Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta12008.12.202010

227-2020 (02 05 01)

Vammaisavustaja-avustus 2020

Tiivistelmä: -

Liiklk § 120

Liikuntapalvelupäällikkö Esko Halonen/ liikuntapalveluvastaava Marianna Ylinampa:

Liikuntalautakunta on päättänyt 10.12.2019 § 111 urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen jakoperiaatteet vuodelle 2020 sekä 28.1.2020 § 8 määrärahasta. Vammaisavustaja-avustukseen on varattu 12.000 euron määräraha keväällä ja syksyllä 2020 järjestettävää erityisryhmien liikuntatoimintaa varten.

Vammaisavustaja-avustus on avustusmuoto, jolla tuetaan erityisryhmille järjestettävää liikuntatoimintaa. Avustusta jaetaan liikuntaa järjestävien erityisryhmien yhdistysten lisäksi myös urheilu- ja liikuntaseuroille. Avustusmuodossa korostetaan yhteistyötä kansalaisjärjestöjen kanssa ja sen avulla tavoitellaan monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikille turkulaisille liikuntakyvystä riippumatta.

Copper Hill Curling Club ry, Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry, Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry, TPS Salibandy ry, Iloski ry, Turun Seudun Nivelyhdistys ry, Tanssiurheiluseura Bolero ry, Turun Sirkus ry, Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry, Lounais-Suomen neuroyhdistys ry, Åbo Simklubb – Uintiklubi Turku ry, Turun Urheiluliitto ry ja Turun seudun Reumayhdistys ry ovat järjestäneet kevät- ja syyskaudella erityisryhmille liikuntatoimintaa ja hakeneet tähän toimintaan vammaisavustaja-avustusta. Avustus määräytyy avustusluokan mukaan. Kaikki 13 hakemusta täyttivät avustukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Avustusluokat

Avustusluokka 1. Tuki 100 €/kausi. Ryhmällä on ohjaajan lisäksi vähintään yksi vammaisavustaja. Avustusluokkaan lasketaan myös integroidut ryhmät. Integroidulla ryhmällä tarkoitetaan ryhmää, jossa erityistä tukea tarvitseva on mukana kaikille avoimessa liikuntaryhmässä vammaisavustajan kanssa. Ilman vammaisavustajaa osallistuminen on mahdotonta.

Avustusluokka 2. Tuki 200 €/kausi. Ryhmällä on ohjaajan lisäksi enemmän kuin yksi vammaisavustaja.

Avustusluokka 3. Tuki 300 €/kausi. Ryhmällä on ohjaajan lisäksi oltava vammaisavustajia vähintään kolme ja ainakin joka toisella osallistujalla.

Vammaisavustaja-avustus on yksi kohdennettu tapa tukea erityisryhmien liikuntaa ja näin edistää yhdenvertaisuuslain toteutumista. Liikuntapalvelut esittää, että haetut avustukset hyväksytään, jolloin määrärahaa käytetään 12 000 €.

Liite 1Vammaisavustaja-avustuksen jakoehdotus

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jakaa avustaja-avustusta 12 000 € liitteen 1 mukaisesti. Tämän jälkeen avustusmääräraha on käytetty kokonaisuudessaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lehtonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aoAnojat
tiedLinnovaara Timo
tiedSotnik Kristiina
tpvYlinampa Marianna


Liitteet:

Liiklk § 120
Liite 1:Vammaisavustaja-avustus 2020