TURUN KAUPUNGIN LIIKUNTAPAIKKOJEN VUOROJAKOPERIAATTEET

 

 

 

Sisäl

 

1 Vuorojaon yleiset periaatteet   2

1.1 Vuorojakoperiaatteista päättäminen sekä vuorojaon vastuutahot   2

1.2 Vuorojaon vastuutahon oikeudet ja velvollisuudet   2

1.3 Liikuntatilojen käyttäjien oikeudet ja velvollisuudet   3

2 Vuorojen hakeminen   3

3 Vuorojen myöntäminen ja vahvistaminen   3

4 Vuorojen peruminen   3

5 Harjoitusvuorojen jakaminen   4

6 Ottelu-, kilpailu- ja tapahtumavuorojen jakaminen   4

7 Liikuntapaikkojen pääkäyttäjä- ja oheiskäyttäjäryhmät   5

8 Liikuntaolosuhdekohtaiset erityispiirteet   5

8.1 Uimalaitokset   5

8.2 Kupittaan urheiluhalli   5

8.3 Kupittaan palloiluhalli   6

8.4 Liikuntakeskus Alfa   6

8.5 Impivaaran ja Varissuon jäähallit   7

8.6 Impivaaran jalkapallohalli   7

8.7 LähiTapiola-Areena   7

8.9 Paavo Nurmen stadion ja Urheilupuiston Välikenttä   7

8.10 Muut ulkokentät   8

8.11 Muut liikuntapaikat   8


1 Vuorojaon yleiset periaatteet

 

Vuorojakoperiaatteet koskevat Turun kaupungin liikuntapalvelujen hallinnoimia tiloja:

Sisäliikuntasalit ja -hallit

Impivaaran ja Varissuon jäähallit

Impivaaran jalkapallohalli

Kupittaan urheiluhalli

Ulkokentät

Liikuntatilojen yhteydessä olevat kokoustilat sekä sauna- ja pukuhuonetilat

 

Periaatteiden tavoitteena on Turun kaupungin liikuntapalvelujen hallinnoimien liikuntatilojen läpinäkyvä ja oikeudenmukainen jako niin, että liikuntatiloja käytetään tehokkaasti. Pyrkimyksenä on aikaansaada mahdollisimman paljon liikettä harrasteliikunnan näkökulmasta sekä tukea kilpa- ja huippu-urheilua.

 

Vuorojakoperiaatteita sovelletaan myös liikuntapalvelujen varaustoiminnan piiriin kuuluvien peräkärrykatsomoiden sekä oheisvarattavien välineiden ja laitteiden varauksia käsitellessä.

 

Liikuntatilojen käyttöön liittyvistä maksuista linjataan Liikuntapalvelujen hinnaston periaatteissa.

 

1.1 Vuorojakoperiaatteista päättäminen sekä vuorojaon vastuutahot

 

Liikuntalautakunta päättää Liikuntapalvelujen hallinnoimien liikuntatilojen vuorojakoa koskevista periaatteista.

Liikuntapalvelut käsittelee vuorohakemukset ja jakaa vuorot liikuntapaikoille vuorohakemuksiin perustuen vuorojakoperiaatteita noudattaen.

Liikuntapalvelut voi sopia liikuntapaikkakohtaisista vuorojakokäytännöistä ulkopuolisten yhteistyötahojen kanssa. Liikuntapalveluiden yhteistyötahojen tulee noudattaa sekä liikuntalautakunnan päättämiä vuorojaon periaatteita että Liikuntapalvelujen erikseen määrittelemiä ohjeistuksia Liikuntapalveluiden hallinnoimien liikuntatilojen vuoroja jakaessa. Vastuu vuorojaosta on aina Liikuntapalveluilla.

 

1.2 Vuorojaon vastuutahon oikeudet ja velvollisuudet

 

Liikuntapalvelut linjaa vuosittain liikuntapaikkakohtaiset aukioloajat, jaettavissa olevat vuororesurssit ja niiden jakautumisen eri käyttäjäryhmien kesken sekä viestii näistä liikuntatilojen käyttäjille.

