YHTEISTYÖSOPIMUS JÄÄAJAN JAKAMISESTA

 

Sopijaosapuolet:

 

Turun kaupungin Liikuntapalvelut

Postiosoite: PL 4, 20101 Turku

Käyntiosoite: Blomberginaukio 4, 20720 Turku puh. 2623 232

Y-tunnus: 0204819-8

(jäljempänä Liikuntapalvelut)

 

Turun Nuorisokiekko ry

c/o Tom Rajalin puh. 040-7708522

Pyhän Katariinan tie 16 D 25

20780 KAARINA

Y-tunnus: 2197493-9   

      (jäljempänä Nuorisokiekko)

 

Sopimuksen tarkoitus:

Yhteistyösopimuksen tarkoitus on saada Liikuntapalveluiden hallinnoima jääaika mahdollisimman tehokkaasti ja tasapuolisesti jääurheiluseurojen käyttöön.

Tällä sopimuksella sovitaan:

1.siitä, miten Nuorisokiekko osallistuu Liikuntapalveluiden hallinnoiman jääajan jakosuhteiden ja tuntien määrittelemiseen eri käyttäjäryhmille.

2.siitä, miten Nuorisokiekko jakaa Liikuntapalveluiden hallinnoimaa jääaikaa jäähalleissa, mukaan lukien Kupittaan monitoimihallin Nuorisokiekon jaossa olevan jääajan.

Sopimuksen kesto:

Sopimus astuu voimaan 1.5.2022 ja on voimassa 30.4.2023 asti, jonka jälkeen sopimus päättyy ilman irtisanomista.

 

Sopimusehdot:

1.Liikuntapalvelut osoittaa Impivaaran ja Varissuon jäähalleista Nuorisokiekon jaettavaksi jääaikaa ajalla 15.8.20222.4.2023. Liikuntapalvelut antaa edellä mainitulla ajanjaksolla Nuorisokiekon jaettavaksi Varissuon ja Impivaaran jäähalleista jääaikaa arkisin rata 1 klo 15.00–22.00 ja rata 2 klo 14.45–21.45 sekä molemmilta radoilta lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.00–21.00, pois lukien erikseen sovittavat yleisöluisteluajat. Jaettavat vuorot on jäänajon vuoksi porrastettava hallin radoilla alkamaan vähintään 15 minuutin erotuksella. Lisäksi Liikuntapalvelut on ostanut ajalla 1.8.2022–31.3.2023 Kiinteistöosakeyhtiö Kupittaan jäähallin kilpahuoneistosta 3780 tuntia jääaikaa, jonka Liikuntapalvelut luovuttaa Nuorisokiekon jaettavaksi. Jääajat ovat toistaiseksi voimassa sopimuksen päättymiseen asti, ellei niitä erikseen tarkisteta liikuntapalvelujen toimesta. Jään jaon tulee noudattaa Liikuntapalveluiden määrittelemiä prosessin vaiheita (Liite 1.)

2.Nuorisokiekko tekee ehdotukset liikuntapalveluille jäiden jakosuhteesta ja tunneista eri käyttäjäryhmille liitteenä olevien vuoronjaon periaatteiden mukaisesti (liite 1). Ehdotus käsitellään vasta liikuntapalveluiden hyväksynnän jälkeen käyttäjien kokouksessa, joka pidetään kesäkuussa. Käyttäjille tulee lähettää vuoronjakoehdotus hyvissä ajoin ennen palaveria. Käyttäjäpalaverin jälkeen käyttäjillä on mahdollisuus hakea käyttämättä jääneitä vuoroja yhdenvertaisesti. Vapaiksi jäävät vuorot tulee ilmoittaa liikuntapalveluille. Liikuntapalvelut voi viranomaispäätöksellä muuttaa vuoroja.

3.Nuorisokiekko jakaa otteluille peliajat eri halleissa ensisijaisesti tätä tarkoitusta varten varatuille ajankohdille.

i.Tärkeysjärjestys jaoissa: jääkiekon Mestis, nuorten SM-liiga, naisten SM-liiga, U18 SM, U20 Mestis, II-divisioona, U16 SM, U18 Mestis, III-divisioona Myös muut jääurheilutapahtumat tulee huomioida jaossa ja taata toimintaedellytykset tarpeen mukaisesti.

ii.U15 ja nuorempien ottelut pelataan seurojen omilla vuoroilla. Liikuntapalvelut voi muuttaa tarvittaessa tärkeysjärjestystä. Sarjaottelut ohittavat aina harjoitukset.

iii.Mikäli ottelun takia joudutaan siirtämään harjoitusvuoroja, pyritään vuoronsa menettäneille (= illan viimeiset käyttäjät) järjestämään korvaavat vuorot jonain muuna aikana.

4.Nuorisokiekko jakaa ja ylläpitää harjoitus- ja otteluvuoroja tilavarausohjelmassa siten, että käyttäjillä on tieto vuoroista aina vähintään kahdeksi viikoksi eteenpäin (liitteenä ohje vuoron syöttämiseksi). Liikuntapalveluilla on oikeus myydä Nuorisokiekolta vapaaksi jäänyttä jääaikaa. Seuraavalle viikolle myytävää jääaikaa voidaan aloittaa jakamaan edellisen viikon perjantaista lähtien.

