Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala 
Toimialajohtaja4523.10.2019 

11517-2019 (01 01 00)

Uimalaitosten asiakaspalvelusihteerin tehtävänimikkeen tarkistaminen

Uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen 9.7.2019:

Liikuntapalvelujen uimalaitosten asiakaspalvelusihteerin työtehtäviä on muutettu ja tehtävänkuvaus on päivitetty vuonna 2015 tehdyn arvioinnin jälkeen vastaamaan nykyisiä työtehtäviä. Työhön kuluu aiempaa enemmän vastuullisempia asiakaspalveluun liittyviä toimistotehtäviä kuten

- uimalaitosten kassapalveluista vastaaminen sekä asiakaspalvelusihteerien tiimin vetäminen

- kassa- ja asiakaspalvelutehtävät, vuorojen varaustoiminnot, laskutukset, yhteistyö eri toimijoiden kanssa

- viestintä

- liikunnanohjaus.

Erityispiirteenä tehtävässä on uimalaitosten päällikön sijaistaminen tarvittaessa.

Asiakaspalvelusihteerin toimen (vak.nro 403952) palkkahinnoittelua on tarkistettu 1.4.2019 alkaen 1.987,70 eurosta kuukaudessa 2.217,96 euroon kuukaudessa vastaamaan tehtävän vaatimuksia esityksen ja päätöksen 3159-2019 (01 02 00) mukaisesti. Palkkahinnoittelukohtaa on myös muutettu kohdasta 02VAP070 (vaativuusluokka 3a) kohtaan 02VAP060 (vaativuusluokka 3a).

Esitän, että myös tehtävänimikettä muutettaisiin asiakaspalvelusihteeristä vastaavaksi asiakaspalvelusihteeriksi 1.10.2019 alkaen, jotta tehtävän erityislaatuisuus tulisi paremmin esille ja se vastaisi paremmin tehtävän sisältöä sekä vastuuta. Uimalaitoksissa työskentelee liikunnanohjaajien tiiminvetäjänä vastaava vesiliikunnanohjaaja ja näin ollen nimikkeet olisivat myös linjassa. Kevan listalla ei ollut sopivia nimikkeitä ja jos käyttäisimme listalta löytyvää nimikettä asiakaspalveluvastaava, voisi se sekoittua liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalveluesimiehen kanssa. Toivomme, että nykyisin epävirallisesti käytetty vastaavan asiakaspalvelusihteerin nimike olisi mahdollista vakinaistaa. Vakanssin haltija on antanut muutokselle suostumuksensa 5.9.2019.

Liite 1Esitys asiakaspalvelusihteerin toimen muuttamisesta

Liite 2Vastaavan asiakaspalvelusihteerin tehtäväkuvaus

Liite 3Työntekijän suostumus nimikkeen muuttamiseksi

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari ja toimialajohtaja Minna Sartes puoltavat esitystä.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 3.10.2019:

Vapaa-aikatoimiala on esittänyt, että liikuntapalveluiden uimalaitosten asiakaspalvelusihteerin toimen (vak.nro 403952) tehtävänimikkeen muuttamista vastaavan asiakaspalvelusihteerin nimikkeeksi. Toimiala perustelee esitystä sillä, että liikuntapalvelujen uimalaitosten asiakaspalvelusihteerin työtehtäviä on muutettu ja tehtävänkuvaus on päivitetty vuonna 2015 tehdyn arvioinnin jälkeen vastaamaan nykyisiä työtehtäviä. Työhön kuluu aiempaa enemmän vastuullisempia asiakaspalveluun liittyviä toimistotehtäviä. Tästä syystä myös toimen tehtävänimike on tarkoituksenmukaista muuttaa tehtäväkuvaa paremmin vastaavaksi.

Konsernihallinnon strategisen HR:n näkemyksen mukaan asiakaspalvelusihteerin toimen (vak.nro 403952) tehtävänimike voidaan muuttaa toimialan esittämällä tavalla. Kaupunginjohtajan 8.11.2018 § 195 tekemän delegointipäätöksen mukaan toimialajohtajat voivat päättää mm. strategisen HR:n lausuntoon perustuvasta yksittäisen toimen tehtävänimikkeen ja/tai kelpoisuusvaatimuksen muuttamisesta, mikäli muutos ei lisää henkilöstökuluja eikä työvoiman määrää. Toimen tehtäväkohtainen palkka on jo aikaisemmin 1.4.2019 tarkastettu tehtävien vaativuuden edellyttämälle tasolle, ja samassa yhteydessä toimen palkkahinnoittelukohta on muutettu.

Vapaa-aikatoimialan toimialajohtaja voi siis päättää asiakaspalvelusihteerin toimen (vak.nro 403952) tehtävänimikkeen muuttamisesta tämän lausunnon mukaisesti.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

PäätösPäätin, että liikuntapalveluiden uimalaitosten asiakaspalvelusihteerin toimen (vak.nro 403952) nimike muutetaan nimikkeeksi vastaava asiakaspalvelusihteeri 1.11.2019 lukien.

 

 

Minna Sartes

toimialajohtaja

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedLiikuntalautakunta
tiedAhvenainen Päivi
tiedAlin Merja
tiedHaapanen Eeva
tiedKurppa Seija
aoLoponen Elina
tiedSandvik Virpi
tiedVirtanen Riitta


Liitteet:

Vapaato § 45
Liite 1:Esitys asiakaspalvelusihteerin toimen muuttamisesta
Liite 2:Vastaavan asiakaspalvelusihteerin tehtäväkuvaus
Liite 3:Työntekijän suostumus nimikkeen muuttamiseksi