Liikuntapalvelut määrittelee liikuntaolosuhdekohtaisten vakiovuorojen sekä tapahtumavuorojen haku- ja käsittelyajat kausittain sekä viestii näistä käyttäjille.

Liikuntapalvelut käsittelee vakio- ja yksittäisvuoroja myös ns. jatkuvalla haulla kausittaisten vakiovuorojakojen ulkopuolisina aikoina. Ns. jatkuvan haun vuorohakemukset pyritään käsittelemään mahdollisimman pian, viimeistään kolmen viikon kuluessa hakemuksen saapumispäivästä.

Liikuntapalveluilla on oikeus käyttää harkinnanvaraisuutta ja asiantuntemustaan arvioidessaan yksityiskohtia vuorojakoon vaikuttavissa asioissa. Näitä ovat mm. äkilliset muutokset liikuntatilojen käytettävyydessä, muutokset myönnettyjen vuorojen sisällöissä tai osallistujamäärissä ja ristiriitatilanteet vuorojaossa hakijoiden välillä.

Liikuntapalveluilla on oikeus peruuttaa ja muuttaa tehtyjä varauksia tarvittaessa. Peruutuksista ja muutoksista ei aiheudu liikuntapalveluille korvausvelvollisuutta missään olosuhteissa.

 

1.3 Liikuntatilojen käyttäjien oikeudet ja velvollisuudet

 

Liikuntapaikkakohtaisista säännöistä ja käytännöistä kerrotaan vuoron varaajalle lähetettävissä materiaaleissa vuoron vahvistuksena toimivan kirjaamisilmoituksen yhteydessä.

Myönnetyillä vuoroilla tulee olla vähintään yksi täysi-ikäinen vastuuhenkilö.

 

2 Vuorojen hakeminen

 

Liikuntapaikoille voi hakea yksittäis- ja vakiovuoroja.

Vuoroja haetaan sähköisen varausjärjestelmän kautta. Tapahtumavuoroja varten hakija täyttää sähköisen tapahtumahakemuksen.

Ennen kausittaisia vakiovuorohakuja asetellaan liikuntaolosuhdekohtaisesti Liikuntapalvelujen oman toiminnan, Turun Seudun Urheiluakatemian, Turun kaupungin sivistystoimen, Turun suomenkielisen ja ruotsinkielisen työväenopistojen vuorot sekä Folkhälsanin ruotsinkieliset uimakouluvuorot.

 

3 Vuorojen myöntäminen ja vahvistaminen

 

Vuoroja myönnetään ensisijaisesti liikuntatoimintaan ja toissijaisesti muuhun kuin liikuntatoimintaan. Vakiovuorot myönnetään ensisijaisesti turkulaisille hakijoille. Kausittaisten vakiovuorojakojen jälkeen vapaana olevia vuoroja myönnetään myös ulkopaikkakuntalaisille hakijoille.

 

Jos haettu vuoro on vapaana, Liikuntapalvelut myöntää haetun vuoron lähettämällä hakijalle sähköpostitse varausvahvistuksen ja kirjaamisilmoituksen.

Jos haettu vuoro ei ole vapaana, Liikuntapalvelut tilanteen mukaan joko tarjoaa hakijalle vaihtoehtoista vuoroa tilalle, pyytää hakijalta lisätietoja vaihtoehtoisen tilan kartoittamiseksi tai hylkää vuorohakemuksen.

Myönnetty vuoro luetaan vastaanotetuksi, jos vuoron varaaja ei sitä ole erikseen perunut. Vuoro on voimassa ilman erillistä peruutusta.

Hakija ei saa luovuttaa tai myydä hänelle / hänen edustamalleen taholle myönnettyjä vuoroja kolmannelle osapuolelle.

 

4 Vuorojen peruminen

 

Hakijan tulee peruuttaa harjoitusvuoro viimeistään neljä vuorokautta ennen kyseistä vuoroa. Vuoro perutaan sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Äkillisissä, alle neljä vuorokautta ennen kyseistä vuoroa tapahtuvissa yksittäisen vuoron peruutustilanteissa hakija on yhteydessä Liikuntapalveluihin sähköpostitse.

