Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4512.05.20207

5201-2020 (10 00 02)

Teräsrautelan asvalttialueen hallinnasta luopuminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 45

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Turun rullalautailijat ry on 23.4.2020 ilmoittanut haluavansa vuokrata Teräsrautelassa olevan skeittipaikan asfalttialueen. Yhdistyksen tarkoituksena on sijoittaa alueelle skeittausta varten miniramppi, jonka ylläpito kuuluu yhdistykselle. Yhdistys on ehdottanut vuokra-ajan alkamista 1.6.2020.

Ehdotus perustuu liikuntapalvelujen ja yhdistyksen edustajien kesken käytyyn neuvotteluun. Lähtökohtana on ollut sopivan alueen vuokraoikeuden siirtyminen yhdistykselle, koska ylläpidon ja vastuun määrittelyn kannalta on selkeämpää, että yhdistyksen ramppi sijaitsee yhdistyksen hallinnoimalla maa-alueella.

Teräsrautelan puiston alueella on osapuolten näkemyksen mukainen tarkoitukseen sopiva liikuntapalvelujen hallinnoima noin 250 m2 suuruinen asvaltoitu maa-alue.  Alueella on nyt skeittaukseen soveltuvia Street Unit -elementtejä. Yhdistys on neuvotteluissa esittänyt, että se toteuttaisi alueelle kustannuksellaan miniskeittirampin, jota saisivat vapaasti käyttää kaikki kaupunkilaiset.

Turun kaupungin Liikuntapalvelujen näkökulmasta liikuntaolosuhteiden kehittäminen ehdotetulla tavalla on kannatettavaa. Yhdistyksellä on valmiina minirampin rakentamiseen tarvittavat materiaalit ja yhdistys on etsinyt rampille vain sijoituspaikkaa. Teräsrautelan puiston asvalttialue on jo nyt samojen harrastajien käytössä, joten käyttäjät löytävät varmasti myös uudelle minirampille ja alueen käytön aktiivisuus oletettavasti lisääntyy. Alueella nyt sijaitsevat Street Unit –elementit voidaan siirtää muualle, kuten Hirvensalossa sijaitsevalle skeittipaikalle.

Yhdistyksen ja kaupungin tonttipalveluiden välisen maanvuokrasopimuksen tai käyttöoikeussopimuksen ehtoihin tulee sisällyttää edellytys, että miniramppi on vapaasti kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä. Yhdistys voi lisäksi toteuttaa hallinnoimallaan maa-alueella yhdistyksen järjestämää toimintaa. Yhdistys vastaa minirampin ylläpidosta, alueen siisteydestä ja turvallisuudesta.

Asian eteneminen mahdollistetaan liikuntapalvelujen osalta luopumalla alueesta sisäisenä maanvuokra-alueena sekä sen hallinnoimisesta. Seuraavassa vaiheessa Turun rullalautailijat ry tekee maanvuokra- tai käyttöoikeussopimuksen Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimialan tonttipalvelujen kanssa. Alustava aikataulu on, että Turun kaupungin Liikuntapalvelut luopuu alueesta 1.6.2020 alkaen tai viimeistään 1.7.2020, riippuen kuinka nopealla aikataululla sopimus saadaan tehtyä. Mikäli myös sopimus saadaan tehtyä, vastaa seura hankkeen seuraavista vaiheista: suunnittelemisesta, rakennuttamisesta ja ylläpidosta vaadittavine lupamenettelyineen mukaan lukien mahdollisten julkisten tukien hakeminen. Sopimuksen sisällössä sovitaan tarkemmat määrittelyt hallinnoinnin siirtymisestä ja myös siitä määräajasta, jolloin minirampin rakentaminen tulee loppuun saattaa, tai muuten sopimus raukeaa ja alue palautuu Turun kaupungin liikuntapalveluiden hallintaan.

Oheismateriaali 1Turun Rullalautailijat ry:n esitys

Oheismateriaali 2Kartta asvalttialueen sijainnista

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää luopua Teräsrautelan asvalttialueen maanvuokra-alueesta ja sen hallinnasta. Jos sopimusta ei synny 1.7.2020 mennessä alue palautuu takaisin Turun kaupungin liikuntapalveluiden hallintaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun rullalautailijat ry
tiedKaupunkiympäristötoimiala, tonttipalvelut
tiedTilapalvelukeskus
tiedHatanpää Susanna