Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta1528.01.202015

5172-2019 (02 05 00)

Vastaus lautakunnan jäsen Juuso Kallion aloitteeseen opiskelijahintojen alentamisesta ja yhtenäistämisestä sekä tunnistautumisen helpottamisesta liikuntapaikoilla

Tiivistelmä: -

Liiklk § 15

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Liikuntalautakunnan jäsen Juuso Kallio on jättänyt liikuntalautakunnan kokouksessa 16.4.2019 § 41 aloitteen, jossa esitetään opiskelijahintojen laskemista liikuntapaikoilla ja opiskelijoiden tunnistautumisen helpottamista ostotilanteessa.

Liikuntalautakunta on kokouksessaan 13.6.2019 § 57 hyväksynyt päivitetyt liikuntapaikkojen hinnaston periaatteet. Uusien hyväksyttyjen periaatteiden yhtenä kohtana on ollut opiskelija-alennuksiin oikeuttavan tunnistustavan lieventäminen. Nyt periaatteissa on määritelty, että opiskelija-alennuksen saa esittämällä voimassa olevan opiskelijakortin tai oppilaitoksen myöntämän todistuksen opiskeluoikeudesta ja henkilöllisyystodistuksen. Näin ollen opiskelijoiden tunnistautuminen on jo tehty helpommaksi.

Turussa on yli 30 000 opiskelijaa, joten he muodostavat erittäin merkittävän asiakasryhmän. Opiskelijat on huomioitu hinnoittelussa ja he kuuluvat alennettuun hinnoitteluryhmään. Sisäänpääsymaksuja peritään uimalaitoksissa ja kuntosaleilla sekä Kupittaan urheiluhallissa. Opiskelijan sisäänpääsymaksujen osalta alennus sisäänpääsyissä verrattuna normaalihintaiseen maksuun on n. 30-40 %.

Liikuntapalvelut on aloittanut vuodenvaihteessa 2020 hinnastorakenteen muuttamiseen tähtäävän valmistelutyön, jonka tarkoituksena on, että viimeistään alkusyksystä 2020 tuodaan päätöksentekoon uudistettu hinnastorakenne, jossa otetaan käyttöön myös kausihinnoittelu nykyisten kertamaksujen ja 10x ja 30x latausten rinnalle. Osana tätä valmistelutyötä on tarkoitus päättää myös opiskelijoiden hintataso kausihinnoittelussa. Tämä voi olla mahdollisuus etenkin opiskelijoille, jotka haluaisivat käyttää liikuntapaikkoja aktiivisesti. Esimerkkinä kausihinnoittelusta on kokeiltu maauimalatuotteen käyttöönottoa nyt kahtena kesänä, jolloin edullisimmillaan opiskelija on voinut ostaa maauimalakausituotteen, joka oikeuttaa käymään kerran päivässä koko kesän ajan maauimaloissa hintaan 59 €.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee edellä annetun vastauksen tiedoksi ja aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHatanpää Susanna
tiedKallio Juuso
tiedNummi Oskari