Tapahtumavuoroissa hakijan tulee perua vuoro viimeistään neljä viikkoa ennen kyseistä tapahtumaa.

Otteluvuorojen tarvittavissa peruutuksissa tai siirroissa hakijan tulee olla viipymättä yhteydessä Liikuntapalveluihin.

Peruuttamattomien ja myöhässä peruttujen vuorojen sanktioista linjataan Liikuntapalvelujen hinnaston periaatteissa.

 

5 Harjoitusvuorojen jakaminen

 

Liikuntapalvelut jakaa harjoitusvuorot vuorohakemuksiin perustuen tarkastellen pääasiallisesti kolmea eri taustamuuttujaa: miten haettu liikuntaolosuhde soveltuu kyseiseen lajiin/liikuntatoimintaan, minkä ikäisiä harrastajat ovat sekä onko kyseessä kilpa- vai harrastetoiminta. Hakemuksia käsitellessä otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan hakijan toiveet ja toiminnan alueellisuus. Tavoitteena on löytää oikea liikuntatila oikealle käyttäjäryhmälle sekä tarjota jokaiselle hakijalle jokin liikuntatila lajin erityispiirteet huomioiden. Koska tarjolla olevat liikuntatilat ovat rajalliset ja yhtä vuoroa kohti saattaa tulla kymmenittäin hakemuksia, Liikuntapalvelut päättää vuorojakoperiaatteisiin tukeutuen hakijan, jolle kyseinen vuoro myönnetään.

 

Vuorojen sijoittelussa huomioidaan huippu-urheilu, kilpaurheilu ja harrasteliikunta sekä eri lajien sarja-, kilpailujärjestelmä-, ym. tasot.

Vuorot sijoitellaan liikuntatiloihin sen mukaan, miten laji soveltuu kyseiseen olosuhteeseen huomioiden mm. tilan käyttötarkoitus, perusvälineistö (esim. maalit, viivoitukset, verkot, lattiamateriaali, ym.) ja katsojakapasiteetti. Ensisijaisesti vuoroja myönnetään lajiharjoitteluun, toissijaisesti oheisharjoitteluun. Liikuntapalvelut määrittelee laji- ja oheisharjoittelun liikuntatilakohtaisesti.

Kilpalajeille myönnetään vuoroja niistä tiloissa, jotka vastaavat niiden kilpailuolosuhteita. Harrasteryhmille pyritään myöntämään vuoroja tiloista, jotka edistävät ryhmien pysyvyyttä sekä tukevat alueellisen liikunnan järjestämistä.

Lasten ja nuorten harjoitusvuorot pyritään sijoittamaan alkuiltaan.

Vuorot pidetään mahdollisimman tiiviinä ja lajien kannalta tarkoituksenmukaisina. Jos lajin varusteluihin kuluu aikaa, pyritään tällaisia lajeja sijoittelemaan mahdollisimman paljon peräkkäin.

Yksittäistapauksissa järjestöliikunnan ja omatoimiliikunnan etujen mennessä ristiin, vuoron myöntämisessä tarkastellaan liikuntaryhmien harrastajamääriä liikuntatilojen tehokkaan käytön takaamiseksi.

Liikuntaolosuhteiden kausittaisista vakiovuorojaoista ei lähtökohtaisesti tehdä erillisiä viranhaltijapäätöksiä. Hakijan saama vuoron sähköinen kirjaamisilmoitus toimii varausvahvistuksena.

Vakiovuorojaon tukena hyödynnetään liikuntalautakunnan päättämiä liikuntaolosuhde- ja -lajikohtaisia pisteytysmalleja, joilla tarkistetaan liikuntatilan seurakäyttäjien vuoro-osuudet kausittaisissa vakiovuorojaoissa.

 

6 Ottelu-, kilpailu- ja tapahtumavuorojen jakaminen

 

Pääsääntöisesti ottelu-, kilpailu- ja tapahtumavuorot menevät harjoitusvuorojen edelle.

