Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta8422.09.202010

10304-2020 (02 05 00, 02 06 02)

Tivoli Sariolan hinnanalennusanomus tivolivierailulle 11.-20.9.2020

Tiivistelmä: -

Liiklk § 84

Asiakaspalveluesimies Susanna Hatanpää:

Tivoli Sariola vierailee Turussa Kupittaan kivituhkapintaisilla pesäpallokentillä 11.-20.9.2020.

Tivoli Sariola anoo 1.9.2020 päivätyllä kirjelmällään alennusta kenttien vuokrakustannuksesta. Perusteeksi alennukselle on esitetty muun ohessa  vallitsevasta koronatilanteesta johtuva muutos asiakkaiden käyttäytymisessä. Rakennus- ja purkuaika mukaan lukien Kupittaan kivituhkapintaiset pesäpallokentät tulevat tivolivierailun ajalta kustantamaan yhteensä 13 328€. Hinta perustuu hinnaston maksuryhmään 3, joka pitää sisällään muut kuin liikuntakäyttöön myönnetyt vuorot.

Koronaepidemialla on taloudellisia vaikutuksia kaikkien toimijoiden toimintaan. Tivoli Sariolalla oli mahdollisuus lyhentää vierailuaikaansa Turussa, joka olisi tuonut alennusta kokonaiskustannukseen. Myös vierailun ajankohta oli neuvoteltavissa. Kaikki liikuntapaikkojen kävijämäärärajoitteet purettiin 1.8.2020 joten liikuntapalvelut eivät ohjeista rajaamaan tivolissa vierailevien kävijöiden määrää millään tavalla. Toki tapahtumanjärjestäjien tulee noudattaa yleisiä valtakunnallisia toimintaohjeita, jotka koskevat esim. kokoontumisrajoituksia, turvavälejä ja hygieniaa. Nämä tekijät Tivoli Sariola on anomuksessaan ilmoittanut ottavansa vierailunsa aikana huomioon. 

Vaikka liikuntalautakunta voi harkinnan mukaan myöntää vapautuksia hinnaston mukaisista hinnoista, on huomioitava, että liikuntapalveluilla on olemassa tulotavoite, jonka saavuttamiseksi ei maksualennuksia ole toistuvasti syytä myöntää erilaisiin tapahtumiin, etenkään vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa.

Liikuntapalvelut katsoo hinnastossa määritellyn maksuryhmän 3 mukaisen hinnan perustelluksi, joten Tivoli Sariolan anomus hinnanalennuksesta vierailulle Turussa 11.-20.9.2020 tulisi hylätä.  

Liite 1Tivoli Sariolan alennusanomus

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyin perustein hylätä Tivoli Sariolan hinnanalennusanomuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTivoli Sariola Oy
tpvHatanpää Susanna
tiedLinnovaara Timo
tiedSotnik Kristiina


Liitteet:

Liiklk § 84
Liite 1:Tivoli Sariolan alennusanomus