Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta8427.09.20221

776-2022 (02 05 01)

Avustus liikuntapaikan rakentamiseen 2022

Tiivistelmä: -

Liiklk § 84

Erityisasiantuntija Annakaisa Ahtiainen:

Liikuntalautakunta on päättänyt 28.9.2021 § 76 liikuntapaikkojen rakentamiseen tarkoitetun avustuksen jakoperiaatteista ja 18.1.2022 § 5 määrärahavarauksesta 30 000 euroa. Avustuksella tuetaan uusien liikuntapaikkojen rakentamista sekä liikuntapaikkojen pieniä laajennus- ja peruskorjaushankkeita. Se on tarkoitettu pääasiallisesti kohteisiin, joiden rakennus- ja muutoskustannukset ovat maksimissaan muutamia satoja tuhansia euroja. Avustusmuodon tavoitteena on rohkaista liikunta- ja urheiluseuroja luomaan harjoitus- ja kilpaolosuhteita sekä näin luoda turkulaisille uusia liikuntapaikkoja.

Liikuntapaikkarakentamisen keskeisimmät avustusperiaatteet:

·      Avustus vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta on maksimissaan 30 % hyväksyttävistä kustannuksista.

·      Avustusta voi saada vain kerran samaan kohteeseen.

·      Avustusta voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin viimeistään kuluvan vuoden 31.10. mennessä. Hakemuksia käsitellään 1–3 kertaa vuodessa. Avustushakemus tulee jättää vähintään kaksi kuukautta ennen rakennushankkeen aloittamista ennakkokustannustiedoilla.

·      Avustus maksetaan toteutuneisiin kustannuksiin perustuen avustuspäätöksen mukaisesti. Avustus raukeaa, jos hanketta ei ole aloitettu viimeistään kuuden kuukauden kuluttua avustuspäätöksestä.

Turun kaupungin avustusjärjestelmään on tehty 31.8.2022 mennessä kolme liikuntapaikkarakentamisen avustushakemusta, joissa hakijoina ovat Aivoliitto ry, FBC Turku ry ja Turun Naisvoimistelijat ry.

Aivoliitto ry hakee avustusta frisbeegolfradan (Suvilinnantie 2, 20900 Turku) uusimiseen ja kunnostamiseen. Kyseessä on kaiken tasoisille heittäjille suunnattu, lähes esteetön 9-väyläinen frisbeegolfrata Erityisosaamiskeskus Suvituulen läheisyydessä. Kaikki yhdeksän väylää suunnitellaan ja rakennetaan uusiksi, osittain vanhan radan mukaan. Korit uusitaan ja kiinnitetään maahan kaivettuihin betonijalkoihin. Heittopaikat merkitään betonijalkoihin kiinnitetyillä kylteillä. Infotaulu/ratakartta pystytetään Suvilinnantien ja Lounatuulenpolun risteykseen. Kustannuslaskelman arvioitu yhteissumma on 9 534,35 euroa (sis. alv. 24 %).

FBC Turku ry hakee avustusta hallinnoimansa Salibandy Areenan (os. Raunistulantie 15, 20300 Turku) muutostöihin. Salibandy Areena on aktiivisessa käytössä arkipäivisin ja viikonloppuisin. Aiemmin käyttö on ollut suunnattu pääasiassa lasten, nuorten ja aikuisten harrastus- ja kilpatasoiseen pelaamiseen sekä harjoitteluun. Kaudesta 2022–2023 alkaen naisten korkeimmalla sarjatasolla F-liigassa pelaava FBC Loisto siirtyy pelaamaan kotiottelunsa Salibandy Areenalle. Tämän vuoksi hallissa tulee tehdä muutostöitä vastaamaan naisten F-liigan toimintaa. Kehitystarpeita ovat äänentoiston uusiminen ja kaapelointi, päätyverkkojen siirtäminen ja tarvittaessa uusiminen/korjaaminen, salibandykaukalon maton korjaustyöt ja maton lisääminen sekä kuppi-istuimien hankkiminen (300 kpl). Kustannuslaskelman arvioitu yhteissumma on 7 500 euroa (sis. alv. 24 %).

Turun Naisvoimistelijat ry hakee avustusta Liikuntakeskus Energymin (os. Vähäheikkiläntie 56 C, 20810 Turku) suurimman liikuntasalin Energialähteen (280 m² ) lattian korjaamiseen. Tämänhetkiset lattiarakenteiden rikkoontuneet kohdat aiheuttavat vaaratilanteita liikuntasalin käyttäjille. Parkettilattian korjaus on suunniteltu toteuttavan korjaamalla irronneet rakenteet, parkettilattian pohjatöillä ja päällystämällä lattia uudella mattomateriaalilla. Kustannuslaskelman arvioitu yhteissumma on 18 736 euroa (sis. alv. 24 %).

Kaikki edellä mainitut hankkeet täyttävät avustusmuodon myöntökriteerit. Liikuntalautakunta tukee hankkeita 30 % avustuksella, johon perustuen myönnettävät avustussummat ovat:

·      Aivoliitto ry: 2 860,31 €

·      FBC Turku ry: 2 250,00 €

·      Turun Naisvoimistelijat ry: 5 620,80 €

Liikuntapaikkarakentamisen avustusmäärärahaa jää myöhemmin käytettäväksi 19 268,89 euroa.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää liikuntapaikan rakentamisavustuksen edellä esitetyn mukaisesti. Avustus myönnetään toteutuneiden kustannusten mukaan, kun tarvittavat liitteet on toimitettu. Avustuksen määrä on enintään myönnetty avustussumma tai 30 % toteutuneista kustannuksista, jos ne alittavat hakemuksissa arvioidut laskelmat.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAivoliitto ry
aoFBC Turku ry
aoTurun Naisvoimistelijat ry
tpvAhtiainen Annakaisa
tiedMäki-Salminen Miia