Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta2423.03.202110

3616-2021 (02 08 00)

Pienet infrahankkeet kilpailutuksen käynnistäminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 24

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Turun kaupungin ulkoliikuntapaikkojen peruskorjausinvestoinneille on varattu investointiohjelmaan vuosittain 700 000 euroa. Tämä määräraha käytetään sellaisiin investointeihin, jotka vaativat tarkempaa suunnittelua ja ovat kustannuksiltaan isompia. Kyseiset investointiohjelmaan päätyvät hankkeet päätetään liikuntalautakunnassa vuosittain ja toteutetaan kaupunkiympäristötoimialan toimesta. Investointiohjelman isompien hankkeiden lisäksi ulkoliikuntapaikoilla tehdään vuosittain paljon ylläpidollisia pienempiä korjauksia ja lisätöitä, joiden kokonaiskustannukset ovat yksittäisten tilausten osalta pieniä. Kyseiset peruskorjaushankkeet kustannetaan suoraan liikuntapalveluiden käyttömenojen kautta.

Ulkoliikuntapaikkoja on Turussa noin 300 ja niiden kunto on pääsääntöisesti korkeintaan tyydyttävällä tasolla. Merkittävä osa näistä ulkoliikuntapaikosta on kuitenkin luokiteltavissa huonokuntoisiksi ja ne vaativat peruskorjaustoimenpiteitä, jotka yksittäisinä investointeina ovat hyvinkin pieniä investointiurakoita. Näiden investointien osalta ei ole tarkoituksenmukaista teettää ensin kilpailutuksen mahdollistavia suunnitelmia ja kilpailuttaa sitten itse urakkaa, sillä kokonaisuus vaatii runsaasti aikaa ja määrärahoja. Lisäksi on yleistä, että pieniin urakkakilpailutuksiin saadaan useimmiten erittäin vähän tai jopa ei lainkaan tarjouksia eri urakoitsijoilta.

Kaupunkiympäristötoimiala on kilpailuttamassa keväällä 2021 pienille infrahankkeille puitejärjestelyllä urakoitsijoita, joilta voidaan tilata pienten infrakohteiden sellaisia töitä, joita ei ole järkevää lähteä suunnitteluttamaan ja kilpailuttamaan erikseen. Useimmiten ne ovat niin sanottuja useasti toistuvia toimenpiteitä/korjauksia. Hankkeiden toteutuksen yksityiskohdat vaihtelevat kuitenkin kohteen mukaan.

Kyseiseen kaupunkiympäristötoimialan pienien infrakohteiden urakoiden puitejärjestelyn kilpailutukseen on päätetty liittää mukaan ulkoliikuntapaikkojen pieniä ja keskikokoisia kokonaisuuksia. Liikuntapalveluiden budjetissa on jo määrärahat näiden pienten korjaus ja uusinvestointien tekemiseen. Nyt tehtävän kilpailutuksen kautta hankkeita on kuitenkin jatkossa mahdollista saada toteutettua entistä nopeammalla aikataululla. Suunniteltu kokonaisinvestointimääräraha tämän puitesopimuksen osalta on 2 300 000 euroa (alv 0%), josta ulkoliikuntapaikkojen pieniä infrakohteita on n. 150 000 euroa vuosittain. Sopimuskaudeksi on suunniteltu 2+2v (1.6.2021-31.5.2023 + optio 1.6.2023-31.5.2025).

Liikuntapalvelut anoo liikuntalautakunnalta lupaa käynnistää ja olla mukana pienten infrahankkeiden kilpailutusprosessit yhdessä kaupunkiympäristötoimialan kanssa. Hankintapäätös tuodaan liikuntalautakuntaan kilpailutuksen päätyttyä.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää valtuuttaa hankintapalvelut kilpailuttamaan liikuntapalveluiden pienille infrahankkeille sopimusurakoitsija puitejärjestelyn kautta, liittäen liikuntapalveluiden tarpeet mukaan kaupunkiympäristötoimialan kanssa yhdessä valmistelemaan kilpailutukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala
valpKonsernihallinto, hankintapalvelut