Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aika 
Vapaa-aikajohtaja103.06.2021 

5660-2021 (12 05 02, 00 01 05)

Nuorisopassi-projektin asettaminen

Nuorisopassi on tapa tarjota liikuntaan ja kulttuuriin kannustavia etuja nuorille. Se edistää nuorten tasavertaisuutta tarjoamalla kaikille passin käyttäjille samat mahdollisuudet harrastamiseen ja kokeiluihin. Palvelun tuottaa Otium Innovations Oy.

Nuorisopassin kokeilusta Turussa on päätetty Palvelujen ohjaus ja digitaaliset palvelut -ohjausryhmässä 2.12.2020. Tällöin todettiin, että kokeilu voidaan toteuttaa ilman kilpailutusta. Kokeilun aikana kerätään käyttökokemuksia sekä nuorilta että kaupungin toimijoilta ja seurataan lisäävätkö nuoret aktiivista toimintaa vapaa-ajallaan. Toteutus siirtyi koronan vuoksi keväästä 2021 syksyyn syys-marraskuulle 2021.

Turun kaupungissa Nuorisopassin kokeiluvaiheen omistaja on Toni Ekroos (nuorisopalvelut). Omistajan tehtävänä on huolehtia kokonaisuuden hallinnasta sekä pilottivaiheen tulosten seurannasta. Pääkäyttäjiksi nimetään Jaana Ranta-aho nuorisopalveluista, Esko Halonen ja Jorma Fisk liikuntapalveluista ja Leena Hiltunen kulttuurin osalta. Pääkäyttäjien tehtävänä on neuvotella passisovellukseen sisällytettävät etuudet vapaa-aikatoimialan palvelualueilta ja syöttää ne sovellukseen.  Heistä yksi nimetään vastuulliseksi pääkäyttäjäksi, joka hoitaa pääasiallisesti yhteydenpidon Otium Innovations OY:n kanssa. Lisäksi Nuorisopassin pääkäyttäjille tarvitaan yhteyshenkilö Primus oppilashuoltojärjestelmän käyttäjistä.

Pilottivaiheen projektiryhmään Turun kaupungissa kuuluvat omistaja ja em. pääkäyttäjät sekä harrastamisen koordinaattori, vapaa-aikatoimialan kehittämispäällikkö, perusopetuksen palvelupäälikkö ja Primus pääkäyttäjä. Pilotin ohjausryhmä toimii em. Turun edustajista sekä Naantalin ja Raision kaupunkien nimeämät edustajat sekä maakunnallisen nuorisotyön ja Rajattomasti liikuntaa kuntakumppanuuden edustajat.

Liite 1Projektipäätöksen liite

Vapaa-aikajohtaja Minna Sartes:

PäätösPäätin asettaa Nuorisopassi-kokeiluprojektin ajalle 1.6 - 31.12.2021 yllä kuvatulla tavalla.

 

Minna Sartes

vapa-aikajohtaja

Jakelu

tiedLounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry
aoOtium Innovations Oy
tpvKonsernihallinto, vapaa-aikatoimialan talouden toimialapalvelu
tiedKulttuurilautakunta
tiedLiikuntalautakunta
tiedNuorisolautakunta
tiedEkroos Toni
tpvHalonen Esko
tpvHelenius Tarja
tpvHiltunen Leena
tiedKalmari Markus
tiedKoivumäki-Lindholm Johanna
tiedPaara Kari
tpvParantainen Anu
tiedParkkunen Heini
tpvRanta-aho Jaana
tiedSaarinen Jaakko
tpvVeijola Heli


Liitteet:

Vapa § 1
Liite 1:Projektipäätöksen liite