Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta7230.08.20226

11552-2021 (00 01 02, 12 04 02)

Vastaus lautakunta-aloitteeseen: Aloite A-luokan 18-väyläisen radan perustamiseksi

Tiivistelmä: -

Liiklk § 72

Liikuntasuunnittelija Nea Fagerlund:

Liikuntalautakunnan jäsen Joni-Juhani Laakso on liikuntalautakunnan kokouksessa 17.5.2022 § 50 jättänyt aloitteen koskien A-luokan 18-väyläisen frisbeegolfradan rakentamista pohjoiseen Turkuun. Aloitteessa tuodaan esiin, että frisbeegolfrata kaupungin pohjoiselle alueelle on mukana myös asukasbudjetissa ja eniten ääniä saaneena se on tulossa toteutukseen vuoden 2023 aikana. Alueen asukasbudjetista on varattuna harrastetasoiseen rataan 60 000 €. Aloitteen tekijä esittää, että kaupungin tulisi suunnittelussa ottaa huomioon alueen tuomat maankäytön mahdollisuudet ja tutkia myös vaihtoehtoisesti A-luokan radan perustamisen lisäkustannuksineen ja mahdollisuuksien mukaan tehdä lisäpanostus asukasbudjetissa varatulle 60 000 € harrastetasoisen radan määrärahalle. Aloitteen tekijän mukaan täysipitkä rata lisäisi kiinnostavuutta lajin harrastajien keskuudessa ja mahdollistaisi liikuntapaikan korkean käyttöasteen pitkälle tulevaisuuteen.

Keväällä 2022 järjestettiin suuralueittain asukasbudjetti-iltoja, joissa kuntalaiset pääsivät kertomaan näkemyksensä ja tarkemmat ajatuksensa äänestykseen tulevista suunnitelmista. Harrastetasoinen frisbeegolfrata haluttiin tarkoituksella äänestykseen kilpatasoisen radan sijaan, sillä se on matalankynnyksen liikuntapaikka, jota voi aktiiviharrastajien lisäksi käyttää myös aloittelijat ja pienemmät harrastajat. Näin ollen tarkoituksena ei ole suunnitella kilpatason rataa ensisijaisesti aktiiviharrastajille, vaan myös heille, jotka eivät vielä lajia ole harrastaneet. Koska kuntalaiset ovat äänestäneet nimenomaan harrastetasoista frisbeegolfrataa alueelle, lähtökohtana on, että uusi rata soveltuu myös aloittelijoille. Kaupunki tulee kuitenkin suunnittelun aikana selvittämään, kuinka monta väylää varatulla määrärahalla on mahdollista toteuttaa. Lisäksi sijaintia etsiessä tarkastellaan maankäytön mahdollisuuksia siten, että rataa olisi mahdollista laajentaa ainakin myöhemmässä vaiheessa.

Vs. vapaa-aikajohtaja Outi Kari-Granfors:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää antaa edellä esitetyn vastauksen aloitteen tekijälle ja merkitsee aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhjosaari Tea
tiedLaakso Joni-Juhani