YHTEISTYÖ- JA KEHITTÄMISSOPIMUS

(luonnos)

 

 

 

 

 

Sopimuksen osapuolet:

 

 

Turun kaupunki (Kaupunki)

y- tunnus 0204819-8

 

Sopimusta valvova yksikkö:

Liikuntapalvelut, Blomberginaukio 4, PL 4 20101 Turku

Yhteyshenkilö: liikuntapalvelut nimeää myöhemmin

 

Paavo Nurmi-keskuksen kannatusyhdistys ry (Paavo Nurmi –keskus)

(y-tunnus 0204840-3)

Yhteyshenkilö: Olli J. Heinonen

 

Yhteyshenkilön vaihtumisesta on viipymättä ilmoitettava toiselle sopimuksen osapuolelle kirjallisesti.

 

 

 Tausta ja sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki, josta jäljempänä käytetään nimeä Kaupunki ja Paavo Nurmi-keskuksen kannatusyhdistys ry, josta jäljempänä käytetään nimeä Paavo Nurmi-keskus sopivat kaupungin strategisia tavoitteita tukevasta ja liikunnan ja terveyden edistämiseen liittyvästä kehitys- ja tutkimustoiminnasta.

 

Turun kaupungin liikuntapalvelut on tukenut Paavo Nurmi -keskuksen toimintaa vuosittaisella avustuksella. Tämän sopimuksen tarkoituksena on vahvistaa yhteistyötä ja tukea toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä.

 

Sopimusyhteistyön tarkoituksena on edistää Turun kaupunkistrategian toteutumista Paavo Nurmi- keskuksen omalla tutkimus- ja kehittämistoiminnalla

-Turku 2029 – Turun kaupunkistrategia 2018 sekä tarkemmin

-linjaukset 2.1.1. yhteistyö (s. 12), Terve ja hyvinvoiva turkulainen, 2.3.1. (sisältäen Turku Future Sports), 2.3.2., 2.3.3., 2.3.7 sekä 3.1.5 (Turku Future Sports).

 

Yhdistys on hakenut avustusta 27.2.2020 päivätyllä hakemuksella ja vuodelle 2020 varattu avustussumma sisältyy liikuntalautakunnan vuoden 2020 avustusmäärärahoihin.

 

 

 Sopimusehdot

 

1.Sopimuskausi on ensimmäisellä kaudella kalenterivuosi, mutta sopimukseen voidaan lisätä seuraavaa kalenterivuotta koskeva optio yhteistyön jatkuvuuden varmistamiseksi.

 

2.Sopimuksen pohjalta valmistellaan vuosittain yhteistyön tarkoitusta noudattava toimintasuunnitelma ja talousarvio. Toimintasuunnitelmassa todennetaan myös käytettävät mittarit. Tarkennettu toimintasuunnitelma ja talousarvio ovat osa Paavo Nurmi-keskuksen toimintasuunnitelmaa ja talousarviota. Yhdistyksen vuosiavustuksen liiteasiakirjat liitetään kaupungin sähköisessä avustusjärjestelmässä (Kulta2) tehtyyn avustushakemukseen.

 

3.Sopimuksen seurantaa varten Paavo Nurmi-keskuksen ja kaupungin osapuolten välistä yhteistyötä ja toiminnan vaikutuksia arvioidaan erilaisin mittarein. Mittareiden kehittely ja tulosten arviointi tehdään yhteistyössä kalenterivuoden päättymisen jälkeen.

 

4.Paavo Nurmi-keskus sitoutuu osallistumaan vuosittain kaupungin järjestämiin arviointi- ja kehittämisneuvotteluihin.

 

5.Tietojen välittäminen osapuolten kesken tapahtuu avoimuuden periaatetta noudattaen ensisijaisesti yhteisneuvotteluissa ja muissa erikseen sovituissa tilaisuuksissa.

 

6.Kaupunki tukee Paavo Nurmi-keskuksen toimintaa vuosiavustuksella siten, että kaupungin tuki määräytyy kaupunginvaltuuston talousarviossa liikuntalautakunnalle vahvistaman määrärahan ja liikuntalautakunnan päätöksen mukaan.

 

Hakemuksen arvioinnissa otetaan huomioon toimintasuunnitelma, tarkennettu toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä tavoitteiden toteutuminen. Avustus maksetaan, kun lautakunnan päätös avustuksen myöntämisestä on saanut lainvoiman ja avustusmuotoon vaaditut liitteet on toimitettu liikuntapalveluille. Vuodelle 2020 tuen määräksi esitetään 30.000€.

 

Kaupunki valvoo avustuksen käyttöä kaupungin yleisten avustusohjeiden ja liikuntalautakunnan päättämien avustusperiaatteiden mukaan sekä sopimuksen edellä mainittujen yhdistyksen toimintasuunnitelman, tarkennetun toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä muiden liitteiden kautta.

 

7.Tämä sopimus tulee voimaan molempien osapuolten allekirjoitettua sopimuksen ja päättyy 31.12.2020 ilman eri irtisanomista.

 

8.Osapuolella ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta ilman toisen osapuolen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta.

 

9.Sopimusta koskevat asiat ratkaistaan ensisijaisesti sopijaosapuolten välisin neuvotteluin. Jos kiistakysymys ei ratkea neuvotteluin, erimielisyydet jätetään Varsinais-Suomen käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

 

10.Kaupungilla on oikeus irtisanoa tämä sopimus, jos Paavo Nurmi -keskus laiminlyö sopimusehtojen tai sen liitteiden noudattamista taikka jos tässä sopimuksessa esitetty toiminnan sisältö ja tavoitteet eivät mistä tahansa syystä toteudu olennaisilta osiltaan. Paavo Nurmi –keskuksella on oikeus irtisanoa tämä sopimus, jos Kaupungin taloudellinen tuki muuttuu olennaisesti.

 

Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti ja irtisanomisaika on kolme (3) kuukautta sen kuukauden päättymisestä, jonka aikana irtisanomisilmoitus on annettu tiedoksi toiselle osapuolelle. Mikäli sopimus irtisanotaan, Kaupungilla on oikeus periä takaisin se määrä mahdollisesti jo maksetusta avustuksesta, joka kohdistuu sopimuksen päättymisen jälkeiseen aikaan.

 

Paavo Nurmi –keskuksen tulee viipymättä palauttaa virheellisesti, liikaa tai perusteettomasti saamansa avustus tai sen osa, tai jos avustusta tai sen osaa ei voida käyttää tässä sopimuksessa edellytetyllä tavalla.

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi samasanaista kappaletta, yksi kummallekin sopimuksen osapuolelle.

 

 

 

Turussa, kuun päivänä 2020

 

Sopimusta on laadittu kaksi (2) saman sisältöistä kappaletta, yksi molemmille osapuolille.

 

 

 

 

Turussa ___ / ____ 2020

 

 

 

____________________________      ____________________________

Minna Sartes            Olli J. Heinonen

toimialajohtaja         professori, ylilääkäri

Turun kaupunkiPaavo Nurmi-keskus ja Terveysliikunta Turun Yliopisto

 

 

Liite   Toimintasuunnitelma

Kaupungin yleiset avustusohjeet

   Liikuntalautakunnan avustusperiaatteet