Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta10623.11.20219

13977-2021 (02 05 00)

Liikuntapalveluiden hinnaston periaatteiden ja hinnaston päivittäminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 106

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi ja asiakaspalveluesimies Jaana Sitaru-Niemi:

Liikuntapalveluiden hinnasto ja sen periaatteet on päivitetty viimeksi liikuntalautakunnan päätöksellä 13.6.2019 § 57, minkä jälkeen on tehty muutamia lisäyksiä ja täydennyksiä. Viimeisimmät hinnaston päivitykset tehtiin liikuntalautakunnan päätöksellä 11.5.2021 §§ 42–43, jolloin päätettiin tenniskenttien maksuista ja opiskelijakausituotteen lisäämisestä. Hinnaston periaatteita ja hinnastoa tulee täsmentää ja täydentää alla esitetysti.

Alle 20-vuotiaiden -käsitteen täsmennys tilavarauksissa

Hinnaston periaatteisiin esitetään tehtäväksi täsmennys alle 20 v. -merkintään. Täsmennyksellä pyritään välttämään väärinkäsitystä aikuisten tilamaksujen hinnastokategoriaankuuluvista. Uuden määrittelyn mukaan aikuisten hintakategoria koskee laskutusvuonna 20 v täyttäviä, eli esimerkiksi vuonna 2022 aikuishinnoittelu koskee kaikkia vuonna 2002 syntyneitä. Tämä määrittely ei koske henkilökohtaisia maksuja kuten sisäänpääsymaksuja.

Impivaaran uimahallin 10- ja 30-kerran sarjalatauksen käyttökohteiden laajentaminen

Toinen hinnastoon esitettävä muutos koskee Impivaaran uimahallin aikuisten ja aleryhmien 10-kerran ja 30-kerran sarjalatauksia. Nykyisen hinnaston mukaan kyseiset tuotteet oikeuttavat sisäänpääsyyn vain Impivaaran uimahallille. Impivaaran uimahallin sisäänpääsymaksu on muita kuten maauimaloita ja Kupittaan urheiluhallia kalliimpi. Asiakkaat haluavat käyttää näitä kalliimpia latauksia myös edullisemmissa liikuntapaikoissa esimerkiksi tilanteessa, jolloin latausten käyttöaika on päättymässä. Teknisesti laajempaan käyttöön ei ole esteitä. Tuoterakenne toimii rannekkeessa siten, että jos samalla rannekkeella on sekä edullisempia, että kalliimpia latauksia, käyttää sisäänpääsyportti aina ensisijaisesti edullisempia latauksia ja kalliimpia latauksia vasta edullisempien latausten loputtua. Hinnastomuutoksen jälkeen Impivaaran uimahallin kalliimmat sarjalataukset kelpaavat sisäänpääsytuotteeksi myös edullisempien hintaluokkien liikuntapaikoissa.

Lausteen frisbeegolf-radan tilamaksun käyttöönotto suurissa kilpailuissa

Lausteella sijaitsee Turun kaupungin hallinnoima ainoa virallisiin isompiin kilpailuihin soveltuva frisbeegolf-rata. Frisbeegolfin harrastajamäärä on merkittävästi kasvanut ja kilpailutoimintaa on aiempaa enemmän. Rataa voivat kaikki kuntalaiset käyttää maksutta ja radan ylläpitoa tehdään kaupungin ja paikallisen frisbeegolf-seuran 7K:n yhteistyönä. Kilpailutilanteissa suurien kilpailujen aikana on kuitenkin välttämätöntä sulkea rata omatoimisilta käyttäjiltä. Näihin tilanteisiin tulee määritellä tilamaksu, joka peritään kilpailun järjestäjältä, mikäli rata tulee sulkea muilta käytättäjiltä. Jos kilpailu on pienimuotoinen, jolloin omatoimiset käyttäjät voivat käyttää rataa samaan aikaan kilpailujen kanssa, ei maksua peritä. Lausteen frisbeegolf-radalle määritellään päiväkohtainen hinta 150 euroa (alv 10 %) suuriin kilpailuihin, jotka sulkevat radan omatoimikäyttäjiltä.

Kokoustilojen poistaminen hinnastosta

Veritas -stadionilla on aiemmin ollut kaksi maksullista kokoustilaa: Karikko ja Postinen. Nämä tilat eivät ole enää liikuntapalveluiden käytössä, joten tilat tulee poistaa hinnastosta.

Liikuntavarusteiden lainauksesta/vuokrauksesta päättäminen ja maksut

Vuosittain muutamien suurten tapahtumien yhteydessä Turun kaupungin liikuntapalveluiden hallinnoimaa kalustoa halutaan vuokrata tai lainata naapurikunnissa tai yksityisissä liikuntapaikoissa järjestettäviin liikuntatapahtumiin tai kilpailuihin. Lainattava kalusto vaihtelee tapauskohtaisesti, joten niistä ei ole mahdollista vahvistaa hinnoittelua ja vuokrausta koskevia periaatteita. Yksittäisiä lainauksia ei myöskään ole tarkoituksenmukaista päätättää liikuntalautakunnassa, minkä vuoksi asianomainen vastaava viranhaltija, jonka hallinnoimaa kalustoa halutaan vuokrattavan/lainattavan oikeutetaan päätöspöytäkirjalla päättämään vuokrauksesta ja määrittelemään taksa ja vuokrauksen ehdot tapauskohtaisesti.

Liite 1Liikuntapalveluhinnaston periaatteet ja hinnasto 1.1.2022 alkaen

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari;

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä edellä kuvatut muutokset liikuntapalveluiden hinnaston periaatteisiin ja hinnastoon liitteen 1 mukaisesti.  Muutokset tulevat voimaan 1.1.2022 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhtiainen Annakaisa
tiedHaapanen Eeva
tiedLehmusvuori Juha
tiedNummi Oskari
tiedPyöli Ismo
tpvSitaru-Niemi Jaana
tiedVarjonen Petri
tiedVirtanen Jukka
tiedVirtanen Tommi


Liitteet:

Liiklk § 106
Liite 1:Liikuntapalveluhinnaston periaatteet ja hinnasto 1.1.2022 alkaen