Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta9312.11.20196

4807-2019 (02 05 00)

Liikuntapalveluiden hinnasto 1.1.2020 alkaen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 93

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi, uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen, asiakaspalveluesimies Susanna Hatanpää

Liikuntapalveluiden hinnastoon tulee tehdä tarkennuksia ja muutoksia, sillä nykyinen hinnasto ei kaikilta osin palvele kuntalaisten tarpeita.

Impivaaran uimahalliin on tällä hetkellä ostettavissa 30 kerran uintilataus, joka ei sisällä kuntosalin käyttöä. 30 krt sarjalataus on mahdollista ostaa kaikissa käyttäjäryhmissä – aikuisten, alennusryhmien ja lasten. Esitämme lasten 30 krt latauksen käyttökohteiden laajentamista niin, että se kävisi myös muissa uimaloissa eli Petreliuksen uimahallissa sekä kesällä Samppalinnan ja Kupittaan maauimaloissa. Latauksen hinta pysyisi silti samana, 60 €/30 krt ja olisi voimassa yhden vuoden ostopäivästä.

Turun kaupungin uimaloihin on myynnissä perhelippu hintaan 16 €. Perhelipulla on määritelty pääsevän sisään 2 aikuista ja enintään 3 lasta. Esitämme perhelipun sisällön muuttamista siten, että aikuisten ja lasten määrät eivät olisi määrittävä tekijä vaan perheen tai ryhmän kokoonpano voisi olla myös erilainen (1 aikuinen ja 1-4 lasta, 2 aikuista ja 1-3 lasta). Perhelipun hinta esitetään pysyvän samana.

Liikuntapalveluita on tapahtumien yhteydessä monesti lähestytty anomuksella alennushintaisesta sisäänpääsystä uimaloihin ja kuntosaleille. Suurten ja merkittävien tapahtumien yhteydessä onkin pääsääntöisesti myönnetty liikuntalautakunnan päätöksen mukaan 50 % alennus sisäänpääsyhinnoista tapahtumien aikana. Esitämme, että liikuntapalvelukeskuksella olisi jatkossa mahdollisuus harkinnan mukaan myöntää tapahtumanjärjestäjien niin anoessa tapahtumaan osallistuville sisäänpääsy uimaloihin ja kuntosaleille voimassa olevan hinnaston 10 krt latauksen yksittäisen kerran hinnan mukaan. Nyt voimassa olevan hinnaston mukaan esimerkiksi Impivaaran uimahallin kertasisäänpääsymaksu on 8 € mutta tapahtumassa voisimme aikuisille osallistujille tarjota sisäänpääsyn 6 € hintaan (aikuisten 10 krt lataus 60 €). Edellä mainittua käytäntöä esitetään voitavaksi toteuttaa myös tapauksissa, joissa esimerkiksi jokin yhdistys haluaa etukäteen ostaa sisäänpääsymaksuja sidosryhmilleen tai asiakkailleen. Tarkemmista käytännöistä sovitaan liikuntapaikkayksikön kanssa.

Liikuntapalvelukeskus on hankkinut kehonkoostumusmittarin asiakkaiden käyttöön. Esitämme kehonkoostumusmittauksen hinnaksi 15 €/kerta. Lisäksi esitämme, että mittaus on maksuton (sekä alku- että loppumittaukset) Impivaarassa käyville alle 65-vuotiaille liikuntaneuvonnan asiakkaille pilottina esim. alkumittaus 12 kk aikana ja samoille asiakkaille loppumittaus tämän jälkeenkin.

Liikuntalautakunta on kokouksessaan 13.6.2019 päättänyt päivähinnan (50 €/vrk) määrittämisestä Turun kaupungin uimarannoilla järjestettäviin erilaisiin tapahtumiin, joihin saattaa osallistua useita satoja ihmisiä tapahtumasta riippuen. Esitämme tämän hinnan käyttökohteiden laajentamista myös muihin Liikuntapalveluiden hallinnoimiin kohteisiin, jotka eivät ole tilavaruksen piirissä ja joissa ei näin ollen ole tuntikohtaista tilavuokraa, esimerkiksi kuntoradat. Asetettu hinta koskee tapahtumia, joissa on aikuisia osallistujia.

Liite 1Liikuntapalvelujen hinnasto 1.1.2020 alkaen

Oheismateriaali 1Liikuntapalvelujen voimassa oleva hinnasto

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä edellä esitetyn mukaisesti hinnaston tarkennukset ja muutokset sekä vahvistaa liitteenä 1 olevan hinnaston astuvan voimaan 1.1.2020 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhtiainen Annakaisa
tpvHatanpää Susanna


Liitteet:

Liiklk § 93
Liite 1:Liikuntapalvelujen hinnasto 1.1.2020 alkaen