Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4318.05.20218

5937-2021 (02 05 00)

Liikuntapalveluiden hinnaston tarkennuksia ja muutoksia - tenniskentät

Tiivistelmä: -

Liiklk § 43

Liikuntasuunnittelija Jenni Syrjämäki ja asiakaspalveluesimies Jaana Sitaru-Niemi:

Liikuntapalvelut on suunnitellut aloittavansa kaikkien ulkotenniskenttien peruskorjaamisen. Tämän myötä on syntynyt tarve päivittää tenniskenttien hinnoitteluperiaatteita sekä aloittaa selvitystyö niiden siirtämisestä Varaamo -tilavarausjärjestelmään.

Turussa on 26 kunnallista ulkotenniskenttää, joista liikuntapalvelut tällä hetkellä hallinnoi ja ylläpitää 20 kenttää. Siten liikuntapalvelut myös vastaa näiden kyseisten kenttien varaustoiminnasta ja vuorojen myöntämisestä. Tenniskenttien pääkäyttäjäryhmiä ovat omatoimiliikkujat, tennisseurat sekä koululaiset. Tenniskentille myönnetään nykyisten hinnoitteluperiaatteiden mukaisesti koko kauden mittaisia maksullisia vakiovuoroja sekä maksuttomia yksittäisvuoroja. Tenniskenttien alkuperäinen hinnasto on arviolta laadittu vuosikymmeniä sitten, eikä siihen ole tehty merkittäviä muutoksia.

Liikuntapalveluiden keväällä 2021 tekemän karkean arvion perusteella noin 70 % kunnallisista tenniskentistä on välttävässä kunnossa ja vain 30 % hyvässä kunnossa. Näin ollen merkittävä osa kentistä on peruskorjauksen tarpeessa. Liikuntapalvelut on laatinut keväällä 2021 liitteen 1 mukaisen tenniskenttäselvityksen, jossa arvioidaan kunnallisten ulkotenniskenttien nykytila ja kehittämistarpeet sekä linjataan toteutettavat peruskorjaustoimenpiteet ja kenttien peruskorjausjärjestys. Tavoitteena on nostaa tenniskenttien laatutasoa ja parantaa niiden käyttöasteita. Kaikkien asvalttipintaisten tenniskenttien pintamateriaalit vaihdetaan laajempien peruskorjausten yhteydessä hiekkatekonurmeksi, joka on pelaajaystävällinen sekä helppohoitoinen pintamateriaali. Tenniskenttien peruskorjaukset toteutetaan ulkoliikuntapaikkainvestointeihin varatuista määrärahoista.

Tenniskenttiin kohdistettavien investointien ja niiden laadun paranemisen myötä on syntynyt tarve päivittää kenttien hinnoitteluperiaatteita. Peruskorjattujen tenniskenttien hinnoittelu muuttuu 1.1.2022 alkaen. Peruskorjattujen tenniskenttien käyttö maksaa 7 € / tunti ja ne poistuvat kausihinnoittelun piiristä. Hinnoittelumuutos koskee varattuja vakio- ja yksittäisvuoroja. Vapaalla tenniskentällä voi yhä pelata maksutta saapumisjärjestyksessä, mikäli kentällä ei ole vuoron varanneita pelaajia. Yhdistysten alle 20-vuotiaiden harrastajien ja koululaisten vuorot säilyvät maksuttomina.

Ensimmäiset tähän hinnoitteluryhmään siirrettävät kentät ovat Impivaaran ja Urheilupuiston tenniskentät. Impivaaran hiekkatekonurmikentät soveltuvat jo laadun sekä pintamateriaalin puolesta esitettävän hinnoittelun piiriin ja Urheilupuiston kentät tullaan peruskorjaamaan kesään 2022 mennessä. Muut tenniskentät säilyvät nykyisen hinnoittelun piirissä, kunnes niiden peruskorjaus toteutetaan. Näin ollen tenniskentillä on toistaiseksi voimassa kaksi rinnakkaista hinnastoa. Hinnoittelun muutos tukee liikuntapalveluiden tavoitteita minimoida käyttämättömien varausten määrä. Tuntihinta ohjaa käyttäjiä perumaan käyttämättömät vuorot, jolloin kentät saadaan erityisesti suosittuihin varausaikoihin mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön kaikille halukkaille pelaajille.

Hinnastomuutosten yhteydessä esitetään selvitystyön aloittaminen tenniskenttien siirtämisestä vuoden 2022 aikana Varaamo -tilavarausjärjestelmään.  Tällä hetkellä Tenniskenttien vuorot on varattavissa Timmi -tilavarausjärjestelmän kautta. Varaamo on Turun kaupungin ylläpitämä verkkopalvelu, jonka kautta voi varata kaupungin julkisia tiloja sekä työpisteitä yksityiseen käyttöön. Selvitystyö valmistuu vuoden 2021 aikana ja ei vaikuta hinnoittelun käyttöönottoon.

Liite 1Liikuntapalveluiden hinnasto esitetyillä muutoksilla

Oheismateriaali 1Tenniskenttäverkostoselvitys

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyn perusteella hyväksyä liikuntapalveluiden maksujen periaatteiden ja hinnaston muutokset liitteen 1 mukaisesti

Hinnaston tarkistukset ja muutokset astuvat voimaan Impivaaran sekä Urheilupuiston tenniskenttien osalta 1.1.2022 alkaen ja muiden tenniskenttien osalta niiden peruskorjauksen valmistuttua.

Lisäksi liikuntalautakunta päättää, että käynnistetään selvitystyö tenniskenttien siirtämisestä vuoden 2022 aikana Varaamo -tilavarausjärjestelmään.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHaapanen Eeva
tiedKoljonen Timo
tiedLehmusvuori Juha
tiedNummi Oskari
tiedPyöli Ismo
tpvSitaru-Niemi Jaana
tiedSotnik Kristiina
tiedSyrjämäki Jenni
tiedVarjonen Petri
tiedVirtanen Jukka


Liitteet:

Liiklk § 43
Liite 1:Liikuntapalveluiden hinnasto esitetyillä muutoksilla