Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aika, liikuntapalvelut 
Loppupvm 31.5.2023, Liikuntapalvelujohtaja1330.05.2023 

3854-2023 (12 04 02)

Awak Production Oy:n anomus Samppalinnan maauimalan vuokraamisesta 1.7.2023

Uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen:

Awak Production Oy:n toiminnanjohtaja Akle Tontasse on hakenut lupaa vuokrata Samppalinnan maauimala Aquafest tapahtuman järjestämistä varten. Tapahtuma järjestetään Samppalinnan maauimalassa la 1.7.2023 klo 18-00.30. Osallistujamäärää on hankala ennakoida, sillä tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa. Kyseessä on uinti-, tanssi- ja musiikkitapahtuma, jossa on mukana useampi dj ja artisteja. Kyseessä on aikuisille suunnattu tapahtuma. Liikuntapalvelut ovat asettaneet tapahtuman ehdoksi päihteettömyyden, järjestyksenvalvonnan, tarvittavien lupien hakemisen ja koulututtujen uinninvalvojien palkkaamisen. Järjestäjän tulee myös allekirjoittaa uimalaitosten aukioloaikojen ulkopuolisen käytön sopimus.​

Awak production Oy on järjestänyt tapahtumia aikaisemminkin liikuntapalvelujen toimipaikoissa mm. Rasismin vastaisen jalkapallo-ottelun Paavo Nurmi Stadionin yläkentällä. Kaikki on sujunut järjestäjän kanssa asiallisesti. Tapahtumasta on myös neuvoteltu mm. meluluvan osalta ympäristöinsinööri Helena Pakkalan ja Renja Rasimuksen, lupavalmistelija Kaisa Kauma-Laulan sekä tapahtumakoordinaattori Kimmo Hyypän kanssa.​

Järjestäjä on hakenut alun perin tapahtuman ajaksi 20-02.00, mutta melulupa annetaan tapahtumalle vain klo 00.00 asti. Tästä johtuen on järjestäjällä toive aloittaa tapahtuma hieman aikaisemmin. Täten Samppalinnan maauimalan vuokra-aika alkaisi klo 18, joten yleisöuinti loppuisi kaksi tuntia aikaisemmin. Eli maauimalan asiakaspalvelu sulkee la 1.7. klo 17 ja uintiaikaa on klo 17.30 asti. Maauimalasta tulee poistua klo 18 mennessä. Normaalisti kassa sulkeutuisi klo 19 ja uintiaikaa olisi klo 19.30 asti sekä maauimalasta poistutaan klo 20 mennessä. Järjestäjä saa aloittaa valmistelut klo 18 ja ottaa yleisöä sisään klo 18.30 alkaen. Tapahtuman ja musiikin tulee päättyä klo 00.00 ja järjestäjä siivoaa ja korjaa välineistön klo 00.30 mennessä. Paikalla on myös uimalaitosten henkilökunnan edustaja.

​Samppalinnan maauimalan vuokra on hinnaston mukainen 275e/t eli tapahtuman hinnaksi tulee 1787,50e. Normaalin käyttöajan ulkopuolisista tunneista laskutetaan +30% eli klo 22-00.30.

​Esitän, että Aquafest-tapahtumalle myönnetään oikeus Samppalinnan maauimalan vuokraamiseen la 1.7. klo 18-00.30. Tarkemmista käytännöistä sovitaan liikuntapaikkaosaston kanssa.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

Päätös​Päätin myöntää Production Oy:lle Aquafest-tapahtuman järjestämistä varten luvan Samppalinnan maauimalan vuokraamiseen la 1.7. klo 18-00.30 sillä edellytyksellä, että tarvittavat luvat ovat kunnossa ja järjestäjä huolehtii päihteettömyydestä, uinninvalvonnasta sekä järjestyksenvalvonnasta. Tarkemmista käytännöistä sovitaan liikuntapaikkaosaston kanssa.

Markus Kalmari

liikuntapalvelujohtaja

Jakelu

aoAWAK PRODUCTION OY
tiedLiikuntalautakunta
tpvAhtiainen Annakaisa
tpvHaapanen Eeva
tiedHyyppä Kimmo
tiedJokinen Hanna
tiedNummi Oskari
tiedPakkala Helena
tpvSitaru-Niemi Jaana
tiedSotnik Kristiina