15 €/h.

Otteluiden aikana kokoustilan käyttö on tapahtuman aiheuttaman hälyn vuoksi haastavaa ja muutoinkin tilan käyttö on vähäistä. Toisaalta ottelevat seurat voivat hyödyntää kokoustilaa mm. mediatilaisuuksiin ja haastatteluihin, jolloin se tukee tapahtumajärjestelyitä ja sen koetaan tuovan lisäarvoa 540 € maksavaan ottelun tilavuokraan (5 h á 108 €).

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

Ehdotus​Liikuntalautakunta päättää hyväksyä edellä esitetyt Ruisrock aikaiset päivitetyt hinnat, ja ne ovat voimassa toistaiseksi vuosittain festivaaliviikonlopun aikana. Lisäksi lautakunta päättää, että jatkossa Kupittaan palloiluhallin 2/3 osa kentän tapahtumissa tapahtumajärjestäjä saa käyttöön kokoustilan maksutta. Pöytäkirjan kohta tarkastetaan heti kokouksen jälkeen ja uuden hinnat astuvat voimaan heti odottamatta lainvoimaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKoljonen Timo
tpvNummi Oskari
tpvSitaru-Niemi Jaana