Lähtökohtana on, että sarjaottelut pelataan seuralle myönnetyillä harjoitusvuoroilla tai etukäteen määritellyillä otteluvuoroilla.

Tapahtumien sijoittaminen liikuntatiloihin noudattelee tarkempia olosuhdekohtaisia vuorojakoperiaatteita esim. sarja- ja kilpailujärjestelmätasojen sekä laji- ja oheisharjoitteluryhmien mukaisesti.

Liikuntapalvelujohtaja päättää muiden kuin liikuntatapahtumien myöntämisestä. Kun päätös on tehty, Liikuntapalvelujen vuoronvarauksen henkilökunta hoitaa varaustekniset asiat edellä olevien periaatteiden mukaan.

 

7 Liikuntapaikkojen pääkäyttäjä- ja oheiskäyttäjäryhmät

 

Liikuntapalvelut linjaavat liikuntaolosuhdekohtaiset pääkäyttäjä- ja oheiskäyttäjäryhmät. Ensisijaisesti vuoroja myönnetään tilan pääkäyttäjille, toissijaisesti oheiskäyttäjille.

Pääkäyttäjäryhmä tarkoittaa käyttäjiä, jotka toteuttavat kyseessä olevalle liikuntapaikalle ominaista lajiharjoittelua, esim. jäähallissa eri jääurheilulajit.

Oheisharjoitteluryhmä tarkoittaa käyttäjiä, jotka hyödyntävät kyseessä olevaa liikuntapaikkaa oman lajiharjoittelunsa tueksi, esim. jääurheilulajien harrastajat sisäliikuntapaikoilla.

 

8 Liikuntaolosuhdekohtaiset erityispiirteet

 

Osassa liikuntapaikkoja on tiettyjä erityispiirteitä, jotka on tärkeä huomioida vuorojaossa perusvuorojakoperiaatteiden lisäksi. Alla on esitelty liikuntapaikkakohtaisesti voimassa olevat käytännöt. Lähtökohtana on, että Liikuntapalvelut vastaa kaikkien liikuntapaikkojen vuorojaoista ilman liikuntapaikkakohtaista erillistä mainintaa. Jos liikuntaolosuhdetta ei ole nostettu erikseen esille, sen vuorojaossa noudatetaan edellä esiteltyjä vuorojakoperiaatteita.

 

8.1 Uimalaitokset

 

Turun kaupungin uimalaitoksiin kuuluvat Impivaaran uimahalli ja kuntosali, Petreliuksen uimahalli ja kuntosali, Paattisten aluetalon vuokrattava allastila ja kuntosali, Samppalinnan maauimala sekä Kupittaan maauimala.

 

Pääkäyttäjäryhmät: uinti, vesipallo, uimahypyt, hengenpelastus, taitouinti, uppopallo, sukellus, triathlon ja ohjattu vesiliikunta.

Uimalaitoksia käyttävät omatoimiliikkujat yleisövuoroilla sekä liikunta- ja urheiluseurat ja yhdistykset omaan toimintaansa varatuilla vuoroilla.

Varattuja vuoroja myöntäessä ja aseteltassa Liikuntapalvelut huomioi riittävien yleisövuorojen määrän, monipuolisen liikuntapalvelujen tarjonnan sekä altaiden tehokkaan käytön.

Uimalaitosten aukioloaikojen ulkopuolisesta käytöstä tehdään kunkin seuran/yhdistyksen kanssa vuosittain erillinen sopimus.

Valmennus yleisölle varatuissa tiloissa on sallittu, kun se ei häiritse muita asiakkaita. Valmennuksen ollessa säännöllistä katsotaan yli kaksi valmennettavaa ryhmäksi, jonka tulee varata tarvittavat tilat käyttöönsä.

