Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta9019.10.202111

12316-2021 (12 04 01, 12 03 00)

Vuorojakoperiaatteisiin sisältyvä rytmisen ja joukkuevoimistelun pisteytysmalli

Tiivistelmä: -

Liiklk § 90

Erityisasiantuntija Annakaisa Ahtiainen, liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Kunnallisten liikuntatilojen vuorojako on yksi suurimmista ja näkyvimmistä osa-alueista Turun kaupungin liikuntapalvelujen toiminnoista. Liikuntapalvelut vastaa noin 200 liikuntapaikan vuorojaosta. Vuorot jaetaan liikuntalautakunnan 21.3.2017 § 33 päättämiä yleisiä vuorojakoperiaatteita noudattaen.

Kunnallisten liikuntapaikkojen vakiovuorojakoprosessien tueksi on luotu pisteytysmalleja niihin liikuntaolosuhteisiin, joihin on erittäin suuri kysyntä tarjolla oleviin vuoroihin nähden. Pisteytysmalli on vakiovuorojaon tarkastustyökalu, jolla määritetään seurakohtaiset osuudet tietyn liikuntapaikan vakiovuoroista niin kilpaurheilun kuin harrasteliikunnan osalta. Tavoitteena on luoda oikeudenmukainen, läpinäkyvä ja tietoon perustuva malli, jonka avulla varmistetaan, että jokainen käyttäjä saa toimintansa laajuuteen ja tasoon nähden oikeutetun määrän vakiovuoroja tietystä liikuntaolosuhteesta. Liikuntalautakunnan päättämät (liiklk 21.4.2020 § 35, 17.11.2020 § 107 ja 23.3.2021 § 22) pisteytysmallit ovat käytössä jääurheilun, jalkapallon ulkokenttien ja Impivaaran jalkapallohallin vakiovuorojaoissa.

Liikuntapalvelut on työstänyt pisteytysmallia rytmisen ja joukkuevoimistelun vakiovuorojaon tueksi yhdessä turkulaisten voimisteluseurojen sekä Suomen Voimisteluliiton kanssa. Toukokuussa 2021 alkanut luomisprosessi on saatu päätökseen hyvässä yhteishengessä. Pisteytysmalli on valmisteltu otettavaksi käyttöön 1.1.2022 ja sitä käytetään sen jälkeen tehtävissä uusissa vakiovuorojaoissa. Käytettävät voimisteluolosuhteet määritellään kausittain olemassa olevan sisäliikuntasali-verkoston tilanne ja mahdolliset tulevaisuuden muutokset huomioiden. Käytettävissä olevien olosuhteiden linjaamisen jälkeen määritellään myös tilakohtaiset rytmisen ja joukkuevoimistelun kokonaisvuoromäärät, joista seurakohtaiset vuoro-osuudet lasketaan pisteytystyökalua hyödyntäen.

Vakiovuorot jaetaan voimassa olevia käytäntöjä noudattaen. Voimisteluseurat hakevat toivomiaan vuoroja käytettävistä olosuhteista. Liikuntapalvelut vastaa vuorojen jaosta.

Pisteytysmallin toimivuutta ja siihen liittyviä periaatteita sekä käytännön vakiovuorojakomenettelyä tarkastellaan kauden jälkeen yhdessä voimisteluseurojen kanssa. Pisteytysmallin sisältöihin on mahdollista tehdä tarvittaessa muutoksia ja päivityksiä ennen uuden kauden vakiovuorojakoa.

Liite 1Rytmisen ja joukkuevoimistelun pisteytysmalli

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta hyväksyy edellä ja liitteessä 1 esitetyn rytmisen ja joukkuevoimistelun vakiovuorojaon pisteytysmallin osana voimassa olevia vuorojakoperiaatteita ja otettavaksi käyttöön 1.1.2022 alkaen.

Lisäksi liikuntalautakunta toteaa, että pisteytysmallin liittyvät pisteet määräytyvät kausittain mallin kriteerien mukaisesti sekä oikeuttaa asianomaiset viranhaltijat päättämään mahdollisista kausittaisista pisteytysmallin ja siihen liittyvien periaatteiden päivityksistä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhtiainen Annakaisa
tiedNummi Oskari
tpvSitaru-Niemi Jaana


Liitteet:

Liiklk § 90
Liite 1:Rytmisen ja joukkuevoimistelun pisteytysmalli