Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta9119.10.202112
Liikuntalautakunta9702.11.20215

9841-2021 (12 04 01)

Turun Pyrkivä ry:n oikaisuvaatimus rytmisen voimistelun vuorojaosta Lintulassa 2021-22

Tiivistelmä: -

Liiklk § 91

Asiakaspalveluesimies Jaana Sitaru-Niemi:

Turun Pyrkivä ry. on tehnyt 21.9.2021 oikaisuvaatimuksen liikuntapalvelujohtajan 23.8.2021 § 8 tekemään päätökseen rytmisen voimistelun vuorojaosta Lintulassa. Päätöksessä todetaan, että kaudella 2021-22 noudatetaan edelleen liikuntalautakunnan hyväksymiä vuorojakoperiaatteita sekä liikuntapaikkakohtaisia toimintatapoja ja Lintulassa vuorojakomenettelynä on kuten aiemminkin seurojen keskenään sopima vuorojako.

Päätös perustuu enemmistöseurojen ja liikuntapalveluiden sopimaan ratkaisuun, jolla syksyn 2021 vuorot jaettiin kevään 2021 vuorojaon mukaisesti. Koska ratkaisu ei ollut yksimielinen, liikuntapalvelujohtaja on tehnyt em. päätöksen vuorojaosta. Turun Pyrkivä vastustaa päätöstä ja hakee nyt oikaisuvaatimuksellaan muutosta siihen.

Pyrkivä perustelee vaatimustaan sillä, että

- sillä ei ole ollut seuratoimintaa eikä ole käyttäjänä ollut Lintulassa lautakunnan päivittäessä vuorojakoperiaatteita 21.3.2017 § 33

- voimistelun vuorojakoa varten ollutta pisteytysmallia ei käytetty kauden 2021-22 vuorojaossa

- vuorojen jaossa ei huomioitu Pyrkivän kasvanutta harrastajamäärää eikä  tilatarvetta 

Liikuntalautakunnan päättämät ja hyväksymät vuorojakoperiaatteet koskevat kaikkia seuroja ja kaikkea toimintaa liikuntapaikoilla. Siten myös Turun Pyrkivän tulee noudattaa periaatteita.

Liikuntapalveluilla ei ole ao. lajin osalta vielä käytössä pisteytysmallia. Tavoitteena on ottaa käyttöön pisteytysmalli rytmisen ja joukkuevoimistelun vakiovuorojaon tueksi keväästä 2022 alkaen. Malli on luotu yhdessä liikuntapalvelujen, Voimisteluliiton ja turkulaisten voimisteluseurojen kanssa.

Toistaiseksi vuorojaon ovat seurat keskinäisellä sopimisella toteuttaneet liikuntalautakunnan hyväksymien vuorojakoperiaatteiden sekä liikuntapaikkakohtaisten toimintatapojen mukaisesti. Vuorojaon apuna on seuroilla ollut oma pisteytystyökalu, jonka käytöstä ja sisällöstä ovat seurat omissa keskusteluissaan sopineet. Liikuntapalveluiden asiakaspalvelu on tukenut seurojen keskinäistä sopimista ja pyrkinyt edistämään heidän yhteistyötään. Seuroilla on käytössään liikuntatila Lintula ja siellä jaettavanaan heillä on 108 h harjoitusaikaa.

Edellä esitettyjen sekä liikuntapalvelujohtajan 23.8.2021 § 8 päätöksessä todettujen perusteiden nojalla, päätöstä Lintulan syksyn 2021 vuorojaosta ei ole syytä muuttaa.

Liite 1Oikaisuvaatimus Turun Pyrkivä ry.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hylätä Turun Pyrkivä ry:n oikaisuvaatimuksen. Liikuntapalvelujohtajan päätös Lintulan vuorojen jaosta pidetään ennallaan. Siten rytmisen voimistelun vakiovuorot Turun Lintulassa syksyn osalta kaudella 2021-22 noudattavat seurojen enemmistön yhteistä päätöstä ja mukailevat kevään 2021 harjoitteluvuoroja.

PäätösAsia pantiin pöydälle Ahmadin ehdotuksesta Aallon kannattamana yksimielisesti.


Liiklk § 97

Pöydältä 19.10.2021 § 91.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänestyksen jälkeen äänin 8–5. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Aitta, Beqiri, Kaarniharju, Laakso, Ollila, Halin, Vähä-Heikkilä ja Häkkinen.

Aallon Grönroosin kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänesti heidän lisäkseen Ahmadi, Lähteenmäki ja Ryytty.

Muutosehdotus oli seuraava: ”Liikuntalautakunta päättää hyväksyä Turun Pyrkivä ry:n oikaisuvaatimuksen. Turun Lintulan voimistelukeskuksessa toimivien rytmisen voimistelun seurojen harjoitusvuorot tulee jakaa Turun liikuntapalvelujen laatiman uuden pisteytysmallin mukaisesti siten, että ne vastaavat paremmin eri seurojen toiminnan laajuutta ja huomioivat harrastajien lukumäärän tarkemmin. Syyskauden 2021 vuorot toteutetaan aiemman sovitun vuorojaon perusteella. Turun kaupungin liikuntapalvelut ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin ja jakaa uudelleen rytmisen voimistelun seurojen harjoitusvuorot Turun Lintulassa keväällä 2021 laaditun uuden pisteytysmallin mukaisesti 1.1.2022 alkaen.”

Jakelu

aoTurun Pyrkivä ry
tiedAhtiainen Annakaisa
tiedNummi Oskari
tiedSitaru-Niemi Jaana


Liitteet:

Liiklk § 91
Liite 1:Oikaisuvaatimus Turun Pyrkivä ry