Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5416.06.20208

6904-2020 (02 06 02)

Käteisen rahan käsittely asiakaspalvelupisteissä koronavirusepidemian aikana

Tiivistelmä: -

Liiklk § 54

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi, asiakaspalveluesimies Susanna Hatanpää:

Koronavirusepidemian viranomaisohjeistuksissa painotetaan hyvän käsihygienian olevan avainasemassa koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisyssä. Käsien pesun ja desinfioinnin lisäksi on tärkeää huomioida liikuntapalvelujen henkilökunnan ja asiakkaiden turvallinen toimiminen välttämättömissä asiakaspalvelutilanteissa epidemian aiheuttamien poikkeusolojen aikana.

Liikuntapalvelujen asiakaspalvelupisteet sijaitsevat Liikuntapalvelukeskuksella, Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa, Kupittaan ja Samppalinnan maauimaloissa sekä Kupittaan keilahallin kahviossa. Näistä Kupittaan maauimala ja Kupittaan keilahallin kahvion asiakaspalvelupisteet ovat yrittäjävetoisia. Muut ovat liikuntapalvelujen omia toimipisteitä. Asiakaspalvelupisteet avattiin pääsääntöisesti 1.6.2020 liikuntapaikkojen auetessa kevään koronavirusepidemian aiheuttaman sulun jälkeen. Kesäaikaan Petreliuksen uimahallin asiakaspalvelupiste on suljettu, mutta muut toimipaikat ovat auki.

Asiakaspalvelupisteiden henkilökunnan koronavirusepidemian aikaisesta turvallisuudesta pidetään huolta mm. kassapisteille asennettujen suojapleksien avulla. Asiakaspalvelupisteillä käteistä rahaa käsiteltäessä on kuitenkin riski altistua koronavirustartunnalle niin henkilökunnalla kuin asiakkailla. Tästä johtuen asiakkaita on kehotettu suosimaan pankki- ja luottokorteilla maksamista sekä verkossa ladattavien liikuntarannekkeiden hyödyntämistä välttäen käteisen rahan käyttöä.

Olisi kuitenkin tarkoituksenmukaista päättää, että liikuntapalveluilla on mahdollisuus arvioida käteisen rahan käyttöä tapaus- ja tilannekohtaisesti koronavirusepidemian mahdollisesti edetessä sekä viranomaisohjeistusten muuttuessa.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta valtuuttaa liikuntapalvelujohtajan päättämään mahdollisesta käteisen rahan käytöstä pidättäytymisestä liikuntapalvelujen omilla asiakaspalvelupisteillä tarvittaessa tapaus- ja tilannekohtaisesti koronavirusepidemian poikkeusolojen aikana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhtiainen Annakaisa
tiedHaapanen Eeva
tpvHatanpää Susanna
tiedKoljonen Timo
tiedLehmusvuori Juha
tiedLinnovaara Timo
tiedNummi Oskari
tiedPyöli Ismo
tiedSotnik Kristiina
tiedVarjonen Petri
tiedVirtanen Jukka