Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta8719.10.20218

13862-2019 (02 05 01)

Ulkoliikuntapaikkainvestointien muutokset vuodelle 2022

Tiivistelmä:

Ulkoliikuntapaikkojen investointikohteet vuodelle 2022 tulee päivittää kuluvan rakennuskauden aikana tapahtuneiden aikataulumuutosten vuoksi. Nunnavuoren kuntoreitin valaistuksen uusiminen siirtyy kokonaisuudessaan ensi vuodelle, minkä lisäksi Urheilupuiston tenniskenttien peruskorjaamisen ja Ylikylänpuiston monitoimikentän rakennuskustannukset siirtyvät ensi vuodelle.

Liiklk § 87

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi / Liikuntasuunnittelija Nea Fagerlund:

Ulkoliikuntapaikkojen investointikohteista vuosille 2022–2025 päätettiin liikuntalautakunnassa 18.5.2021 § 41. Vuoden 2022 kohteita, niiden tärkeysjärjestystä sekä kustannusarvioita on kuitenkin tarve päivittää, koska aiemmin vahvistetun investointiohjelman sisällä on tapahtunut aikataulumuutoksia. Vuoden 2022 kohteet on priorisoitu uudelleen siten, että kuluvalta vuodelta siirtyvät ja keskeneräiset kohteet ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisinä.

Ylikylänpuiston monitoimikentän ja Urheilupuiston tenniskenttien peruskorjaus sekä Nunnavuoren kuntoradan valaistuksen uusiminen ovat viivästyneet

Ylikylänpuiston monitoimikentän ja skeittipaikan peruskunnostustyöt siirtyvät kokonaisuudessaan vuodelle 2022. Urheilupuiston tenniskenttien osalta vuoden 2021 aikana puretaan alueen toimistorakennus ja toteutetaan puunkaadot, mutta varsinaiset rakennuskustannukset siirtyvät vuodelle 2022.  Myös Nunnavuoren kuntoradan valaistusurakan toteutus siirtyy ensi vuodelle aikatauluhaasteiden takia. Nunnavuoren kuntorata on kaupungin ainoa lumetettava hiihtolatu, minkä takia kuntoradan on oltava kuntalaisten käytössä koko talvikuukausina ja rakennustyöt voidaan aloittaa vasta talvikauden päätyttyä.  

Hirvensalon hiihtokeskuksen rinnevalaistuksen hankevaraus erilliselle listalle

Hirvensalon hiihtokeskuksen rinnevalaistuksen uusiminen esitetään toteutettavaksi vuoden 2022 aikana, mutta hankevarausta ei tehdä ulkoliikuntapaikkainvestoinneille osoitetusta 700 000 euron määrärahasta. Rinnevalaistuksen lisäksi hiihtokeskuksen alueella toteutetaan ensi vuonna myös huoltorakennuksen uusiminen ja näille hankkeille haetaan erillistä hankerahoitusta.

Wäinö Aaltosen kentän toteutus arvioidaan Lauttarannan urheilupuiston tarveselvityksen päivityksen yhteydessä

Vuodelle 2022 oli alun perin aikataulutettu Wäinö Aaltosen kentän pinnan vaihdon suunnittelu. Wäinö Aaltosen kenttä ei kuitenkaan sijaintinsa puolesta ratkaise Syvälahden monitoimitalon liikuntaolosuhteita, minkä takia Lauttarannan urheilupuiston tarveselvitystä on syytä päivittää. Wäinö Aaltosen kentän toteutus kannattaa arvioida uudelleen vasta, kun päivitetty tarveselvitys on viety päätöksentekoon.

Muutosten kustannusvaikutukset

Kuluvalle vuodelle suunnittelut kokonaiskustannukset 700 000 € eivät tule täyttymään, koska merkittävä osa kohteista viivästyy vuodelle 2022. Tällä hetkellä tämän vuoden arvioidut kustannukset jäävät 173 000 euroon, mikä tarkoittaa, että 527 000 euroa jää tältä vuodelta käyttämättä. Ylikylänpuiston, Urheilupuiston ja Nunnavuoren viivästymiset siirtävät kuluvalle vuodelle suunniteltuja kustannuksia ensi vuodelle 463 000 euroa, minkä lisäksi Impivaaran yleissuunnitelma on siirretty rahoitettavaksi liikunnan omasta budjetista. Tämän vuoden viivästyksistä johtuen vuodelle 2022 suunnitellut kustannukset nousevat 1 170 000 euroon. 700 000 euron ylittävä osuus selittyy tältä vuodelta siirtyvillä hankkeilla sekä kustannusarvioihin lisätyillä hankevarauksilla.  

Liite 1 Taulukko investoinneista ulkoliikuntapaikkoihin 2021

Vapaa-aikajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää esittää kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudelle vuoden 2022 investointisuunnitelmaan edellä ja liitteessä 1 myös tärkeysjärjestyksessä mainitut muutokset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunkiympäristö


Liitteet:

Liiklk § 87
Liite 1:Taulukko investoinneista ulkoliikuntapaikkoihin 2021