Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3719.04.20228

4687-2022 (12 04 02)

Kylässuon kentän maanvuokra-alueesta ja hallinnasta luopuminen

Tiivistelmä:

Yksityishenkilö ehdottaa, että hänen nimiinsä perustettava yhtiö ottaisi hallintaansa Kylässuon hiekkakentän ja peruskorjaisi sille keinonurmipintaisen kentän omalla kustannuksellaan. Hiekkapintainen kenttä on huonossa kunnossa ja vähäisellä käytöllä eikä kaupungilla ole mahdollisuuksia sen peruskorjaamiseen. Kentästä luopuminen mahdollistaa kentän laadun kohenemisen, joka edistäisi alueen palveluiden kehittymistä ja lisäisi aktiivisuutta. Liikuntalautakunnalle esitetään, että Kylässuon pallokentän maanvuokra-alueesta luovutaan ja kenttä voidaan kehittää alueelliseksi keinonurmikentäksi yksityisen tahon toimesta.

Liiklk § 37

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Yksityishenkilö esittää, että hänen nimiinsä perustettava yhtiö ottaisi hallintaansa Kylässuon hiekkakentän ja peruskorjaisi sille keinonurmipintaisen kentän omalla kustannuksellaan.

Yksityisessä hankkeessa kenttä on tarkoitus peruskorjata ja pinnoitettaan kumirouhetäytteiseksi keinonurmikentäksi. Kenttä ei ole täysimittainen, mutta siihen voidaan toteuttaa nappulakenttäkokoinen 8v8 kenttä, jossa on riittävät reuna-alueet. Hankkeeseen sisältyy myös myös uusi valaistus ja kentällä olevan heikkolaatuisen pukukoppi korvaaminen uudella. Kenttä aidataan ja kenttäalueen eteläiseen päätyyn sijoitetaan pysäköintialue, joka jätetään hiekkapintaiseksi.

Liikuntapalvelujen näkökulmasta yksityinen hanke on hyvä. Hiekkapintaisen kentän laatu on heikko ja käyttötunnit erittäin vähäiset. Kylässuon kentän peruskorjaaminen ei ole investointilistoilla ja kentän laadun kohentamiseen ei kaupungin toimesta ole varattu määrärahoja. 

Yksityishenkilön perustaman yhtiön lukuun tehtävän investoinnin jälkeen kenttää on tarkoitus vuokrata kohtuullista korvausta vastaan jalkapalloseuroille. Alueella toimiva jalkapalloseura puoltaa hanketta. Kenttää voidaan käyttää maksutta koululiikuntaan ja kentän omatoiminen käyttö on mahdollista niihin aikoihin, kun kentällä ei ole varattuja vuoroja. Suomen palloliitto on myöntänyt hankkeelle Hattrick avustuksen)

Hankkeen eteneminen mahdollistetaan liikuntapalvelujen osalta luopumalla kentästä sisäisenä maanvuokra-alueena sekä sen hallinnasta kaupungin pallokenttänä. Seuraavana vaiheena yksityishenkilön perustama voittoa tavoittelematon yhtiö neuvottelee oman maanvuokrasopimuksensa kaupunkiympäristön palvelualueen tonttipalvelujen kanssa. Mikäli myös maanvuokrasopimus hyväksytään, vastaa perustettava yhtiö hankkeen seuraavista vaiheista: suunnittelemisesta, rakennuttamisesta lupamenettelyineen mukaan lukien mahdollisten julkisten tukien hakeminen sekä kentän ylläpidosta.

Liite 1Kentän kehittämisehdotus

Liite 2Kartta kentästä

Liite 3Kannanotto alueelliselta jalkapalloseuralta

Liite 4Suomen Palloliiton kirje

Vapaa-aikajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää luopua Kylässuon pallokentän maanvuokra-alueesta ja kentän hallinnasta, jotta kenttä voidaan yksityisen tahon kautta kehittää alueelliseksi keinonurmikentäksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoOksman Markku
tiedKorpela Essi
tiedLipponen Juha
tpvNummi Oskari
tiedSalonen Matti


Liitteet:

Liiklk § 37
Liite 1:Kentän kehittämisehdotus (ei julkinen)
Liite 2:Kartta kentästä
Liite 3:Kannanotto alueelliselta jalkapalloseuralta (ei julkinen)
Liite 4:Suomen Palloliiton kirje (ei julkinen)