Parkinkentän ja sen väistön oheistilojen tarveselvitys

 

 

Tarveselvitys käsittelee Parkinkentän tulevia uusia oheistiloja sekä kentän rakennusaikaisen väistön oheistilaratkaisua Kupittaan liikuntakeskuksessa.

 

Toimitilapäällikkö Minna Juselius ja tilacontroller Saku Lehtiö 17.3.2021:

 

Parkinkenttään ja sitä ympäröiviin katualueisiin liittyvän kaavoitusprosessin myötä kaava-alue tullaan rakentamaan kokonaan uusiksi. Parkinkenttä nykyisine liikuntamahdollisuuksineen säilytetään entisellään, mutta tekniikka ja toiminnallisuus päivitetään nykystandardien mukaiseksi.

 

Keväällä 2020 hyväksyttiin alueen kaavaluonnos tänä vuonna laadittavan asemakaavan muutosehdotuksen pohjaksi. Valmistelussa oleva kaava mahdollistaa uusien asuin- ja liikerakennuksien toteuttamisen nykyisten rakennusten tilalle Tuureporinkadun varrelle. Pienin varauksin arvioidaan uudistoteutuksen valmistumisajankohdaksi 2024-2025.

 

Uusien asuin- ja liiketilojen yhteyteen toteutettaisiin liikunnan tarvitsemat kentän oheistilat. Uusilla tiloilla voidaan vastata samalla muuttuneisiin tarpeisiin ja toteutetaan esteettömyyden edellyttämät nykyaikaiset ratkaisut. Oheistilojen osalta tuleva tarve on määritelty tarveselvitysasiakirjassa, liite 1. Henkilökunnan sosiaalitilojen ja käyttäjien oheistilojen huonetilaohjelman laajuus ei merkittävästi muutu toiminnan säilyessä ennallaan. Teknisten tilojen ja hoitokaluston edellyttämien tilojen laajuus tulee kasvamaan, mutta tarkentuu vasta suunnitteluvaiheessa, kun mm. tilojen yhteydet ja kulkureitit tarkentuvat. Tarvittavien tilojen laajuus on noin 800 m2.

 

Uusien tilojen sisäisen vuokran taso tulee kokonaisuutena olemaan nykyistä suurempi. Vuokrakustannusarvio uudiskohteessa on nyt määriteltyjen oheistilojen osalta noin 150 000 – 155 000 €/vuosi ja tähän tulevat lisäksi vielä mm. myöhemmin suunniteltavan uuden tekniikan tilojen vuokra sekä energia- ja vesikustannukset.

 

Toiminnan ja tilojen säilyessä melko saman sisältöisinä ei Parkinkentän käyttökustannuksiin ole syntymässä suuria muutoksia. Henkilöstömitoitus ja palveluiden synnyttämät kustannukset säilyvät nekin entisellä tasollaan.

 

Parkinkentän toteuttamisen ajaksi Kupittaalle rakennettava korvaava tekojääkenttä on Kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa (24.3.2020 § 98) päätetty toteuttaa pysyvänä ratkaisuna. Uusi tekojäärata tarvitsee sisätilojen osalta uudet wc-tilat kentän käyttäjille ja ne pyritään sijoittamaan kentän välittömään läheisyyteen tulevan jäädytystekniikan kontin yhteyteen.

 

Tilapalvelut pyytää lausuntoa Parkinkentän ja sen väistön oheistilojen tarveselvityksestä liikuntalautakunnalta. Lausunnosta tulee käydä ilmi, hyväksyykö lautakunta osaltaan tarveselvityksen, jonka pohjalta siirrytään jatkosuunnitteluun.

 

Liite 1            Parkinkentän ja sen väistön oheistilojen tarveselvitys.