Uimalaitosten yleisökuntosaleille (Impivaara, Petrelius, Paattinen) ei pääsääntöisesti myönnetä vuoroja, vaan ne ovat omatoimiliikkujien käytössä. Poikkeuksen tähän muodostavat Liikuntapalvelujen ohjatun toiminnan vuorot, joiden aikana kuntosalit ovat vain ohjattuun toimintaan osallistuvien käytössä, sekä junioriharrastajien saattajien aktivointivuorot Impivaaran uimahallin kuntosalilla aukioloaikojen ulkopuolella.

 

 

8.2 Kupittaan urheiluhalli

 

Kupittaan urheiluhalli toimii monipuolisena ottelu-, kilpailu- ja tapahtumatilana sekä harjoitusolosuhteena. Liikuntatilojen käyttöä ohjataan sähköisen tilavarauskalenterin avulla.

 

Pääkäyttäjäryhmä: yleisurheilu (erityisesti talvikaudella)

Kupittaan urheiluhalliin ei pääsääntöisesti myönnetä erillisiä harjoitteluvuoroja. Yläkerran yleisurheiluolosuhteet ja alakerran kuntosalit oheistiloineen ovat kaikkien (ohjattu toiminta ja omatoimiliikkujat) käytettävissä sisäänpääsyrannekkeilla.

Liikuntapalvelut voi myöntää poikkeuksellisesti harjoitteluvuoroja erikseen nimetyille käyttäjäryhmille liikuntatilojen varaus- ja käyttötilanne huomioiden.

Yksittäisiä tapahtumia ja kilpailuja varten käyttäjien tulee hakea erillisiä tapahtumavuoroja. Varattujen tapahtumavuorojen aikana olosuhteita voi käyttää ainoastaan tapahtuman varaajataho.

Liikuntapalvelut linjaa kausittain yksityiskohdat tapahtumien määriin ja ajankohtiin liittyen.

 

Kupittaan urheiluhallissa on liikuntaolosuhteet myös ammunnalle ja keilailulle. Ammuntaradan käytöstä Liikuntapalvelut on tehnyt käyttösopimuksen Turun seudun ampujat ry:n ja Arcus ry:n kanssa (liiklk 12.11.2019 § 94). Keilailutiloja käyttää Turun keilailuliitto ry. Kyseiset tilat ovat Liikuntapalvelujen hallinnoimia, mutta ne eivät ole vuorojaon piirissä. Tiloissa toimivat yhdistykset vastaavat toiminnan toteuttamisesta ja tilojen käytön suunnittelusta.

 

8.3 Kupittaan palloiluhalli

 

Kupittaan palloiluhalli toimii monipuolisena ottelu-, kilpailu- ja tapahtuma-areenana sekä harjoitusolosuhteena. Hallissa on kenttätilojen lisäksi oheisharjoittelutila ja kuntosali sekä kokoustila. Tilojen käyttöä ohjataan sähköisen tilavarauskalenterin avulla.

 

Pääkäyttäjäryhmät: salibandy, lentopallo, koripallo, futsal ja joukkuevoimistelu

Hallin kenttäalue on mahdollista jakaa kolmeen erilliseen osaan, jolloin kentän 1 ja 2 lattiamateriaalina on parketti ja kentällä 3 on Taraflex-urheilulattia. Tapahtumia voidaan järjestää myös 2/3-kentällä, lattiamateriaalina joko parketti tai Taraflex, tai 3/3-kentällä Taraflex-alustalla tai parketilla. Liikuntapalvelut määrittelee tilajaon vuoron hakijan ilmoittamiin tietoihin perustuen.

Ottelu- ja tapahtumavuorojen asettelussa huomioidaan riittävät huoltoajat tarvittaville valmistelu- ja purkutöille.

Liikuntapalvelujen hinnaston periaatteissa linjataan tilavaraushintojen lisäksi mm. myönnettyyn vuoroon liittyvistä katsomovarauskäytännöistä.

Palloiluhallin oheisharjoittelu- ja kuntosalitilojen vuorojaossa huomioidaan ensisijaisesti pääkäyttäjäryhmien vuorohakemukset.

