Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta7007.09.202110

12910-2020 (02 08 02)

Paavo Nurmen stadionin pääkatsomon katoksen peruskorjaus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 70

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi ja liikuntapaikkamestari Ismo Pyöli:

Konsernihallinnon tilapalvelut on 23.8.2021 pyytänyt liikuntalautakunnan lausuntoa Paavo Nurmen Stadionin pääkatsomon hankekuvauksesta. Lausunnosta tulee käydä ilmi, hyväksyykö ja sitoutuuko toimielin osaltaan kohteen peruskorjaukseen ja kustannusarvioon. Hyväksymällä kustannusarvion käyttäjä sitoutuu siitä aiheutuviin kustannuksiin.

Tausta

Vuonna 1989 valmistuneelle Paavo Nurmen stadionin pääkatsomorakenteelle tehtiin rakennustekninen kuntoarvio 9.5.2017. Valmistuneessa arviossa kävi ilmi rakenteiden huono kunto ja sen pohjalta aloitettiin peruskorjauksen suunnittelu.

Suunnittelutyön valmistuttua on peruskorjauksesta laadittu hankekuvaus. Hankekuvaukseen sisältyy nykyisten rakenteiden peruskorjaus. Samalla peruskorjaukseen liittyvät sähkö- ja telejärjestelmät puretaan ja uusitaan, tämän päivän vaatimusten mukaisiksi.

Hankekuvauksessa peruskorjauksen arvioitu kokonaiskustannus on 2.400.00,00 € (alv 0 %). Tämän kustannusarvion pohjalta laskettu alustava vuokra-arvio liikuntapalveluille on 724.899,00 euroa vuodessa. Liikuntapalveluiden vuokrakustannukset kasvavat peruskorjauksen myötä 196 402,92 euroa vuodessa.

Liikuntapalveluiden näkemyksen mukaan katsomorakenteiden peruskorjaus on välttämätön ja siitä aiheutuvat korjauskustannukset ja ko. rakenteen arvon noususta aiheutuva sisäinen vuosivuokran nousu ei ole liikuntapalveluiden toiminnasta johtuvaa. Tästä syystä sisäisten vuokrakustannusten siirtäminen liikuntapalveluiden talousarvioon tulee tehdä nykyistä määrärahaa korottaen ja näin ollen korottamalla liikuntapalveluiden talouden suunnittelulukua näin ollen vuodesta 2023 eteenpäin.

Lisäksi peruskorjauksen aikaista sisäisesti perittävää vuokraa tulee kohtuullistaa siltä ajanjaksolta, kun palveluita ei stadionilla pystytä korjaustöistä johtuen järjestämään normaalin laajuuden mukaisesti. Tarkemmista korjaustöiden aikaisista toiminnan järjestämiseen vaikuttavista yksityiskohdista sovitaan tilapalveluiden, urakoitsijan ja käyttäjien kesken.

Liikuntapalvelut hyväksyy omalta osaltaan laaditun hankekuvauksen ja sen kustannusarvion ja sitoutuu peruskorjauksen jälkeen käytöstä aiheutuviin kustannuksiin, mutta määrärahat tulee huomioida liikuntalautakunnan talousarviota korottaen sisäisen vuokran kasvun verran.

Liite 1                                  lausuntopyyntö

Liite 2                                  hankekuvaus

Vapaa-aikajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää antaa edellä esitetyn lausuntonaan Paavo Nurmen stadionin pääkatsomon katoksen peruskorjauksesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, tilapalvelut


Liitteet:

Liiklk § 70
Liite 1:Lausuntopyyntö
Liite 2:Hankekuvaus