Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta824.01.20238

13977-2021 (02 05 00)

Liikuntapalveluiden hinnaston muutoksia - Urheilupuiston tenniskentät

Tiivistelmä: -

Liiklk § 8

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi, liikuntapaikkamestari Ismo Pyöli ja liikuntasuunnittelija Amanda Pulli:

Liikuntapalveluiden hinnasto on uudistumassa ja linjaukset uudelle hinnastolle on päätetty kaupunginvaltuustossa 12.12.2022 § 249. Nykyistä hinnastoa on päivitetty viimeksi liikuntalautakunnan päätöksellä 25.10.2022 § 98 ja sitä tulee täydentää alla olevin osin.

Voimassa olevan hinnaston periaatteiden mukaisesti maksuryhmä 1 on pääasiallisesti alle 20-vuotiaiden liikuntatoimintaa ja maksuryhmässä 2 on yli 20-vuotiaita käyttäjiä. Maksuryhmän 3 muodostavat muut kuin liikuntatapahtumat.

Urheilupuiston tenniskenttien tilavuokra

Turussa on tällä hetkellä yhteensä 26 kunnallista ulkotenniskenttää. Suurin osa kentistä on sijoitettu isoimpiin liikuntapaikkakeskittymiin sekä pienempiin alueellisiin urheilupuistoihin. Lisäksi kenttiä on lähiliikuntapaikkoina asuinalueiden läheisyydessä.

Tenniskenttiin kohdistettavien investointien ja niiden laadun paranemisen myötä on päivitetty kenttien hinnoitteluperiaatteita. Peruskorjattujen tenniskenttien hinnoittelun muutoksesta päätettiin liikuntalautakunnassa 18.5.2021 § 43. Päätöksen mukaan peruskorjattujen tenniskenttien käyttö maksaa 7 €/tunti ja ne poistuvat kausihinnoittelun piiristä. Hinnoittelumuutos koskee varattuja vakio- ja yksittäisvuoroja. Vapaalla tenniskentällä voi yhä pelata maksutta saapumisjärjestyksessä, mikäli kentällä ei ole vuoron varanneita pelaajia. Yhdistysten alle 20-vuotiaiden harrastajien ja koululaisten vuorot säilyvät maksuttomina.

Liikuntapalveluiden vuorovarauksen piirissä olevat tenniskentät siirrettiin kaudella 2022 Varaamo-varausjärjestelmään. Varaamo on toiminnoiltaan erittäin asiakasystävällinen ja soveltuu suoravarausjärjestelmänä hyvin tenniskenttien varaamiseen. Varaamossa ei kuitenkaan voi käsitellä kausihinnoittelulla haettuja vakiovuoroja. Aiemmin vakiovuorojen haun ovat asiakkaat tehneet hakuaikana 1.2.–28.2. Timmi -varausjärjestelmässä, jossa hakemukset on käsitelty ja hyväksytty ja varauksen kokonaishinnaksi muutettu käsin 55,00 €. Kausimaksullisia vakiovuoroja on kaudella 2022 haettu kolme kappaletta.

Kauden alkaessa 1.5.2022 on tenniskenttien varaustoiminta siirtynyt Varaamoon, josta asiakkaat ovat varanneet yksittäisiä vuoroja suoraan niin maksullisille kuin maksuttomillekin kentille. Yksittäisvaraukset ovat peruskorjaamattomilla kentillä ilmaisia. Tulevalla kaudella 2023 tenniskenttävuorot varataan edelleen Varaamossa. Jotta varaustoiminta olisi mahdollisimman selkeää ja asiakaslähtöistä esitetään, että kausihinnoitellut vakiovuorot poistetaan. Varauksia olisi edelleen mahdollista tehdä useita koko kaudelle tuntihinnoittelun mukaan (7.00/0.00 €) Varaamossa. Yhdistysten alle 20-vuotiaiden harrastajien ja koululaisten vuorot säilyvät maksuttomina kaikilla kentillä ja ne ilmoitetaan erikseen liikuntapalveluiden asiakaspalveluun.

Urheilupuiston tenniskenttien peruskorjauksen seurauksena, vuoronvaraus kenttien osalta siirtyy Tennisyhtymältä liikuntapalveluille. Peruskorjauksessa Urheilupuiston tenniskenttien suuntaa muutetaan optimaalisemmaksi ja alueelle rakentuu neljä massatenniskenttää. Massatenniskenttien huolto- ja ylläpito vaatii enemmän työtä verrattuna asvaltti-, hiekkatekonurmi- tai akryylipinnoitettuihin kenttiin, minkä vuoksi liikuntalautakunnassa päätetty peruskorjattujen tenniskenttien hinnasto tulee päivittää myös massakenttien osalta.

Selvitystä seutukuntien massatenniskenttien hinnastosta tehtiin, jotta kohtuuhintainen mutta markkinakykyinen hinta peruskorjatuille massatenniskentille voitiin esittää:

Selvitysten perusteella liikuntapalvelut esittää peruskorjattujen massatenniskenttien hinnaksi 12 €/h.

Liite 1Ulkoliikuntapaikkojen hinnasto esitetyillä muutoksilla​​

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

Ehdotus​Liikuntalautakunta päättää hyväksyä liikuntapalveluiden hinnaston päivitykset edellä esitetyn ja liitteen 1 mukaisesti. Päivitykset tulevat voimaan 1.2.2023 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhtiainen Annakaisa
tiedPyöli Ismo
tiedSitaru-Niemi Jaana


Liitteet:

Liiklk § 8
Liite 1:Ulkoliikuntapaikkojen hinnasto esitetyillä muutoksilla