 

8.4 Liikuntakeskus Alfa

Liikuntakeskus Alfassa on lajiharjoittelutilat telinevoimistelulle, budolajeille, painille, nyrkkeilylle, painonnostolle ja pöytätennikselle.

 

Pääkäyttäjäryhmät: telinevoimistelu, budolajit, paini, nyrkkeily, painonnosto ja pöytätennis

Lajiolosuhteiden pääkäyttäjäryhmiä edustavat seurat pyrkivät sopimaan keskenään tilojen käytöstä arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Ellei vuorojakoja pystytä tekemään yksimielisesti, Liikuntapalvelut päättää olosuhteiden vuorojaoista.

Yksittäisiä tapahtumia ja kilpailuja varten käyttäjien tulee hakea erillisiä tapahtumavuoroja. Varattujen vuorojen aikana olosuhteita voi käyttää ainoastaan tapahtuman varaajataho.

 

8.5 Impivaaran ja Varissuon jäähallit

 

Pääkäyttäjäryhmät: jääkiekko, taito- ja muodostelmaluistelu, ringette, kaukalopallo

Jäähallien vuorot on jaettu kunnalliseen jääaikaan (noin huhtikuun alkupuolelta elokuun puoleen väliin) sekä ostojääaikaan. Hinnaston periaatteissa linjataan tilavuokrista eri ajankohtina.

Jäähallien kunnallisen jääajan vakiovuorojaon tarkistustyökaluna hyödynnetään jäävuorojaon pisteytysmallia (liiklk 21.4.2020 § 35).

Kunnallisen jääajan aikana turkulaisten jääurheiluseurojen juniorivuorojen asettelua toteuttaa Liikuntapalvelujen yhteistyötaho. Liikuntapalvelut linjaa seurakohtaiset vakiovuoro-osuudet sekä vastaa vuorojaon kokonaisuudesta.

Liikuntapalvelut varaa jäähalleihin kausittain ajankohdat yleisövuoroille, jolloin jäät ovat kaikkien omatoimiliikkujien käytössä.

Varissuon jäähallin kuntosalille ei pääsääntöisesti myönnetä vuoroja, vaan se on omatoimiliikkujien käytössä. Poikkeuksen tähän muodostavat Liikuntapalvelujen ohjatun toiminnan vuorot, joiden aikana kuntosali on vain ohjattuun toimintaan osallistuvien käytössä.

 

8.6 Impivaaran jalkapallohalli

 

Pääkäyttäjäryhmät: jalkapallo, amerikkalainen jalkapallo, rugby, lacrosse ja pesäpallo

Talvikauden vakiovuorojaon tarkistustyökaluna hyödynnetään jalkapallohallin pisteytysmallia (liiklk 23.3.2021 § 22).

Kesäkauden vakiovuorojaon tarkistustyökaluna hyödynnetään ulkokenttien pisteytysmallia (liiklk 17.11.2020 § 107).

Liikuntapalvelut varaa jalkapallohalliin kausittain ajankohdat yleisövuoroille, jolloin hallin kenttä on kaikkien omatoimiliikkujien käytössä.

 

8.7 LähiTapiola-Areena

 

Liikuntapalvelut on tehnyt jalkapallokuplahallin hoito- ja yhteistyösopimuksen LähiTapiola-Areenan toimintoihin liittyen (lliklk 17.9.2019 § 73). Sopimuksen mukaan kaupungilla on oikeus käyttää ylipainehallilla katettua kenttää ja sen huoltorakennuksia

koululaiskäyttöön joulukuun alusta hiihtolomaviikkoa edeltävään perjantaihin maanantaista torstaihin klo 7.45–10.00

liikunta- ja urheiluseurojen käyttöön maanantaista torstaihin klo 17–21.00 huhtikuun puolivälistä toukokuun puoliväliin sekä syyskuun puolivälistä lokakuun puoliväliin.

 

Liikunta- ja urheiluseurat hakevat yllä olevien ajankohtien vuoroja Liikuntapalvelujen voimassa olevien käytäntöjen mukaisesti. Liikuntapalvelut käsittelee ja myöntää vuorot vuorojakoperiaatteisiin tukeutuen.

