Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta11708.12.20207

13773-2020 (02 05 00)

Muutos liikuntapalveluiden hinnastoon

Tiivistelmä:

Parkin kentän tekojääradan käyttömaksuihin esitetään muutosta, jossa käteisellä tapahtuva kertamaksaminen nostetaan nykyisestä 3,5 eurosta 5 euroon 14.12.2020 alkaen. Muutoksella pyritään nopeasti reagoimaan asiakkaiden maksukäyttäytymiseen siten, että asiakkaat ostaisivat enemmän sarjalatauksia rannekkeelle 16€/10krt, joka vähentäisi sisäänpääsyn ja asiakaspalvelupisteen ruuhkautumista.

Liiklk § 117

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Parkin kenttä on ainoa Turun kaupungin tekojäärata, joka on kaikkien käytettävissä talvikaudelle noin 4kk ajan joulukuun alusta maaliskuun loppuun välisenä aikana. Luistelijoiden käytettävissä on jääkiekkokaukalo ja iso n. 105-65m2 kokoinen vapaaluistelualue. Kenttää käyttää arkipäivisin pääsääntöisesti koululaisryhmät, jotka voivat käyttää kenttää maksutta. Iltaisin ja viikonloppuisin käyttäjinä ovat omatoimiasiakkaat; pienistä lapsista ikäihmisiin ja jääurheilun harrastajista aloitteleviin satunnaisiin kävijöihin.

Liikuntalautakunta on päättänyt hinnaston muutoksista viimeksi 13.11.2018 § 106. Tuolloin korotettiin Parkin kentällä käteismaksuna maksettavaa kertamaksua kahdesta eurosta (2€/krt) kolmeen ja puoleen euroon (3,5€/krt). Tuolloin sarjalatauksen hinta pidettiin ennallaan 16€/10krt (1,6€/krt). Kertamaksun voi maksaa myös matkapuhelimella, jolloin kertakäynnin hinnaksi tulee 2,01€/krt.

Noin kaksi vuotta sitten tehdyllä muutoksella pyrittiin ohjaamaan asiakkaita tekemään sisäänpääsyjen hankkiminen etukäteen ja vähentämään merkittävästi käteismaksamista paikan päällä. Sarjalatauksen voi tehdä olemassa olevalle rannekkeelle myös nettilatauksena.

Asiakkaiden ostokäyttäytymistä seurattaessa on käteismaksun suosio pysynyt lähes ennallaan ja yhä edelleen iltaisin ja viikonloppuisin käteiskertamaksu on suosittu tapa maksaa sisäänpääsy.

Parkin kentän sisäänpääsytila on erittäin ahdas, vain muutaman neliön kokoinen ja sisääntuloaulassa on tilaa vain yhdelle portille, josta kuljetaan sekä ulos, että sisälle. Tiloihin ei ole mahdollista sijoittaa useampia portteja ja asiakaspalvelupisteen sijaintiin tai porttiin ei ole mahdollista tehdä muutoksia ilman isoja rakenteellisia muutoksia, jotka vaativat rakennusluvan.

Uuden pandemiatilanteen vuoksi ruuhkainen sisäänpääsy ei ole tarkoituksenmukainen ja asiakkaiden maksukäyttäytymistä tulee nopeasti voida ohjata uusilla toimenpiteillä, jotta ruuhkainen sisäänpääsyaula saadaan rauhoitettua. Etukäteen ladattu sarjaranneke mahdollistaa sisäänpääsyn ilman jonotusta, mutta käteisellä kertamaksun maksavat asiakkaat ruuhkauttavat sisäänpääsyn.

Tavoitteena on tulevaisuudessa luopua kokonaan kertamaksamisesta käteisellä, mutta uutena nopeana keinona ohjata asiakkaiden maksamiskäytäntöä esitetään käteiskertamaksun nostamista viiteen euroon (5€/krt) nykyisestä kolmesta ja puolesta eurosta (3,5€). Muutos esitetään otettavaksi käyttöön heti 14.12.2020 alkaen olemaan voimassa toistaiseksi. Muihin sisäänpääsymaksuihin ei esitetä muutoksia.

Liite 1Hinnastotaulukko muutoksella

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää ottaa käyttöön 14.12.2020 alkaen käteiskertamaksun uuden viiden euron maksun (5€/krt) ja pitää muut hinnat ennallaan.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan heti.

PäätösLiikuntalautakunta päätti olla ottamatta käyttöön 14.12.2020 alkaen käteiskertamaksua (5€/krt) ja pitää kaikki hinnat ennallaan.

Lisäksi liikuntalautakunta päätti, että kehotetaan lisäämään turvallisuutta tiedottamalla turvaväleistä ja maskien käytöstä Parkin sisääntulossa.

Jakelu

tpvHatanpää Susanna
tiedLinnovaara Timo
tiedSotnik Kristiina


Liitteet:

Liiklk § 117
Liite 1:Hinnastotaulukko muutoksella