Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala 
Toimialajohtaja2929.05.2020 

12438-2019 (01 02 00)

Tehtäväkohtaisen palkan määräaikainen tarkistaminen tehtävien vaativuuden tilapäisesti muuttuessa (vak. nro 403964)

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

KVTES:n II luvun 10 §:n 1 momentissa todetaan, että työntekijän tehtäväkohtaista palkkaa tarkistetaan, jos tehtävien vaativuus olennaisesti muuttuu vähintään kahden viikon ajaksi tehtävien uudelleenjärjestelyjen vuoksi ja jos palkka ei vastaa muuttuneita tehtäviä. Henkilöstöjohtajan päätöspöytäkirjassa 15.6.2017 § 91 henkilöstöjohtaja siirtää päätösvaltaansa siten, että toimialajohtaja päättää tehtäväkohtaisen palkan määrittämisestä hoidettaessa sijaisuutta, avoimen vakanssin tehtäviä tai omien työtehtävien ohella toisen työntekijän tehtäviä. Omien työtehtävien ohella toisen työntekijän tehtäviä hoidettaessa tehtäväkohtaisen palkan korotuksen enimmäismäärä on yhden henkilön hoitaessa tehtäviä 15 % ja kahden henkilön hoitaessa tehtäviä 7,5 % / henkilö. Mikäli korotuksen suuruus on yli 5 %, on korotuksesta pyydettävä konsernihallinnon strategisen HR:n lausunto.

Liikuntapaikkatyöntekijä Joakim Svärd (vak. nro 403964) on hoitanut oman toimensa ohella liikuntapaikkamestari Juha Lehmusvuoren (vak. nro 403938) tehtävää 4.7.–7.8.2019 välisen ajan. Lehmusvuori on ollut ko. ajan vuosilomalla. Lehmusvuoren tehtäviin kuuluu mm. henkilöstöhallinnon tehtäviä, laaja yhteistyö käyttäjien kanssa sekä vastuu liikuntalaitosten ylläpidosta ja kunnossapidosta. Näitä toimia ei Svärdin perustyössä ole.

Esitän, että liikuntapaikkatyöntekijä Joakim Svärdin tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan määräaikaisesti 10 %:lla 1.987,25 eurosta 2.185,98 euroon / kk ajalla 4.7.–7.8.2019, kun hän on oman toimensa ohella hoitanut liikuntapaikkamestarin tehtäviä.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari puoltaa esitystä.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 6.11.2019:

Konsernihallinnon strategiselta HR:ltä on pyydetty lausuntoa liikuntapalveluiden liikuntapaikkatyöntekijän toimen (vak.nro 403964) tehtäväkohtaisen palkan määräaikaisesta tarkistamisesta.  

Vapaa-aikatoimialan esityksen mukaan liikuntapaikkatyöntekijä Joakim Svärd on oman toimensa ohella hoitanut ajalla 4.7.–7.8.2019 liikuntapaikkamestari Juha Lehmusvuoren (vak. nro 403938) tehtävää. Vapaa-aikatoimialan esityksen mukaan Lehmusvuoren tehtäviin kuuluu mm. henkilöstöhallinnon tehtäviä, laaja yhteistyö käyttäjien kanssa sekä vastuu liikuntalaitosten ylläpidosta ja kunnossapidosta. Näitä toimia ei Svärdin perustyössä ole.  

Henkilöstöjohtajan 5.3.2014 § 28 hyväksymissä kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) ja kunnallisen lääkärien virkaehtosopimuksen mukaista palkkausta koskevissa Turun kaupungin yksityiskohtaisemmissa ohjeissa ja määräyksissä on ns. OTO-palkkioiden osalta todettu mm, että ”myös ns. OTO-päätöksiin perustuvien määräaikaisten tehtäväkohtaisen palkan korotusten edellytyksenä on, että viranhaltijan / työntekijän tehtävien vaativuus olennaisesti muuttuu vähintään kahden viikon ajaksi ja viranhaltijan / työntekijän tehtäväkohtainen palkka ei vastaa muuttuneita tehtäviä.  Pelkkä työtehtävien lisääntyminen ei ole peruste määräaikaiselle tehtäväkohtaisen palkan korotukselle, tehtävien tulee myös muuttua olennaisesti aiempaa vaativammiksi.”

Svärdin tehtävien voitaneen katsoa muuttuneen oleellisesti vaativammiksi, joten tehtäväkohtaisen palkan määräaikaiselle tarkistamiselle on peruste. Strategisen HR:n näkemyksen mukaan vapaa-aikatoimialan toimialajohtaja voi tehdä määräaikaista tehtäväkohtaisen palkan korotusta koskevan päätöksen lausuntopyynnössä todetun mukaisena.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

PäätösPäätin, että liikuntapaikkatyöntekijä Joakim Svärdin (vakanssi 403964) tehtäväkohtaista kuukausipalkkaa korotetaan määräaikaisesti 10 %:lla siten, että ajalla 4.7.–7.8.2019 tehtäväkohtainen palkka on 2 185,98 € / kk.

 

Minna Sartes

toimialajohtaja

Jakelu

tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedLiikuntalautakunta
tiedAhvenainen Päivi
tpvAlin Merja
tpvKurppa Seija
tiedLehmusvuori Juha
tiedNummi Oskari
aoSvärd Joakim
tpvVirtanen Riitta