Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4612.05.20208

789-2019 (02 05 01)

Avustusanomus Hirvensalon laskettelurinteen toiminnan kehittämiseksi

Tiivistelmä: -

Liiklk § 46

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi / erityisasiantuntija Annakaisa Ahtiainen:

Turun Slalomseura ry hakenut 4.5.2020 30 000 euron erityisavustusta Hirvensalon laskettelurinteen toiminnan kehittämiseen.

Turun Hirvensalossa sijaitseva laskettelurinne tarjoaa virkistystoimintaan ja tavoitteelliseen harrastustoimintaan hyvät olosuhteet erityisesti lapsille ja nuorille sekä lapsiperheille. Talvikohteena näin etelässä sijaitseva laskettelurinne vaatii paljon työtä laadukkaiden rinnepalveluiden luomiseksi. Tätä työtä on Turun Slalomseura ry tehnyt kymmeniä vuosia.

Avustushakemus liittyy Turun kaupunginhallituksessa 18.6.2018 § 254 hyväksyttyyn esitykseen Turun Slalomseura ry:n ja Turun kaupungin liikuntapalveluiden välisestä vastuunajosta laskettelukeskuksen toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi. Päätöksen mukaan Turun kaupunki otti 1.1.2019 alkaen vastuulleen Hirvensalon laskettelurinteen alueen kiinteistöjen vuokra-, ylläpito- ja korjauskulut. Kiinteistöt siirtyivät kaupungin liikuntapalveluiden sisäisiin vuokriin sekä ylläpito- ja korjaustöistä otti vastatakseen kaupungin tilapalvelut. Kaupunki toteutti alueen vesi- ja sähköinfran kuntokartoituksen, jonka pohjalta lähdetään vuosien 2020–2022 välisenä aikana suunnittelemaan ja toteuttamaan ko. infran peruskorjausta. Vuoden 2020 aikana on tarkoitus toteuttaa rinnevalaistuksen osittainen uusiminen liikuntapalveluiden ulkoliikuntapaikkojen investointivaroista. Lisäksi päätettiin, että Turun Slalomseura ry jatkaa Hirvensalon laskettelurinteen toiminnan operaattorina. Yhdistykselle annettiin myös mahdollisuus 30 000 euron liikuntalautakunnalta vuosittain anottavaan erityisavustukseen, joka tulee käyttää toiminnan kehittämiseen ja palveluiden laadukkaampaan toteuttamiseen.

Liikuntapalvelut on tehnyt Turun Slalomseura ry:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan yhdistys kantaa kaikki vastuut ja kustannukset, jotka syntyvät rinnepalveluiden tuottamisesta sekä saa myös kaiken palveluista saatavan tuoton. On myös sovittu, että yhdistyksen omaisuudeksi ja ylläpidettäväksi jää myös kaikki rinnetekniikka kuten hissit, rinteen hoitokalusto ja muu vastaava. Yhdistys selkeytti toimintojaan ja seuran rakenteita siten, että varsinainen seura- ja valmennustoiminta irrotettiin muusta rinnetoiminnasta. Sopimuksella Turun Slalomseura ry sitoutui toteuttamaan kausikorttikampanjan ennen tulevan kauden alkua ja korottamaan kertaperusteisten hissilippujen hintoja sekä toiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen ja palvelujen operatiiviseen järjestämisvastuuseen.

Sopimuksella Turun Slalomseura ry sitoutui myös maksamaan kaikki kaupungin myöntämät rahoituslainat (kh 11.8.2014 § 311 ja kh 6.11.2017 § 478) sovitun maksuaikataulun mukaisesti. Kevääseen 2020 asti yhdistys on maksanut rahoituslainansa sovitusti aikataulun mukaan. Tällä hetkellä yhdistyksellä on rästissä lainanhoitokuluja, jotka on sovittu pidätettäviksi suoraan mahdollisesta avustussummasta.

Liikuntalautakunnan päätöksillä 23.10.2018 § 97 ja 12.11.2019 § 98 Turun Slalomseura ry:lle on myönnetty 30 000 euron erityisavustus liikuntapaikkojen rakentamiseen ja peruskorjaukseen tarkoitetuista avustusmäärärahoista. Osoituksena sitoutuneesta toimintansa kehittämisestä yhdistys on tehnyt kehittämistoimenpiteitä rinnealueille ja kalustoonsa, toteuttanut sovitusti kausikorttikampanjan keväällä 2019 sekä korottanut lippujen hinnoittelua tulorakennetta vakauttaakseen. Myös 2020–2021 kausikorttikampanja on aloitettu.

Kauden 2019–2020 aikana Turun Slalomseura ry on tehnyt muokkaustöitä III-rinteeseen, joka palvelee erityisesti aloittelijoita ja hiihtokoulua, huoltanut ja korjannut rinnehuoltokonetta sekä parantanut lumetuskykyä taloudellisemmilla korkeapainelumitykeillä. Avustuksen käyttökohteisiin budjetoidut kehittämistoimet olivat yhteensä 31 354,58 euroa (alv. 0 %). Avustushakemuksessaan yhdistys kertoo suunnittelevansa kaudelle 2020–2021 mm. rinnehuoltokoneen hydrauliikkajärjestelmän välttämätöntä kunnostusta.

Vuoden 2020 avustusmäärärahoista 64 585 euroa on varattu kohdennettuihin erityisavustuksiin 28.1.2020 § 8. Tästä määrärahavarauksesta ei toistaiseksi ole avustettu. 30 000 euron avustus voidaan myöntää Turun Slalomseura ry:lle kohdennettujen erityisavustusten määrärahasta.

Oheismateriaali 1Selvitys kaudelle 2019–2020 myönnetyn erityisavustuksen käytöstä

Oheismateriaali 2Alustava suunnitelma avustuksen käytöstä kaudella 2020–2021

Oheismateriaali 3Sopimus

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää Turun Slalomseura ry:lle 30 000 euron erityisavustuksen vähennettynä erääntyneillä kaupungin myöntämää lainaa koskevilla maksuerillä korkoineen ja kuluineen.

Avustus maksetaan kohdennettujen erityisavustusten määrärahasta, kun avustushakemuksen tarvittavat liitteet on toimitettu.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Slalomseura ry
tpvAhtiainen Annakaisa
tiedLinnovaara Timo
tiedMatilainen Päivi
tiedSotnik Kristiina