Pääkäyttäjäryhmät: ulkopalloilulajit

 

8.9 Paavo Nurmen stadion ja Urheilupuiston Välikenttä

 

Pääkäyttäjäryhmä: yleisurheilu

Paavo Nurmen stadionille ja Urheilupuiston Välikentälle ei myönnetä erillisiä harjoitteluvuoroja. Olosuhteet ovat kaikkien vapaassa käytössä aukioloaikojen mukaan huomioiden pääkäyttäjäryhmien harjoittelumahdollisuudet.

Yksittäisiä tapahtumia ja kilpailuja varten käyttäjien tulee hakea erillisiä tapahtumavuoroja. Varattujen vuorojen aikana olosuhteita voi käyttää ainoastaan tapahtuman varaajataho.

Liikuntapalvelujen hinnaston periaatteissa on määritelty yli 20-vuotiaiden säännöllisen ohjatun toiminnan ilmoitusvelvollisuudesta sekä olosuhteiden käytön kausimaksuista.

 

8.10 Muut ulkokentät

 

Ulkokentillä pääkäyttäjäryhminä ovat kentästä riippuen: jalkapallo, amerikkalainen jalkapallo, rugby, lacrosse, pesäpallo, ultimate, baseball, maahockey, beach volley, tennis, lentopallo ja koripallo.

 

Ulkoliikuntakenttiä on mahdollista käyttää varatuilla vuoroilla sekä ilman varausta, jos kenttä on vapaana. Kaikki kentät eivät ole vuorojaon piirissä.

Lämmitettäville tekonurmikentille haetaan erilliset vuorot kesä- ja talvikausille.

Jalkapalloseurojen vakiovuorojaon tukena hyödynnetään pisteytysmallia (liiklk 17.11.2020 § 107), jolla tarkistetaan seurakohtainen vuoro-osuus käytössä olevasta resurssista.

Tenniskenttien varauskäytäntöjen muutoksesta on päätetty hinnaston periaatteiden päivityksen yhteydessä (liiklk 18.5.2021 § 43).

 

Talvisin ulkona olevat tekojääradat ovat pääasiallisesti omatoimiliikkujien ja koululiikunnan käytössä aukioloaikojen mukaan. Tekojääradoille on mahdollista hakea vuoroja aikaisiin aamuaikoihin ja myöhäisiin ilta-aikoihin aukioloaikojen mukaisesti. Liikuntapalvelut tekee päätökset vuorojen myöntämisestä tekojääratojen kokonaiskäyttö huomioiden.

 

8.11 Muut liikuntapaikat

 

Edellä mainittujen liikuntaolosuhteiden lisäksi kaupungilla on muita pääasiallisesti vapaassa käytössä olevia ulkoliikuntapaikkoja, joissa seuroilla saattaa olla harjoitusvuoroja ja joita on mahdollista varata yksittäisiä tapahtumia varten. Tällaisia paikkoja ovat mm. Kupittaan pyöräilyvelodromi, BMX-rata ja petankkikentät, skeittiparkit sekä liikuntapalvelujen hallinnoimat uimarannat ja frisbeegolfradat.

 

Liikuntapalvelut on myös tehnyt käyttösopimuksia tiettyjen liikuntatilojen käytöstä yhteistyöyhdistysten kanssa. Alla luetellut tilat ovat Liikuntapalvelujen hallinnoimia, mutta ne eivät ole vuorojaon piirissä. Tiloissa toimivat yhdistykset vastaavat toiminnan toteuttamisesta ja tilojen käytön suunnittelusta.

Kupittaan urheiluhallin ammuntarata / Turun seudun ampujat ry ja Arcus ry (liiklk 12.11.2019 § 94)

Impivaaran jousiammuntarata / Arcus ry (liiklk 12.11.2019 § 94)

Parkin miekkailutila / Turun miekkailijat ry (liiklk 12.11.2019 § 94)

Soutu- ja melontakeskus / pääkäyttäjäseurat (liiklk 28.1.2020 § 11)