Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta1328.01.202013

780-2020 (02 05 00)

Turunseudun kenttäurheilijat ry:n anomus vapautua Paavo Nurmen stadionin kenttävuokrasta parayleisurheilun Suomen mestaruuskilpailuissa 4.-5.7.2020

Tiivistelmä: -

Liiklk § 13

Vs. liikuntapalvelupäällikkö Johanna Friman:

Turunseudun kenttäurheilijat ry on anonut vapautusta Paavo Nurmen stadionin kenttävuokrasta yhdistyksen saatua oikeuden järjestää parayleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut Turussa vuonna 2020. Kilpailut järjestetään yhteistyössä Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (SLU) ja Paralympiakomitean (Suomen vammaisurheiluja -liikunta ry VAU) kanssa. Toiveena on, että kilpailut voidaan järjestää laadukkaissa ja esteettömissä olosuhteissa Paavo Nurmen stadionilla.

Suomi lukeutuu parayleisurheilun kärkimaiden joukkoon, menestys on kuitenkin vain muutamien huippu-urheilijoiden varassa. Tason laajenemiseksi on erittäin tärkeää järjestää kansallisesti laadukkaita kilpailutapahtumia. Nämä tapahtumat luovat edellytyksiä suomalaisen parayleisurheilun kansainväliselle menestykselle myös tulevaisuudessa. Kansalliset arvokilpailut ovat myös erittäin tärkeitä lajin kehityksen, tunnettavuuden ja näkyvyyden kannalta.

Kilpailuihin odotetaan osallistuvan enintään 100 kilpailijaa, jolloin osallistumismaksuista kertyvät tuotot jäävät vähäisiksi. Kilpailutapahtumasta järjestävälle seuralle kertyvät tulot eivät riitä kattamaan tilavuokrasta aiheutuvia kustannuksia (n. 2.500 €). Parayleisurheilussa ulkopuolisen rahoituksen saaminen on vaikeaa johtuen vammaisurheiluun liittyvistä asenteista sekä paraurheilun vähäisestä näkyvyydestä mediassa.

Kilpailutapahtuma luo Turun kaupungille positiivista imagoa. Se osoittaa, että kaikkia liikuttava Turku ottaa yhdenvertaisesti ja vastuullisesti huomioon erityisryhmät. Se rakentaa kaikille avointa liikuntakulttuuria, jossa suvaitsevaisesti hyväksytään erilaisuus.

Liikuntalautakunnan vahvistaman hinnaston sekä hinnastoperiaatteiden mukaisesti tapahtumissa Paavo Nurmen stadionin tuntihinta on 90 euroa ja välikentän 25 euroa. Varaus on tehty hakemuksen mukaisesti 4.-5.7.2020 klo 7.00-18.00 välisellä ajalla. Näin ollen kokonaiskustannus tiloista tapahtuman ajalta on 2.530 € (sis. alv).

Turun kaupunki kohtelee kaikkia tapahtumanjärjestäjiä liikuntalautakunnan vahvistamien periaatteiden ja maksujen mukaisesti. Hinnastoperiaatteet eivät mahdollista yhdistyksen anoman maksuvapautuksen hyväksymistä.

Liite 1Turunseudun kenttäurheilijat ry:n anomus Paavo Nurmen stadionin tilavuokrasta vapautumisesta 4.-5.7.2020

Liite 2Varausvahvistus

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää vahvistetun hinnaston ja hinnastoperiaatteiden mukaisesti hylätä Turunseudun kenttäurheilijat ry:n anomuksen Paavo Nurmen stadionin maksuvapautuksesta parayleisurheilun Suomen mestaruuskilpailuihin 4.-5.7.2020.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin äänestyksen jälkeen äänin 7-3, 3 tyhjää.

Päätökseksi tulleen esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Grönroos, Häkkinen, Kallio, Koskinen, Norontaus, Saajala ja Lahti.

Lehtosen Johansénin kannattamana tekemän muutosehdotuksen, että "Turun Seudun kenttäurheilijolle myönnetään heidän anomansa 2500 €" puolesta äänesti heidän lisäkseen Meltovaara.

Jakobsson, Niemi ja Tommola äänestivät tyhjää.

Jakelu

aoTurunseudun kenttäurheilijat ry
tiedFriman Johanna
tiedHatanpää Susanna


Liitteet:

Liiklk § 13
Liite 1:Turunseurun kenttäurheilijat ry:n anomus Paavo Nurmen stadionin tilavuokrasta vapautumisesta 4.-5.7.2020