Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta2623.03.202112

3607-2021 (12 04 00)

Seuraharrastajien saattajien liikkumaan aktivointi Impivaaran uimahallissa

Tiivistelmä: -

Liiklk § 26

Uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen:

Turkulaiset liikunta- ja urheiluseurat liikuttavat toiminnoissaan valtavia määriä lapsia ja nuoria, jotka tulevat usein harjoituksiin vanhemman tai toisen saattajan kanssa. Nuorempien lasten saattajat odottavat usein koko harjoituksen keston ajan liikuntapaikan tiloissa tai autoissaan liikuntapaikan ulkopuolella. Samanaikaisesti liikuntapaikan yhteydessä olevat kuntosali tai muu oheistila saattaa olla kuitenkin tyhjillään. Esim. Impivaaran uimahallin yleisökuntosali on aukioloaikojen ulkopuolisena aikana lähes tyhjillään, kun halli on varattu seurakäyttöön.

Impivaaran uimahallin yleisökuntosali Jukola ja lämmittelysali Toukola tarjoavat mahdollisuuden saattajien aktivoimiseen ohjatun liikunnan keinoin lasten ja nuorten harjoitusten ajaksi. Ohjattua liikuntaa olisi mahdollista tarjota erityisesti viikonloppuiltaisin yleisövuorojen päättyessä aikaisemmin. Seurat tai muut toimijat voisivat varata tyhjillään olevan kuntosalin omaan käyttöönsä edulliseen hintaan ja näin järjestää tilassa toimintaa saattajille lasten ja nuorten harjoitusten aikana kuntosalin ollessa kiinni yleisöltä. Edullinen hinta edesauttaisi toiminnan järjestämisen houkuttelevuutta ja kannattavuutta seuroille. Toiminta houkuttelisi osallistujia ohjatun harjoittelun pariin, edistäisi yhteisöllisyyttä ja mahdollisesti tukisi koko perheen terveellisiä elämäntapoja sekä nostaisi myös liikuntatilojen käyttöasteita. Ohjattu toiminta saattaisi kannustaa lisäksi mahdollisesti omaehtoiseen liikkumiseen ja lisätä palveluidemme käyttöä myös aukioloaikoina.

Edellytyksenä yleisökuntosalin ja lämmittelysalin varaamiselle saattajien aktivointiin olisi, että toiminta on ohjattua ja tilassa on vähintään 18-vuotias vastuuhenkilö. Toiminnan järjestäminen olisi ensisijaisesti suunnattu vesiurheiluseuroille, mutta myös muiden toimijoiden olisi mahdollista järjestää ohjattua toimintaa lasten ja nuorten saattajille harjoitusten aikana. Toiminnan käynnistyttyä konseptia olisi mahdollista laajentaa myös muille Turun kaupungin liikuntapaikoille vastaavaan toimintamalliin.

Impivaaran uimahallin yleisökuntosalin ja lämmittelysalin vuokraa ei ole hinnastossa, sillä näitä tiloja ei ole aikaisemmin vuokrattu. Ehdotuksena on, että saattajia aktivoivan liikunnanohjaukseen vuokrattaessa tilavuokra olisi 10 euroa / tunti. Halukkaiden toimijoiden kanssa tehdään sopimus tilojen käytöstä tai kohta toiminnan sisällöistä lisätään olemassa olevaan sopimukseen aukioloaikojen ulkopuolisesta käytöstä.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta hyväksyy edellä esitetyn mukaisesti Impivaaran uimahallin yleisökuntosalin ja lämmittelysalin käytön saattajien aktivoimiseksi lasten ja nuorten harjoitusvuorojen ajaksi yleisökuntosalin ja lämmittelysalin ollessa suljettuina yleisöltä. Tilavuokra aktivointitoimintaan on 10 €/h.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhtiainen Annakaisa
tpvHaapanen Eeva
tiedSotnik Kristiina