Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5916.06.202013

141-2020 (02 05 01)

Liikuntatapahtumien avustaminen v. 2020

Tiivistelmä: -

Liiklk § 59

Liikuntasuunnittelija Jaakko Saarinen:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt tapahtuma-avustuksen periaatteet 10.12.2019 § 111 ja avustusmäärärahat 28.1.2020 § 8. Tapahtuma-avustuksen määräraha vuodelle 2020 on 20.000 €.

Avustuksella tuetaan liikuntatapahtumien järjestämistä Turussa. Lasten ja nuorten tapahtumissa tuki on maksimissaan 50 % ja aikuisten tapahtumissa 30 % hyväksyttävistä kustannuksista. Maksimisumma, jonka yksi tapahtuma voi saada, on 5.000 €.

Avustuksen myöntöön ja tukisummaan vaikuttavat:

-        tapahtuman laajuus ja näkyvyys Turun kaupunkikuvassa

-        yleisön osallistumismahdollisuudet ja houkuttelevuus

-        onko tapahtuma jo vakiintunutta vai uutta seuratoimintaa

-        tapahtuman kansainvälisyys

-        kyky innostaa uusia ihmisiä liikunnallisen elämäntavan piiriin

-        avustuksen myöntämisen tarpeellisuus, kun otetaan huomioon hakijan saama muu julkinen tuki sekä tapahtuman laatu ja laajuus

-        erityispainopistealueena lasten ja nuorten tapahtumat

Avustusmuotoon eivät sisälly hakijan normaali sarja- ja/tai kilpailutoiminta, eri lajien vuosittaiset arvokilpailut kuten esim. SM-, PM-, EM- tai MM-kilpailut tai hakijan sisäiset tapahtumat kuten harjoitusleirit tai koulutustilaisuudet. Yksittäisistä turnauksista ja kisoista arvio tehdään erikseen.

Hakemuksia on saapunut 31.5. mennessä yhteensä kolme (3):

Yksi yhdistys on peruuttanut hakemuksensa ja yhteen avustushakemukseen on pyydetty lisäselvitystä ja tulee käsiteltäväksi myöhemmin.

Liikuntapalvelut esittää tapahtumien tukemista seuraavin perusteluin:                                  

· Åbo Lawn-Tennis Klubb rf:n ÅLK Open 2020 tapahtumalle myönnettäväksi tapahtuma-avustusta 2 068 €, joka on 20 % hyväksyttävistä kustannuksista 10 339 €. Tapahtuma järjestettiin 24.-28.2.2020 Kaarinan Aktia Arenassa yhdeksättä kertaa. Tapahtuma on neljännen kategorian Kansainvälisen Tennisliiton (ITF) alainen kilpailu. Tapahtumaan osallistui noin 100 hlöä (alle 18-vuotiasta pelaajaa) arviolta 20 eri maasta. Tapahtumaan oli maksuton sisäänpääsy yleisölle.

Mikäli tapahtuman toteutuneet kustannukset jäävät arvioituja kustannuksia pienemmiksi, maksetaan avustus avustusprosenttien mukaisesti toteutuneista hyväksyttävistä kustannuksista. Avustus maksetaan, kun sen edellytyksenä olevat liitteet on toimitettu liikuntapalveluille ja kun avustus on saanut lainvoimaisuuden. Liitteet on toimitettava viimeistään kuuden kuukauden kuluessa päätöspäivästä tai avustettavan tapahtuman toteutumisesta.

Tällä jakoehdotuksella avustuksia jaetaan yhteensä 2 068 € ja jakamatta jää 17 932 €.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jakaa tapahtuma-avustusta edellä esitetyn mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asiaa kokouksessa etäyhteydellä selvitti Jaakko Saarinen.

Jakelu

aoÅbo Lawn-Tennis Klubb rf
tiedLinnovaara Timo
tpvSaarinen Jaakko
tiedSotnik Kristiina