Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta930.01.20249

13977-2021 (02 05 00)

Liikuntapalvelujen hinnasto: omatoimiliikunnan hinnaston 2024 lisäykset

Tiivistelmä:

Liikuntalautakunta päätti (13.12.2022 § 114) liikuntapalvelujen omatoimiliikunnan sisäänpääsytuotteiden hinnoittelun uudistamisesta. Uusi hinnasto on otettu käyttöön 1.1.2024. Hinnaston alennusryhmiin esitetään uuden alennusryhmän lisäystä sekä tarkennuksia olemassa oleviin alennusryhmiin.

Liiklk § 9

Asiakaspalveluesimies Jaana Sitaru-Niemi:

Tausta

Liikuntapalvelujen tuotehinnaston uudistus on osa Yhteisöllisyyden, hyvinvoinnin ja asuinalueiden tasapainoisen kehityksen kärkihanketta sekä liikuntapaikkaverkon kehittämislinjauksiin (kv 11.4.2022 § 67) liittyvää suurempaa avustusjärjestelmän ja hinnoittelumallin uudistamista (kv 12.12.2022 § 249).

​Liikuntalautakunta päätti 14.2.2023 § 20 liikuntapalvelujen sisäänpääsytuotteiden hinnaston ja periaatteet sekä 21.3.2023 § 33 ohjauspalvelujen ja -tuotteiden hinnat ja periaatteet. 18.4.2023 § 52 liikuntalautakunta täydensi hinnaston periaatteita ja 23.5.2023 § 62 päätti hinnat mm. liikuntavälineiden ja oheistuotteiden vuokraukselle sekä täydensi aiemmin päätettyjä hinnaston periaatteita.

Omatoimiliikunnan hinnaston alennusryhmien lisäykset ja tarkennukset

Seniorialennus

Uudistettuun tuotehinnastoon esitetään lisäys alennusryhmiin. Nykyisten alennusryhmien lisäksi esitetään seniorialennusta, jonka myöntämisperuste on, että asiakas on täyttänyt 65 vuotta. Nykyhinnastossa seniorialennus tunnetaan 65-vuotta täyttäneiden turkulaisten alennuksena kausikorttiin eli ns. seniorirannekkeeseen, jolloin liikuntatuotteella on myös erikseen määriteltyjä kulttuurin ja ohjatun liikunnan lisäpalveluita. Seniorialennus halutaan laajentaa koskemaan muitakin kuin turkulaisia kausituotteen käyttäjiä. 65-vuotiaat kuntalaisuudesta riippumatta olisivat oikeutettuja alennushintaan sekä kertalipuista kuin 10 x sarja- ja 4 kk kausilatauksista. Muille kuin turkulaisille senioreille kausituotteeseen ei sisältyisi lisäpalveluja.

Terveydenhuollon ammattilaisen kirjallinen suositus

Yhtenä alennusperusteena on suositus, joka voidaan kirjoittaa, mikäli terveydenhuollon ammattilainen näkee tarpeelliseksi liikunnan lisäämisen yhtenä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen keinona tai osana sairauden hoitoa. Alennusehtoa esitetään tarkennettavaksi siten, että liikuntasuosituksen voi kirjoittaa myös Turun kaupungin liikuntapalveluissa toimiva liikuntapalveluvastaava tai liikuntaneuvoja osana liikuntaneuvonnan prosessia (www.turku.fi/liikuntaneuvonta). Suosituksesta tulee ilmetä:

·​ asiakkaan nimi ja henkilötunnus

·​ suosituksen peruste ja myöntämispäivä

·​ tiedot suosituksen myöntävästä tahosta (organisaatio, nimike, nimi, allekirjoitus ja nimenselvennys, puhelinnumero)

Kuntoutustukea saavat

Liikunnan sisäänpääsytuotteista voivat saada alennusta myös kuntoutustukea saavat henkilöt esittämällä päätöksen voimassa olevasta kuntoutustuesta tai maksuilmoituksen kuntoutustuesta. Alennusehtoon esitetään tarkennuksena, että jatkossa myös osakuntoutustukea saavat olisivat oikeutettuja alennukseen.

Liite 1​Liikuntapalvelujen omatoimituotteiden hinnasto 1.1.2024 alkaen

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

Ehdotus​​Liikuntalautakunta päättää hyväksyä liikuntapalvelujen omatoimituotteiden hinnaston alennusryhmien lisäykset ja tarkennukset edellä esitetyn mukaisesti. Hinnat ja periaatteet lisätään liikuntalautakunnan 14.2.2023 § 20 päättämään liikuntapalvelujen sisäänpääsytuotteiden hinnastoon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedNummi Oskari
tpvSitaru-Niemi Jaana


Liitteet:

Liiklk § 9
Liite 1:Liikuntapalvelujen omatoimituotteiden hinnasto 1.1.2024 alkaen