Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta9425.10.20228

11292-2022 (10 03 01)

Puistosuunnitelma Nummenranta -nimisen puiston osalle (Nummi)

Tiivistelmä:

Liikuntalautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Nummenranta -nimisen puiston osalle laadittu puistosuunnitelma. Puistosuunnitelmaan on lisätty monitoimikenttä ja kentän katuliittymät. Rakennussuunnitelmassa on painotettu kentän maisemallisuutta ja istuvuutta ympäristöön.

Liiklk § 94

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi, Liikuntapaikkamestari Tommi Virtanen:

Yleistä

Nummenrannan puiston osalle on laadittu puistosuunnitelma. Tavoitteena on korvata Kylänkulman asemakaava-alueella pääosin 125. korttelin P-1 –korttelialueella oleva Halistenkenttä (n. 70x40m kivituhkapintainen pallokenttä) Nummenranta -nimiselle puistoalueelle.

Monitoimikenttä sijoittuu alueelle, joka on aiemmin toiminut hiekoitussepelin ja istutusmassojen läjityspaikkana. Alue puhdistetaan Ylioppilaskyläsäätiön toimesta ennen rakennustöiden aloitusta. Nummenrantaa koskeva asemakaava on tullut voimaan 30.9.1972.

Suunnitelmaratkaisut täyttävät yleiset turvallisuuden ja käytettävyyden laatuvaatimukset. Suunnittelussa on erityisesti pyritty ottamaan huomioon alueen käyttö asuin- ja virkistysalueena. Monitoimikentän valaisu on aikataulutettu ympäristö huomioon ottaen. Alueen erityispiirteitä on pyritty suunnitelmaratkaisuilla säilyttämään mahdollisimman paljon. Kenttä asemoituu korkotasossa alueen luontaisiin muotoihin ja kentän pengerrykset istutetaan nurmeksi sekä perhosniityksi. Alueen olevaa puustoa on säilytetty yhdyspolun linjauksella.

Suunnitelma

Nummenrannan liikuntapaikan järjestelyt on esitetty suunnitellun alueen puistosuunnitelmassa.

Monitoimikenttä on suunniteltu palvelemaan monimuotoisesti nuorisolle ja aikuisille soveltuvana omatoimiliikuntapaikkana. Monitoimikentän alue on 45x25m kokoinen asvaltoitu kenttä, jonka käyttötarkoitusta voidaan muuttaa tulevaisuudessa. Suunnitelman mukainen monitoimikenttäalue varustetaan Omnistadium -monitoimiareenalla, valaistuksella, tapahtumasähköistyksellä sekä ulkokuntoiluvälineillä. Monitoimiareenalla voidaan pelata esimerkiksi koripalloa, salibandyä tai jalkapalloa. Monitoimikentälle johtaa kaksi kulkureittiä. Kuraattorinpolun kulkureitillä on pysäköintimahdollisuus. Nummen rantapolun ja monitoimikentän väliin rakennetaan kevyt kulkuyhteys.

Monitoimikenttäalue valaistaan viidellä LED-valaisimella, jotka sijoitetaan pylväisiin. Valaistusta ohjataan vuodenaikojen ja kellonaikojen mukaan mukautuvasti.

Hulevesiä ohjataan kulkemaan vapaasti luonnollisella maanpinnalla olemassa oleviin painanteisiin.

Nähtävillä olo

Suunnitelma oli nähtävillä 13.6. – 27.6.2022. Suunnitelmasta ei jätetty muistutuksia.

Kustannukset

Hyväksyttäväksi esitetyn suunnitelman toteuttamisen kustannusarvio on 364.000 euroa (alv 0 %). Kustannusarvio on rakennusosalaskentaan perustuva ja sisältää hankevarauksen 15 %. Kustannusindeksi 129,4 (2015 = 100).

Liikuntapalvelut osallistuu hankkeen rakentamisen kokonaiskustannuksiin varustusten osalta, jotka ovat tässä hankkeessa 132 000 euroa. Nämä kustannukset kohdennetaan liikuntapalveluiden kustannuspaikalle 21003 ulkoliikuntapaikat.

Liite 1Nummenranta -nimisen puiston puistosuunnitelma

Liite 2Karttakuva sijainnista

Vs. vapaa-aikajohtaja Outi Kari-Granfors:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä osalle Nummenrannan puistoa laaditun puistosuunnitelman liitteen 1 mukaisesti ja sitoutuu kustannuksiin varustelujen osalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö
tiedHovi Christina
tiedLinnakoski Kari
tiedMäenpää Jukka
tpvNummi Oskari
tiedSuonpää Kimmo
tpvVirtanen Tommi


Liitteet:

Liiklk § 94
Liite 1:Nummenranta -nimisen puiston puistosuunnitelma
Liite 2:Karttakuva sijainnista