Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3520.04.20211

5685-2021 (02 02 02, 02.00)

Osavuosikatsaus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 35

Konsernihallinto vapaa-aikatoimialan toimialapalvelut, talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 19.4.2021:

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2021 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Kolmas osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1. - 31.3.2021. Osavuosikatsaus sisältää talouden katsauksen sekä ennusteen taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta. Osavuosikatsauksen yhteydessä raportoidaan taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti. Talouden toteutumisennusteet raportoidaan kaupunginvaltuuston päättämällä sitovuustasolla. Sitovia ovat toimielinten määrärahat ja tuloarviot.

Vapaa-aikatoimialan taloudelliset tavoitteet ovat toteutuneet alkukevään aikana 0,5 M€ pienemmillä nettomenoilla edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Koko vuoden toimintakate on ennusteen mukaan noin 0,6 M€ (- 1%) suunniteltua parempi.  Ennusteessa arvioidaan toimintojen sulkujen ja rajoitusten vaikutukset kesäkuun loppuun nykyisen laajuisina. Lisäksi oletetaan, että syksyllä päästää avaamaan palveluja laajemmin, mutta edelleen rajoitetusti. Toimintatulojen arvioidaan pysyvän lähes vuoden 2020 tilinpäätöksen tasolla (-0,1M€). Toimintamenojen arvioidaan alentuvat lähes 0,5 € vuoden 2020 tilinpäätöksestä. Merkittävimmät säästöt syntyvät henkilöstömenoissa ja palvelujen ostoissa.

Käyttöomaisuusinvestoinnit alittuvat 0,14 M€:lla.

Tarkemmat lautakunta- ja palvelualuekohtaiset ennusteet liitteessä.

Liite 1                                  Taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee vuoden 1/2021 osavuosikatsauksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Liiklk § 35
Liite 1:Taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti