Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut 
Loppupvm 31.5.2021, Liikuntapalvelujohtaja1314.09.2020 

10140-2020 (02 08 00)

Kulunvalvontajärjestelmän parannus Impivaaran uimahalliin

Uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen:

Liikuntapalveluissa on käytössä Pusatec Oy:n toimittama kulunvalvontajärjestelmä. Impivaaran uimahallissa on vuonna 2012 valmistuneen remontin yhteydessä uusittu niin portit, kuin pukukaapit kattava järjestelmä ladattavilla rannekkeilla toimivaan laitteistoon. Isompien remonttien yhteydessä pyritään yhdenmukaistamaan kaikkien uimalaitosten kulunvalvontaa rannekkeilla toimivaksi. Impivaaran uimahalliin asennettiin kahdeksan vuotta sitten kaksi porttia, yksi sisään- ja yksi ulosmenoa varten, sekä yksi esteetön sisäänkäyntiportti. Nämä portit ovat olleet useissa tilanteissa riittämättömät ja aiheuttavat jonottamista sekä tukoksia uimahallin aulaan. Painetta lisäävät myös kasvaneet asiakasmäärät. Erityisesti isojen esim. koululais- ja päiväkotiryhmien poistuessa ja mahdollisissa ongelmatilanteissa ovat muut asiakkaat joutuneet jonottamaan pitkään. Asiakkaiden kulun sujuvoittamiseksi ja asiakasvirran jouhevoittamiseksi on suunniteltu muutoksia kulkuporteissa ja lisätään yksi portti molempiin kulkusuuntiin eli hankitaan yhteensä kaksi uutta porttia sekä uudet keruuyksiköt. Hankinta pitää sisällään myös rannekkeiden uudet leimausyksiköt sekä laitteiden asennuksen ja ohjelmoinnin. Vanhoista yksiköistä hyvitetään 800 euroa.

Liikuntapalveluiden vuoden 2020 liikuntapaikkainvestoinneissa on varauduttu lisäporttien hankintaan.

Järjestelmätoimittaja Pusatec Oy on antanut seuraavat tarjouksen kulunvalvonnan parantamiseksi (alv 0%):

-       2 kpl:ta yksisuuntaisia kulkuportteja á 6500 euroa, yhteensä 13 000 euroa.

-       2 kpl:ta rannekkeen keruuyksiköitä á 2400 euroa, yhteensä 4800 euroa.

-       4 kpl:ta rannekkeen leimausyksiköitä á 1250 euroa, yhteensä 5000 euroa.

-       3 kpl:ta laitteiden asennuta á 650 euroa, yhteensä 1950 euroa.

-       Ohjelmistomuutokset ja dokumentointi 850 euroa.

-       Hyvitys vanhasta elektroniikasta 800 euroa.

Esitän, että Impivaaran uimahalliin hankitaan Pusatec Oy:ltä yhteensä 24 800 euron hinnalla kulunvalvontajärjestelmän parannus.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

PäätösPäätin hankkia kulunvalvontajärjestelmän parannuksen edellä olevan esityksen mukaisesti Pusatec Oy:ltä. Hankinnan kokonaishinta on 24 800 euroa (alv 0 %).

 

Markus Kalmari

liikuntapalvelujohtaja

 

Hankintayksikköjä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisilla sopimuksilla. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

Jakelu

aoPusatec Oy
tiedLiikuntalautakunta
tpvHaapanen Eeva
tiedLinnovaara Timo
tiedSotnik Kristiina