5.Vuorojaon osalta on noudatettava Liikuntapalveluiden jään hoidosta vastaavan työnjohtajan antamia ohjeita. Liikuntapalveluilla on oikeus asettaa rajoituksia jään käytölle välittömästi olosuhteiden niin vaatiessa.

6.Nuorisokiekko sitoutuu syöttämään Timmi-tilavarausohjelmaan jääaikavuorojen käyttäjätiedot liikuntapalveluiden antamien ohjeiden mukaisesti raportoinnin kriteereitä noudattaen (Liite). Liikuntapalvelut laskuttaa seurojen käyttämät maksulliset vuorot Nuorisokiekon syöttämien varausten perusteella. Liikuntapalvelut kouluttaa ja antaa tukea Nuorisokiekolle vuorojen syöttämisessä tilavarausohjelmaan erityisesti kauden alussa.

7.Nuorisokiekon vastuuhenkilönä toimii Tom Rajalin puh. 040-7708522, tom.rajalin@turkuturnaus.fi. Henkilön tulee pääsääntöisesti olla tavoitettavissa arkisin klo 10:00 – 14:00. Varahenkilönä toimii Heikki Asikainen (puh.050-0779297)

8.Nuorisokiekko sitoutuu asettamaan riittävän ja ammattitaitoisen henkilöstön palvelun tuottamiseen. Mikäli vastuuhenkilö vaihtuu, Nuorisokiekko sitoutuu asettamaan tehtävään uuden vastaavan ammattitaidon omaavan henkilön.

9.Nuorisokiekko sitoutuu raportoimaan jaetuista ja käytetyistä jäävuoroista sovituin aikavälein liitteessä esiteltyjen raportoinnin kriteerien mukaan. (Liite 1.)

10.Liikuntapalveluiden vastuuorganisaatio ja yhteyshenkilöitä ovat varausohjelman ja laskutuksen osalta asiakaspalveluesimies (Jaana Sitaru-Niemi), jäänhoidon osalta jäähallien toiminnasta vastaava liikuntapaikkamestari (Petri Varjonen) puh. 044 3638600 ja jääajan määrittelyn osalta liikuntapaikkapäällikkö (Oskari Nummi) puh. 050 5546 230. Liikuntapalvelut sitoutuu ilmoittamaan välittömästi vastuuhenkilön ja yhteyshenkilön vaihtumisesta Nuorisokiekolle.

11.Liikuntapalvelut maksaa Nuorisokiekolle tässä sopimuksessa edellä mainittujen tehtävien hoitamisesta aiheutuneista kustannuksista korvausta vuosittain 4.950 euroa (alv 0 %) erillisellä laskulla jälkikäteen kahdessa erässä 28.10.2022 ja 28.4.2023. Lasku on toimitettava viimeistään kuukautta ennen edellä mainittua eräpäivää osoitteeseen:

 

Vastaanottaja: Turun kaupunki, Vapaa-aikatoimiala, Liikuntapalvelut

Verkkolaskuosoite: 00370204819800100

Verkkolaskuoperaattori: CGI

Välittäjätunnus: 003703575029

Mikäli myynti on arvonlisäverotonta, on Nuorisokiekon merkittävä laskuun verottomuutta osoittava merkintä ja ilmoitettava arvolisäverottomuuden peruste. (Laskutusohjeet: https://www.turku.fi/laskuttaminen)

12.Nuorisokiekolla tulee olla voimassa oleva rekisteröinti arvonlisäverolliseksi tai ennakkoperintärekisteriin. Jos rekisteröinnit arvonlisäverolliseksi tai ennakkoperintärekisteriin vanhenevat sopimuksen voimassaoloaikana, Nuorisokiekon on esitettävä uudet rekisteröinnit ennen seuraavan maksuerän maksamista. Jos Nuorisokiekko ei saa rekisteröintejään uusittua, Liikuntapalveluilla on velvollisuus pidättää ennakot veroviranomaisen vahvistaman ennakkopidätysprosentin mukaisesti.

13.Sopimuksesta johtuvat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti sopimusosapuolten välisissä neuvotteluissa. Ellei neuvotteluissa löydetä ratkaisua, erimielisyydet ratkaistaan Turun käräjäoikeudessa.

14.Osapuolilla on oikeus purkaa sopimus, jos toinen osapuoli olennaisesti rikkoo sopimusvelvoitteitaan eikä kohtuullisessa ajassa (2 viikkoa) korjaa laiminlyöntiään kirjallisesta huomautuksesta huolimatta.

iv.Kummallakin sopijaosapuolella on oikeus purkaa sopimus, jos sopimuksen täyttyminen ylivoimaisen esteen jatkumisen vuoksi tulee mahdottomaksi tai viivästyy oleellisesti tai yli kuukauden.

15.Sopimusta ei saa kumpikaan osapuoli siirtää kolmannelle osapuolelle ilman toisen osapuolen suostumusta.

16.Nuorisokiekko vastaa omaisuutensa, laitteidensa jne. sekä työntekijöidensä omaisuuden vakuuttamisesta.

 

Tämä sopimus on laadittu kahtena saman sisältöisenä kappaleena, yksi kummallekin osapuolelle.

 

Aika ja paikka: Turussa ____._____.2022

Tämä sopimus tulee voimaan sen tultua allekirjoitetuksi.

 

Turun Nuorisokiekko ry Turun kaupungin Liikuntapalvelut

 

 

_________________      _________________

Tom Rajalin         Oskari Nummi

puheenjohtaja        liikuntapaikkapäällikkö