Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aika, liikuntapalvelut 
Liikuntapalvelujohtaja1813.12.2021 

13895-2021 (02 08 00)

Ulkokuntosalilaitteiden hankinta Yo-kylään Kuraattorinpolulle

Liikuntapaikkamestari Tommi Virtanen: 

Yo-kylään Kuraattorinpolulle hankittavat ulkokuntosalilaitteet tulevat täydentämään uuden liikuntapaikan monipuolista tarjontaa. Kyseisellä alueella asuu pääsääntöisesti nuoria aikuisia, joiden harrastamiseen kuuluu toiminnallinen kuntoilu ja tähän pyritään laitevalinnoilla vastaamaan.

Hankittavat välineet ovat osa monitoimialueen kokonaisuutta, joka pitää sisällään niin monitoimiareenan, pelialustan, penkin, roskakorit kuin valitut ulkokuntosalivälineet.  

Suorahankintapäätöstä puoltaa hankinnan kohtuullisen vähäinen arvo ja vallitsevan hintatason tietämys, joten kilpailuttamisella ei tulla saavuttamaan taloudellista hyötyä suhteessa sen aiheuttamaan työmäärään. Hintatason tietämys perustuu aikaisempiin hankintoihin Uittamon ja Pansion ulkokuntosalivälinehankinnoissa. 

Hankinnan aikataulu on kiireinen, koska suunnitteluprosessin etenemiselle on välttämätöntä saada ulkokuntosalivälineiden asennuksen tarkat vaatimukset, jotta kentän pohjatyöt voidaan suunnitella riittäviksi.

Liikuntapalvelut on selvittänyt eri tavarantoimittajien valikoimat ja pyytänyt tarjousta ulkokuntosalilaitteista Lappset Group Oy:ltä, koska kenelläkään muulla toimittajalla ei ole samanlaisia laitteita tarjolla. Hankintaan on varattuna määrärahat ulkoliikuntapaikkojen kustannuspaikalle 21003 vuoden 2021 budjetissa ja se tullaan toteuttamaan leasing-hankintana Kuntarahoitus Oy:n kautta. 

Lappset Group Oy tarjoaa ulkokuntoilukeskusta Yo-kylään toimitettuna kokonaishintaan 20.271.53 € (alv 0 %). 

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari 

PäätösPäätin hankkia ulkokuntoilukeskuksen toimitettuna Yo-kylän alueelle Lappset Group Oy:ltä 20.271.53 € (alv 0 %) kokonaishintaan. Hankinnan kustannukset kohdistetaan ulkoliikuntapaikkojen kustannuspaikalle 21003. 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Markus Kalmari 

Liikuntapalvelujohtaja 

Jakelu

aoLappset Group Oy
tiedLiikuntalautakunta
tiedChevtchenko Jelena
tiedMäki-Salminen Miia
tiedNummi Oskari
tiedSotnik Kristiina
tpvVirtanen Tommi